Kremni rezanci s tartufi
Ampak kako naj ti v navodilih za pripravo napišem vse malenkosti, ki jih ti pričakuješ, če se mi pa nič ne zgodi med kuhanjem, vsakj takega ne, da bi opozarjala? Zato pa so komentarji pod receptom, in ko nekdo napiše "se mi krema ni strdila", ji druge odgovorijo, zaradi česa vse je možno, da se ni strdila. In če se meni med kuho lepo strdi, kako naj potem ugibam, kakšno smolo bodo imele druge med pripravo te kreme?
Saj razumem, kaj pričakuješ, ampak vsega ne moremo predvideti, kaj se lahko dogaja. A naj jaz v naprej slutim, da boš ti miksala z mikserjem, ko pa jaz to počnem drugače? Včasih že navedemo, recimo pri piškotih, da jih je treba iz pečice vzeti, ko so še mehki, ker se med hlajenjem še dodatno posušijo in so potem pravšnji - ampak to smo pripisovale, ko se nam je samim dogajalo, in ker smo sklepale, da se zna še komu zgoditi, oziroma tudi kot odgovore na vprašanje, zakaj so pa "moji poškoti trdi" ...
Če pa meni biskvit uspe v nulo res ne razmišljam, kako naj v receptu podrobno zapišem kakor ravnati, če kateri morda ne uspe?
Zato pa je tudi zasebna pošta - že veliko krat sem jaz katero kaj vprašala, pa tudi marsikateri odgovorila, če je imela kakšno vprašanje v zvezi z mojim receptom.
Je pa res, da splošna navodila, ki so itak v vsaki kuharski knjigi, zelo natančno preberem in se nanje spomnim, ko delam kaj po ne preveč podrobno napisanem receptu.
Mamamia
mamamia
njofra, spadam med tiste, ki niso razumeli, kaj hočeš povedati s kuhanjem špagetov, pa ne zaradi pomanjkljivega opisa, ampak zaradi jezikovne pomanjkljivosti.
Razlagati objavljeni recept po zasebni pošti se mi ne zdi "fer" do drugih bralk in bralcev, zato imamo mnenja pod recepti, če prav razumem ![]()
lp![]()
Glej, mišzmoke, meni se zdi zasebna pošta praktična prav zaradi tega razloga: nekoga nekaj zanima, pa vpraša direktno tistega, ki je recept prispeval, ali zanj misli, da mu pač lahko pomaga. Ker ni nujno, da vsak ravno vsak dan gleda pod mnenja pri receptih, ali je kaj novega. Jaz sem včasih pri svojih receptih, ko sem šla iz firbca gledat, ali je kakšno mnenje pripisano, ugotovila, da je vprašanje pod njim staro nekaj mesecev ...
Po zasebni pošti pa je odgovor možen takoj.
Zato se mi zdi najbolj primerno vprašat za kako stvar na forumu, ne samo pod receptom. Na forumu se takoj vidi in jih več priskoči na pomoč, beremo različna mnenja in izkušnje, in to je potem tisto ta pravo. Smo imeli nekaj takih "uspešnih" debat, ko so podrobnosti, triki in podrobna navodila kar frčali od nas.
Zato bi podobno svetovala tudi njofri. Če nič drugega, nas moderator lahko usmeri na pravi recept, če presodi, da tema ni za na forum.
Njenih navodil za špagete pa tudi jaz ne razumem. In se mi zdi, da se to ne da primerjat s tem, kar je ona od nas pričakovala.
Mamamia
mamamiaKaj pa če ti pošlje "zs", da pridi na randi pod recept? Morda še komu pride prav, ne vem, razmišljam...
Še vedno ne vemo, kaj je bilo s tistimi špageti
lp
mzmRes, nimam kaj drugega za počet kot razmišljat![]()
![]()
, kaj je bilo s tistimi vašimi špageti. So se verjetno v tem času že prekuhali. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaj morem, sem še mlada ![]()
, neizkušena ![]()
![]()
in naivna ![]()
, a se zanašam nate, njofra ![]()
, da nam boš natresla nasvetov in drobnih skrivnosti, da bomo še prave mojstrice kdaj postale.
Glavno, da se kuha.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mamamia
mamamiaNjofra, resno, pa daj no, začni uporabljati presledek in veliko začetnico. Mali korak zate, velik za komunikacijo...
Pa magari, če mečeš špagete skupaj z barillino modro škatlo vred v korp.
Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremni rezanci s tartufi

Zeljne krpice