Ežoj in argentina

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

19. feb 2011 20:34

Mene zanima kaj je bilo tisto nekaj sladkega...



jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 19. 2011 20:34

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. feb 2011 22:14

Evo, spet jaz,

 

Sedaj sem pogruntal kako pošljem sporočilo, ne, da bi mi izginilo, kar se mi je že nekajkrat zgodilo.

 

Sicer, to bomo še videli, če je res.

 

Danes sem nekje videl, da je temperatura 25 stopinj, pa verjetni imajo kake druge stopinje kot pri nam, meni se je zdelo precej bolj toplo.

 

Včeraj sem hodil okoli predsedniške palače na plaza de mayo. Videti je bilo nekaj policijskoh vozil, vključno s cisterno z vodnim topom. Sicer ne vem od kdaj so tam, predvidevam, da od takrat, ko so zvedli, da prihajam in da se bom ( morebit ) srečal z Žižkom in so se ustrašili da bo to nova hunta revolucionaria, ki se bo borila hasla la victoria para siempre………….

 

Pa pustimo resne stvari, svetovmo revolucijo bomo speljali, pa njhovi topovi gor ali dol, vi pa le glejte, da boste na pravi strani.

 

Danes sem si planiral ogledat museo de armas, če mi boste verjeli, oni muzeji tipa » de arte » ali » de arte moderno« ali morda » nacional del teatro« in kaj je še takih mi nekak ne dišijo, pa od tega ni bilo nič bodoči, da je danes sobota. Ogledam si torej trg san Martina ( na katerem je ta muzer ), za katerega mi ena punca ne neki turistični točki ni znala povedat ali je to uni naš martin s gosko. Pošpanciram se po ulici florida, ki je nekakšna glavna za turiste, ko prodajajo vse tisto brez česar zagotovo lahko shajate, ko pa ste tam se vam marsikdaj zdi, da bo sveta konec če nekaj nujno ne nabavite. Od takih nujnih stvari, nabavim značko argentinsko zastavo in je zataknem za klobuk, to rad naredim vsepovsod lje pridem, še se oglasim v enih dve knjigarnah ( ja, ja, tudi knjigarne imajo ), nujno sem mogel kupit dve knjižice o » parila de argentina » ( to je nekaj zelo blizu kulinariki, kako efektno zakuriti ogenj in se delati, da ti je čisto jasno, kako boš spekel en kos mesa, tako da bo njam, gledalcem, ko bojo videli tvojo predstavo, ne ostane nič drugega, kot da te na vsa usta hvalijo, pa naj bo rezultat kakršenkoli ).

 

Vmes se oglasim v restavraciji/gostilni » estancia », po naše bi to bilo nekak kmečki turizem ,vzamem en menu za enega, ( pa sej sem imel razpis, če se katera javi za pot, celo poletje, pa se nobena ni oglasila ( no razen tiste, ki bo prišla na karneval, pe še ona me je izsiljevala, da ji nabavim kostum, kar sem tudi naredil )), saj je meni za dva cenejši, pa še hostl za dva je cenejši……….

 

Skratka, dobim kos govedine, nekaj zelo sočnega in disečega, da ne moreš verjamet, skupaj kot menu, je tudi steklenica vina, zanimivo pa da je vsebina 375 cl ( *ebli jih standardi ) , to je ne vtič ne mič, nekam premalo, pa sem naročil še eno steklenico………………. Vse skupaj cca 100 pesos, cca 20 EUR.

 

Uf, sedaj sem se spomnil, moški mojih let ( torej najboljših ) rad imajo srčne težave ( to se pri fantih dogaja od petnajstega leta naprej ) . včasih, manj ali več redno, imaš tiščanje v prsih, prvič greš zdravniku, ti rečejo, da EKG nič ne pokaže in je vse normalno in se navadiš s tem živet. Nekateri ( recimo jaz ) ko se vsedejo na letalo in ko letalo zleti v tuji deželi, nimajo več nobenih težav vse bolečine izginejo. Sedaj ( baje ) pripravljajo nov zakon o zdravstvu, in taki bojo dobili enkrat letno potovanje v kraje po lastni izbiri, na recept. Upam, da nisem kaj narobe razumel. Pa, don mentoni band tudi poje nekako tako: tuji zrak mi odgovarja, tud če nimam dost denarja. Upam, da bo zakon sprejet po hitri proceduri.

 

Uf, boli me že un prst za tipkat, moram nehat.

 

Jade, na tebe senm se tudi spomnil, bom še kaj več povedal tudi o sladkem.

 

A ja, še današnje kjosilo:

ežoj

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

19. feb 2011 22:27

Ežoj, svaka ti čast za zabavne potopise. Ko sama kam potujem, vedno pišem dnevnike, ampak kaj, ko so tako dolgočasni, nič zabavni. Res te prav občudujem. Uživaj še naprej, pa veliko piši! rosie

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2011 0:27

Ah rosie, vse je to kako na vse gledaš, jaz se ponavadi pohvalim, da nimam težav s časom, pa ni čist res, sedaj sem čist sesut, za spanje je prekmalu, zunaj narahlo dežuje, s mene teče ko sedim in nič ne počnem............... pa kaj, če se kam odpraviš, moraš nekaj nevšečnosti vzet v zakup in seveda večinoma ne gre tako kot planiraš. Vse je kot s kozarcem ( vina ), za enega je napol prazen, za mene je večinoma napol poln. Kaj bi pa jamral: sam sem hotel, da se mal pogrejem pred nastopom pomladi, sedaj imam ( sicer tako, kot zmeraj rečem: sediš, nekaj lepega bereš, pikeš kaj mrzlega in jamraš: uf kolk mi je hudo ( za nič ne zamenjam )).

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2011 0:37

Pa drugač, potovanje, ogled in spoznavanje novih krajev, ljudi te pravzaprav obogati, ko vidiš, kako ljudje povsod živijo, v različnih pogojih. Zanimivo je delat tudi primerjave ( seveda si ne drznem vcleči kakršne koli ad hoc zaključke ). Recimo, če primerjam Kanado Argentino in Čile, po številu prosjakov na cesti: kolikor jih vidiš v Torontu v enem dnevu jih v čilu ne vidiš niti v enem mesecu, v BA pa še manj. Kako to razumeti, če primerjaš ekonomsko moš dežel? Ah, pa spet pridem do kapitalizma, svetovne revolucije...........

ežoj

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

20. feb 2011 0:38

Evo, sem vedela, da moram še sem malo pokukat pred spanjem....ežoj, uživaj v svojem početju, pa četudi zraven jamraš, kolk ti je vroče

rrr

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

20. feb 2011 8:20

Tebi Ežoj je toplo, pri meni je hladno, saj imamo -10 st.C. Meni je prijetno, saj ljubim mraz. Tudi vročini se ne bi odrekla, vlagi pa bi se.

Uživaj še naprej.

Migla

Schnugg  

član od: 18.3.2010

sporočila: 53

20. feb 2011 13:03

joj Ezoj, ti men zmer polepsas dan, kadar se spravim na kulinariko. Uzivaj v BA! A Rigoleta friedhof bos sel tud pogledat? ce bi bla jest zdej tam, bi ga sla. enkrat bo tudi to prslo na vrsto. Srecno, nacrpaj si lepote! lp, s Schnugg

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

20. feb 2011 14:08

Ežoj, uživaj in si ogrej svoje mlade kosti. Zime pri nas še ne bo konec. Tile Argentinci pa imajo po restavracijah tak sevis kot sem ga jaz dobila za poročno darilo pred sto leti.Ampak moj je že čisto abšlesan od pranja v pomivalcu.

No, steaka ti pa ne zavidam. Zame mora biti " well done" ali pa nič. V Argentini je to najbrž bolj poredko videno.

Uživaj sto na uro! Hvala za tvoje prispevke, dobro denejo!

 

naor

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

20. feb 2011 14:12

Ežoj, prav lepo te je brati, uživaj še naprej v toplih krajih. Pri nas je še pošteno mraz..... Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti