Pozdravljeni,
prosila bi pomoč. Kko naredim pečenko divjega prašiča?
Hvala
viva76
Pozdravljeni,
prosila bi pomoč. Kko naredim pečenko divjega prašiča?
Hvala
viva76
Meso natri z oljem, poprom, strtimi brinovimi jagodami, šetrajem, timijanom, lahko vse to zmešaš s kakšno pripravjeno začimbno mešanico. Zavij v prozorno folijo in pusti čez noč.
Meso potem opečeš na štedilniku, v maščobi, da je malo zapečeno z vseh strani. Premestiš ga v pekač. Jaz bi meso pekla na 60-do 70 stopinjah tri do štiri ure, morda še kakšno uro več (sem namreč od nedavnega navdušenec nad počasno peko v pečici, še najbolj pusta govedina je tako ratala mehka in sočna pečenka). Vmes obačno zaliješ z malčno vodo in malo vina, lahko dodaš tudi nekaj klinčkov. Seveda vsake toliko pečenko zaliješ s sokom, ki nastaja pri pečenju.
Po dveh urah pečenja daj v pekač zrezano čebulo, česen, korenje, koren peteršilja, dodaj začimbe - obvezno brinove jagode, šetraj, majaron,timijan, sol, poper. malo koriandra in pimenta tudi lahko dodaš, ščepec mlete rdeče paprike.
Meso lahko po predvideni polovici pečenja tudi pokriješ s folijo.
Ko pečico ugasneš, naj se meso v njej umiri, gatorejpusti vsaj deset, 15 minut. Vzemi gaiz pekačain shranina toplem. Zelenjavo in sok od pečenja zmiksaj in daj v posodo ter na štedilniku dokončaj: dodaj ošček masla, po potrebi še začiniš s soljo in kakšnim zeliščem, doliješ lahko še malo vina, to je vse stvar okusa.
Meso lahko narežeš na kose in ga daš v omako, lahko ga daš na servirni pladen v celem in omako postrežeš v posebno skodelici.
Zraven bi postregla hruško, kuhano v vinu in z brusnično marmelado v hruški, ali pa pečena jabolka - ta lahko pečeš kar v pekaču ob mesu. Tudi skutni cmok, sploh pa rolada iz palačink je odlična priloga k taki pečenki.
Mamamia
mamamiaPa še eno podjetje v Sloveniji je, ki se ukvarja z divjačino, mislim, da je z goriškega konca, njihove izdelke imajo v Tušu, med zamrznjenim programom. Meso je zelo dobro. Mamamia
mamamiaIn eno iz Škofje Loke, sem prejle gledala zamrznjen program v Sparu.
ma to sem jaz mislila, Nimrod, samo ne vem zakaj sem mislila, da je z goriškega konca. Menda zato, ker sem na goriškem bila na eni predstavitvi divjačine?
Mamamia
mamamia| hedonist je napisal/a: |
| Sam divjačino nabavljam pri domačih lovcih. Me pokličejo, ko imajo kaj pametnega.. lp hedonist |
Jim daš še mojo številko, prosim? ![]()
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)

Dušeno rdeče zelje