Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Zdravo Ela,
sicer nisem kaj prida modna svetovalka, ampak podelitev diplom sem videla pa že veliko (in veliko lepega in groznega tudi v oblačilnem smislu). Torej: ne v razcefranih kavbojkah, pa tudi ne pretiravaj s "svečanostjo". Ni nujno, da si nabaviš strog kostim posebej za to priložnost, kaka malo boljša oblekica bo čisto OK. Lahko tudi dvodelna, lahko hlačni kostim. Make-up nekaj decentnega, z nakitom tudi ne pretiravaj, maja ni čas za božična drevesca. Ni pa treba, da zgledaš bolj resno kot dekan fakultete, saj si mlada in to je tvoj dan, pravzaprav eden večjih do zdaj. Uživaj ga, predvsem se pa uredi tako, da si boš sama všeč in se boš dobro počutila.
Pa lepo se imej!
SonjaNo pa da se še malo vtaknem - gola ramena, goli hrbet in prehud mini vseeno niso za take priložnosti. Če imaš tako obleko, vseeno raje ob podelitvi natakni čez recimo kak bolero ali kaj podobnega, kar lahko potem slečeš, ko boste šli na kozarček.
SonjaEla113, predvidevam, da boš ti na podelitvi diplome mama/teta? In na svatbi svatibnja?
Sedaj ti je verjetno že jasno, da ti v garderobi manjkata dva kosa. Ena je mala črna, druga je mala plava. Oblekica.
Iz zapisov tule, pa tudi tega, kar mi punce pravijo na šopingiranjih - punce pravijo, da v trgovini ni nič za njih zaradi tega, ker tistega, kar je, ne znajo najti. Je res, da bodo v prvem planu stvari številka 36 in 38 (to gre na lutke), ampak v trgovini prodajajo tudi druge stvari. Kar sem pa večkrat opazila, je pa to, da si punce ne znajo sebe predstavljati sebe v dobrih izvedbah. Za to pa številka konfekcije ni tako važna. Praviš, ela113, da ne misliš sebe spravljati v modele zero size. Bog ne daj. Ampak v svoji 44-46 ali katero št. pač imaš, pa velja izgledati spektakularno. Poznala sem gospo, ki je bila ves čas nekje med 46-48 in je bila v svojih petdesetih in nekaj tako seksi, da se je kar kurilo. Okej, moški vseh starosti od 17let naprej so o njej sanjarili zaradi fenomenalnega oprsja, ženskam je pa dajala vzor in lekcije o ženstvenosti. In ja, delala je v računovodstvu (skratka, srednji sloj, pa nič posebnega)
Zdaj, upam, da si ukapirala pravkar povedano, sedaj pa uporabljaj. Doma čekiraj svoje najboljše adute in potem razmisli, kako se to lepo poudari z obleko, frizuro.....
Za evente, ki jim boš prisostvovala, svetujem bodisi malo plavo ali pa malo sivo-srebrno. Čim manj naj bo na oblekici nekih detajlov, bleščič, bolj kot je minimalistično, bolje je (ker potem lahko kombiniraš z nakitom). Male plave in male sivosrebrne ti svetujem zaradi tega, ker gre za temni barvi (vedno se oblečemo v barve, ki ožajo), ki preneseta tudi toplejši del leta. Tudi so sedaj pogruntali dobre rešitve z rokavi: npr da se naramnica zgoraj razširja v rokav, medem ko je odprtina pri podpazduhi odprta, tako da se obeleka ne "zašvica" takoj. Ponavadi dobiš v trgovini obleke v kombinaciji s podaljšanimi jaknami, ki so bolj plaščki (tako, da je dolžina enaka kot pri oblekici ali malce krajše) iz enakega materiala. Zlasti je tega veliko v velikosti od 44 naprej (Mariposa v P&C, Mura, Bandolera, Punto Roma...) Razne "bolerčke" pri velikostih, večjih od 40 navzgor zelo odvsvetujem. Ne pomagajo, prav hudičevo poudarijo točke, kjer se nabira špehek. Vzorce tudi. Oblačila z vzorci na fotkah (slikali se boste tako na podelitvi diplom kot na svatbi) deluejo ....blesavo do ceneno (manekenke so hudičevo dobro plačane tudi zaradi tega, ker zmorejo obleči oblačilo z vzorci, ostali svet pa na tem testu ponavadi pogrne). Poleg tega, oblačilo z vzroci si vsi zapominijo in ima stvar letnico, mala plava pa nima letnice.
Oblekcio kombiniraš z rdečimi čeveljci in kakšno malo torbico z bleščicami.
Hope this helps.
Crocsi me pa v resnici plašijo.
Vendelina jr.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem

Pašta s pivom in slanino