Atopični dermatitis

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

19. dec 2010 15:52

Živjo! Znova se vam oglašam - tokrat s seznamom lekarn, kjer imajo Biodermo že na policah in sicer je to seznam lekarn Ljubljane in Ljubljane z okolico. Če pa koga zanimajo lekarne s katerega drugega kraja, pa naj javi. Lekarna Pogačni, Dol pri Ljubljani Lekarna Brod, Lekarna Prule-Trnovo, Lekarna Barsos-H, Lekarna Murgle, Lekarna Bitenc (Mercator Center Šiška), Inštitut za rehabilitacijo Soča. Lp, K. illusion

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

20. dec 2010 13:12

Danes nabavila vse tri priporočene izdelke. Sem pa zamudila akcijski paket za en sam dan :(.

Trenutno stanje hčerine kože je kar vredu. Sem pa popolnoma opustila mehčalec in dodajam pranju kis. Oblačila ima že tako samo bombažne.

Bom javila rezultate.

Hvala

Teka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. jan 2016 20:42

Tole bo mogoče kateri od vas koristilo, je samo informacija o alergičnih reakcijah na lake za nohte.

Po malo več kot dveh mesecih ubadanja z dermatitisom po vekah in obrazu mi je končno potegnilo, da so vse težave zaradi laka za nohte. Pred tem sem imela komaj kdaj polakirane s prozornim lakom, s tem, da sem vsaj 15 let nazaj ugotovila, da sem alergična na Opi izdelke. V spodnjem linku je navedenih 5 sestavin, ki naj bi bile toksične in proizvajalci, ki trdijo, da teh sestavin ne uporabljajo. Te trditve, po mojih "raziskavah" (iskanjem izdelka), niso merodajne, zato preverite informacije, preden izdelek kupite, če vam je to v interesu, jasno. Nobenih težav nisem imela z nanosom CND shellac akrilnim lakom. Skoraj bi si upala trditi, da se lahko kemikalije prenesejo na dojenčke ali druge občutljive osebe. 

Če pogoglate "nail polish allergies" in greste na "image" dobite veliko grozovitih slik. Po vsem kar sem prečitala, postajajo dermatologi vedno boljši s povezovanjem c. dermatitisa z lakom za nohte.

Pa srečno, jaz trenutno preizkušam Butter lak, za vsak slučaj samo na enem nohtu.

http://www.taryncoxthewife.com/the-wife-guide-non-toxic-nail

Vanja

Drejcolina  

član od: 22.3.2014

sporočila: 96

26. jan 2016 21:09

Tudi moja hčerka ima atopični dermatitis. Redno jo mažem z negovalno kremo, ki jo naredijo kar v lekarni (belobaza + olivno olje), ne uporabljam mehčalcev in dodajam minimalno pralnega praška.

Pomaga!

Drejcolina

Drejcolina  

član od: 22.3.2014

sporočila: 96

26. jan 2016 21:12

Še to: so vam preverili alergije?

Drejcolina

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. jan 2016 21:42

Ne, alergije mi niso preverili, ampak ko sem nehala uprabljat lak za nohte, so vsi znaki c. dermatitisa izginile. Še vedno me pa nekoliko bolijo konice prstov, za kar sem najprej krivila mojo nerodnost pri pospravljanju postelje. 

S takim ali drugačnim dermatitisom, enkrat celo stresnim, se ukvarjam že 40 let, sem ga popolnoma navajena in težave rešujem kot Mr. Poirot ali Miss Marple. Veliko tuhtanja, kaj bi bil lahko vzrok, odstrnajevanje novih izdelkov, če je bil vmes kdaj mir in zakaj (meni je mir to pot naredil nanos CND shellac-a)...itd... Je bolj enostavno kot lazenje okoli zdravnikov, kar sem brez uspeha počela v gimnazijskih časih. 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 26. 2016 21:44

basket  

član od: 3.1.2015

sporočila: 34

28. jan 2016 23:24

Se strinjam z Vanjo glede lakov za nohte, tudi sama sem ze veckrat brala o tem.

 

Sicer pa sem bila sama celo otrostvo "flekasta" in vedno me je nekaj srbelo. Skozi leta se je zadeva po telesu sicer umirila, sem pa se vedno imela tezave s kozo na obrazu. Se posebno pozimi sem imela izpuscaje na vekah, ob nosu pa tudi na celu in bradi. Bilo je grdo za videt, srbece, pekoce, ce sem nanesla make up je bilo se huje. Enkrat sem celo sla k zdravnici, ki je rekla da je atopicni dermatitis, na vrsti pri drematolgu pa sem bila sele cez tri mesece! Seveda je bila takrat ze pomlad, dermatitisa skoraj ni bilo vec, dobila pa sem neko kremo, ki so jo zmesali v lekarni, bilo jo je kar veliko (50 ml), uporabna pa samo en mesec. Potem nisem sla nikoli vec k zdravnki, saj se mi je ob takem pristopu zdelo nesmiselno.

Kakorkoli, zacela sem uporabljati kokosovo maslo in to mi je resilo kozo. Prej sem poizkusila marsikaj, krem s parfumi in raznimi dodatki moja koza sploh ne prenasa, tole pa me je resilo. Prvic po vec kot 10 letih imam tudi pozimi normalno kozo. Ne vem sicer, ce bi pomagalo otrokom, ki imajo kozo prizadeto po celotnem telesu, ampak velja poizkusiti. Je namrec poceni, ce ni ucinka, pa maslo lahko porabite pri kuhanju.

 

basket

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. jan 2016 6:27

Ena mojih znank, ki je imela podobne probleme s kožo na obrazu, že desetletja uporablja izključno domač kravji puter, ki ga kupuje direktno pri kmetu.  Ker temu maslu niso dodani nobeni dodatki in postane žarko dosti hitreje, kot ono iz trgovin, ga razreže na porcije za 1 teden in višek zamrzne. 

Cila

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. jan 2016 6:43

Moje prepričanje je, da ti zdravniki res lahko določijo točno kemikalijo, na katero imaš alergije. Ampak najprej te sprašujejo vprašanja, ki si jih lahko sam postaviš. vsaj meni, če ne odstranim tistega, kar mi povzroča c.d., nobena krema na recept ne pomaga. No, močen kortizon že, ampak jaz tega ne smatram kot rešitev. Na žalost je zelo zoprna zadeva in moraš biti presneto potrucan, da prideš problemu do dna. 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti