Gravče Tavče ali Prebranac
Meni se pa zdi, da tisti, ki smo hitrejsi, delujemo mlajse kot tisti, ki se res premikajo kot
in
. ![]()
Jaz se vcasih jezim na kakega pocasnega soferja. Ko ko jih prehitim in ce vidim, da je to kaka starejsa oseba (tudi to je relativno), se nemudoma naglas opravicim, ceprav me ne slisijo. Zavedam se, da enkrat moje soferske sposobnosti ne bodo take, kot so danes.
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Meni se pa zdi, da tisti, ki smo hitrejsi, delujemo mlajse kot tisti, ki se res premikajo kot
|
Ja, ja, drži kot pribito![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Meni se pa zdi, da tisti, ki smo hitrejsi, delujemo mlajse kot tisti, ki se res premikajo kot |
Kaj res? Tega pa prav zares še nisem opazila. Verjetno prepočasi oči obračam.
nolaMama F , imaš tudi moj podpis!
![]()
![]()
![]()
Mzm, sorry, razumem samo angleško in nemško, italijansko pa bolj malo. No, od zdaj naprej bom vedela, kaj pomeni festina lente. Eile mit Weile je pa po nemško. Evo.![]()
![]()
![]()
| limnol je napisal/a: |
| Hitrost ubija. Hiti počasi. Počasi se daleč pride. Tko žuri, gubi na dostojanstvu. ...... A ve kdo še kakega? Pa brez naglice prosim, se nič ne mudi.... Lep pozdrav! Sonja |
Ko rano rani, rano dan zaj...
Commis débarrasseur| naor je napisal/a: |
Mzm, sorry, razumem samo angleško in nemško, italijansko pa bolj malo. No, od zdaj naprej bom vedela, kaj pomeni festina lente. Eile mit Weile je pa po nemško. Evo.
|
Latinsko
nolaNo, vidiš, kako malo znam italijansko, da še ločim ne od latinščine. Scusi! Ali scuzzi? Upam ,da ne zamerite, ker se malo hecam. Pa tudi tako se kaj naučiš.![]()
![]()
![]()
Pri kuhanju, se mi zdi, ni stvar toliko v počasnosti kot v neorganiziranosti.
Saj medtem, ko se naprimer olje segreva, lahko praktično narežeš meso, narežeš čebulo in papriko in naribaš korenje....Grelnik vode je tudi super stvar, kot ste že ugotovile. Veliko se da sproti pripraviti, če se seveda znajdeš v svoji kuhinji. Krompir za pomfri pripraviš v približno toliko časa, kot se olje greje - hitri še hitreje. Ko gre jed h koncu - saj je ni treba stalno mešati, vsaj večine ne - pripraviš še solato. Pomemben je tudi izbor jedilnika: če nimaš časa, pač sestaviš jedilnik, kjer so vse jedi narejene hitro, če pa imaš čas.....
Meni osebno gre veliko bolj na živce neorganiziranost in cincanje kot pa počasnost sama po sebi. Pa neodločnost! Znorim!
Na cesti - če nekdo vozi po omejitvah, se nikoli ne jezim, čeprav vem, da bi bilo tam varno voziti precej hitreje. Moti me pa, ko nekdo med eno in tretjo uro vozi po Poljanski dolini stalno 70. Takrat mi pa dvigne pokrovko. Vozi po omejitvah, saj zato pa so!
V trgovini me pa ne zmoti toliko počasnost kot pa stokanje za vsako stvar. Težko je narezati salamo, težko je pogledati za artikel, če je zadaj na zalogi..... Saj vem, da so utrujene, pa saj smo stranke tudi...
Saj res, RAZLIČNI SMO.
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gravče Tavče ali Prebranac

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom