Orbitrek - garancija??

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

tema odprta - 17. dec 2010 18:57 | ogledi: 5.729 | odgovori: 4

Pozdravljene!

Imamo eno vprašanje: Pred skoraj dvemi leti (oz.23.01.2011- bo 2.leti) sem kupila eliptični trenažer znamke kettler tip: verso 100 v trgovini Hervis. Ob branju forumov, sem se nekako odločila za kettlerja zato, ker so pač na forumih zelo hvalili, da z njim ni problema, res pa je, da je nekoliko dražji- ampak, da se nakup splača. In res ko sem se odločila za nakup, so mi tudi rekli v trgovini, da je samo pri tej znamki tako, da serviserji v času garancije pridejo na dom, popravijo na njihove stroške (nobenega transporta z moje strani). Sedaj po 1letu in 11mesecih pa se je pojavila težava. Orbitrek, ko ga poganjam v vzratni smeri, začne po nekaj minutah oddajat nekakšen čuden zvok (piska, cvili). In obrnila sem se na trgovino v kateri sem ga kupila, ter zadevo reklamirala, oni pa so s tem obvestili servis. Po tednu dni, sem prejela klic serviserja, na kar mi je odgovoril takole: cviljenje oz. piskanje, ni predmet garancije. Po njegovem mnenju je potrebno opraviti servis, (očistiti puše, namazati z mastjo). Seveda naj bi to opravili oni, kot pooblaščeni serviserji (da garancija obvelja) in sicer pridejo po orbitrek, ga odpeljejo, dela imajo približno 3 ure, pripeljejo nazaj in sestavijo. Cena dela: 50eur in 20eur stroški prevoza. Skupaj 70 eur. Če se to ponovi se to še enkrat naredi. Ponovno 70 eur.

Čemu??? Ne razumem zakaj bi morala plačevati, če je še garancija??

Zakaj želijo orbitrek odpeljati, če je bilo rečeno, da pridejo in popravijo na domu??

Orbitrek sem kupila z namenom, da bo deloval tako kot mora. Logično mi pa je, da je čas garancije tisti, za katerega garantirajo, da bo deloval brezhibno, mar ni tako??

Konec koncev, bi lahko kupila orbitrek za pol manj in bi bila na boljšem? (bi prihranila)

Kaj narediti v tem primeru? Se pogajati?

Napravo sem uporabljala samo jaz (60kg) pa še to zelo malokrat (večinoma samo v zimskem času - mraz zunaj), ker enostavno ni časa, poleg službenih in vseh študijskih obveznosti.

Prosim za vaše mnenje - ker v trgovini jim je logično, da je to garancija.

lp Nina

Nina

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

19. dec 2010 14:55

Ni nobenga tukaj ki bi imel podobne izkušnje?? Nina

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

19. dec 2010 16:33

Nina88 kaj ti pa piše na garanciskem listu zakaj vse je garancija,čeprav tudi jaz mislim če je garancija ,je pač na vse. Odvisno od proizvajalca,ker za nekatere poškodbe ni garancije. Milži Sporočilo je spremenil(a) Milži dne 19.dec 2010 16:35

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

19. dec 2010 23:43

Ko sem kupoval letos nov avto, vem da ni vse zajeto v garanciji (akumulator, žarnice in še nekaj stvari), tako da je dobro prebrat garancijo in tud droben tisk na koncu. Tam piše tisto kar bi moralo bit že na začetku, pa z malo večjimi črkami. Če je pa potreben "reden servis" pa mislim da to res ni stvar garancije. janko1

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

20. dec 2010 8:14

Smo imeli podobne težave, le, da je bil eliptik drugje kupljen. Enako je bilo rečeno ob nakupu, da servisirajo na domu, ko pa je prišlo do cviljenja, pa bi ga morali sami peljat na servis in to caa 30 km daleč. Toliko o servisu na domu. Sicer ni bilo rečeno, da bi morali servisiranje v garancijskem roku plačati. Je to precej nerodna reč, ker je precej težka in ko je sestavljena tudi precej velika.

Pri nas se je dobro izšlo, ker je čez čas nehal cviliti sam od sebe in servisiranje ni bilo potrebno. Od tega je že par let in se cviljenje ni več pojavilo.

Na tvojem mestu bi se kot možen kupec v trgovini  pozanimala o servisu, kaj spada vanj in kako je servisiranjem, če začne cvilit v garancijskem roku. In, če bi dobila odgovor v smislu brezplačnega servisiranja v primeru cviljenja, potem pa v napad. Ker marsikdaj si serviserji razlagajo to, kaj spada pod garancijo, po svoje. Ali pa celo 2x zaračunajo - enkrat tebi in še enkrat proizvajalcu.

Lijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti