Pozdravljene!
Imamo eno vprašanje: Pred skoraj dvemi leti (oz.23.01.2011- bo 2.leti) sem kupila eliptični trenažer znamke kettler tip: verso 100 v trgovini Hervis. Ob branju forumov, sem se nekako odločila za kettlerja zato, ker so pač na forumih zelo hvalili, da z njim ni problema, res pa je, da je nekoliko dražji- ampak, da se nakup splača. In res ko sem se odločila za nakup, so mi tudi rekli v trgovini, da je samo pri tej znamki tako, da serviserji v času garancije pridejo na dom, popravijo na njihove stroške (nobenega transporta z moje strani). Sedaj po 1letu in 11mesecih pa se je pojavila težava. Orbitrek, ko ga poganjam v vzratni smeri, začne po nekaj minutah oddajat nekakšen čuden zvok (piska, cvili). In obrnila sem se na trgovino v kateri sem ga kupila, ter zadevo reklamirala, oni pa so s tem obvestili servis. Po tednu dni, sem prejela klic serviserja, na kar mi je odgovoril takole: cviljenje oz. piskanje, ni predmet garancije. Po njegovem mnenju je potrebno opraviti servis, (očistiti puše, namazati z mastjo). Seveda naj bi to opravili oni, kot pooblaščeni serviserji (da garancija obvelja) in sicer pridejo po orbitrek, ga odpeljejo, dela imajo približno 3 ure, pripeljejo nazaj in sestavijo. Cena dela: 50eur in 20eur stroški prevoza. Skupaj 70 eur. Če se to ponovi se to še enkrat naredi. Ponovno 70 eur.
Čemu??? Ne razumem zakaj bi morala plačevati, če je še garancija??
Zakaj želijo orbitrek odpeljati, če je bilo rečeno, da pridejo in popravijo na domu??
Orbitrek sem kupila z namenom, da bo deloval tako kot mora. Logično mi pa je, da je čas garancije tisti, za katerega garantirajo, da bo deloval brezhibno, mar ni tako??
Konec koncev, bi lahko kupila orbitrek za pol manj in bi bila na boljšem? (bi prihranila)
Kaj narediti v tem primeru? Se pogajati?
Napravo sem uporabljala samo jaz (60kg) pa še to zelo malokrat (večinoma samo v zimskem času - mraz zunaj), ker enostavno ni časa, poleg službenih in vseh študijskih obveznosti.
Prosim za vaše mnenje - ker v trgovini jim je logično, da je to garancija.
lp Nina
Nina