Vzgajanje solate pozimi

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

23. jan 2015 11:55

Ti še ne boš nehal s to zastonj reklamo?

Issi

Volf  

član od: 20.1.2015

sporočila: 9

23. jan 2015 14:08

Kaj je pravzaprav grajanje. Je to način nestrinjanja, ljubosumja ali le obramba? Grajamo le to kar ne prebavljamo ali nam ni pogodu? Vas grajanje vznemiri, zadre ali odbije od dejanja? Se temu uprete, vas razdraži? Je nujno da je graja slaba? Zna nekdo definirati ta izraz?

Sam vsekakor sprejemam pozitivno kot negativno grajo.

Želim lep dan še naprej.

Volf

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

23. jan 2015 16:58

Izraz graja je zelo lepo definiran v slovarju slovenskega knjižnega jezika, kjer so opisane vse možne variante in interpretacije, tako da ni treba, da v to posegata še hortikultura in kulinarika.

Nekaj se ti je pa sfecljalo pri sestavi solate. Ne more imeti ne 7 ne 19 % pepela, če pa ima med 91 in 95 procenti vode. Najbolj preprost račun se ti ne izide (kar preračunaj  - ne gre skupaj). Nitrat v solati si pa čisto pozabil? Ali si ga raje izpustil? Tega je lahko veliko, zelo veliko, sploh, če je iz intenzivne pridelave (se meri v gramih na kilogram žive vage, ne suhe snovi!  no, pa primerjaj to recimo z železom....). Saj ni treba razlagati, kaj delajo nitrati v hrani, ne? Malo več doslednosti ne bi škodilo, če hočeš komu koristiti.

Če imate radi solato in jo merite v velikih skledah - zunanje liste zavrzite, čimbolj velikodušno, sploh, če jo kupujete v marketih.

 

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. jan 2015 17:11

Volf je napisal/a:

O vzgoji solate sem napisal obširen članek na svojem blogu http://salomonoglasnik.com/pridelovanje-solate/. Napisal sem tudi, kakšno vlogo, oziroma kako pomemben je delež solate v naši prehrani http://salomonoglasnik.com/solata-pomemben-delez-v-prehr.

Lep pozdrav



Volf

 

A smem vprašat, zakaj so na tisti prvi povezavi vsi samostalniki v naslovu z veliki črkami? Malo spoštovanja do slovenskega jezika, bi šlo, lepo prosim? Ali je morda kaj "izgubljeno s prevodom"? Oziroma pridobljeno?

Sicer pa nas učiš o že znanem. Pa še z napakami, kot pravi limnol.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti