Atopični dermatitis

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

10. dec 2010 13:51

Ko so pri nas prišli dojenčki, sem začela prati perilo s pralnimi oreščki. Namenoma tako, da se izognem čim več kemikalijam. Tudi mehčalec - če se le da - uporabim naraven.

Pralne oreščke imajo v večini trgovin s špecerijo v malo večjih krajih ali v večini bio trgovin. Tudi v vseh drogerijah. Mehčalec je pa malo težje dobiti: v nekaterih drogerijah, najraje pa v Lj. 

LP

kuharica Mici

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

10. dec 2010 14:19

Moji dojenčici je najbolje pomagala krema od Mustele, izdelana prav za atopični dermatitis.

biba

Liiu  

član od: 18.7.2010

sporočila: 363

11. dec 2010 19:42

Kolikor jaz vem se s kortikosteroidno kremo ne sme mazati dalj časa, ker tanjša kožo. Liiu

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

11. dec 2010 20:40

Za kolega sem letos prvič naredila mazilo iz prave lakote ("poskusni zajček"). Uporablja ga šesti mesec in ravno danes sva se pogovarjala, da mu odgovarja.

Izredno dobro se mu obnese tudi ognjičevo mazilo.

kobra 1

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

11. dec 2010 22:16

kobra 1 je napisal/a:

Za kolega sem letos prvič naredila mazilo iz prave lakote ("poskusni zajček"). Uporablja ga šesti mesec in ravno danes sva se pogovarjala, da mu odgovarja.

Izredno dobro se mu obnese tudi ognjičevo mazilo.



kobra 1

Bi nam lahko zaupala, na kakšen način pripraviš ognjičevo mazilo ....?

katjushka

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

11. dec 2010 23:16

tudi moja hčerka je imela pred leti na določenih delih telesa velike, srbeče madeže. Dermatologinja ji je diagnosticirala atopični dermatitis. Peljala sem jo na bioresonačno testiranje za alergijo k sedaj že pokojnemu dr. Medvedu, v Rogaško, ker ji na regularnem testiranju ni pokazalo občutljivosti na katerega od alergentov. V Rogaški pa so ugotovili, da je hčerka zelo alergična na oreščke. Ko je prenehala uživati čokolado z lešniki, arašide in podobne stvari, so težave minile. Še danes, ko je stara že 21 let, jo prične srbeti koža, če se pregreši. Kolikor se spomnim, je vsak atopične dermatitis reakcija na določen alergent, zato vam priporočam, da ta alergent odkrijete in težave s kožo bodo mogoče izginile. atic

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

12. dec 2010 2:08

Pozdravljena Teka! Tudi sama sem kot otrok imela atopijski dermatitis, ravno sedaj pa sem naredila izobraževanje za dermatološko kozmetiko, tako da bi vam toplo priporočila kozmetiko Bioderma. To je francoska znamka, ki je pri nas od maja in se prodaja izključno v lekarnah. Razdeljena je na več linij in se tako posveča vsaki vrsti kože posebej in za vsako kožno bolezen je namenjen drug izdelek. Hčerini koži primankujejo lipidi in tako se pojavi suha, hrapava in tudi srbeča koža. Da bi stanje izboljšali, naj se vaša hči ne kopa v kadi, pač pa le stušira (saj s kopanjem še dodatno izsuši kožo), naj se ne drgne z brisačo, temveč le "popivna". Priporočljivo je tudi, da se oblači v 100% bombaž. Sedaj pa k kozmetičnim izdelkom, ki ji bodo pomagali: torej kozmetika Bioderma - za atopijski dermatitis povprašajte po liniji Atoderm, ki je namenjena suhi koži in ima izdelke prav za atopijski dermatitis. Za ta problem imate gel za umivanje kože (obraz in telo), ki ga naneseto na vlažno kožo, zmasirate in sperete. Palmovo olje in xylitol kožo nahrani in navlaži, očisti pa jo s cinkom in bakrovim sulfatom. Ker je mastno-kisli plašč poškodovan, morate z njim pazljivo ravnati. Ta izdelek je zelo blag, saj je namenjen tudi dojenčkom, tako da vas nima kaj skrbeti. Ga pa lahko uporabljate vsak dan, zjutraj in zvečer. To, kar bi vam pa vsekakor priporočala, pa je krema (Bioderma: Atoderm PO Zinc), ki pomirja in zmanjšuje občutljivost (vitamin B3) namesto kortikosteroidov, ki jih ponavadi predpišejo dermatologi (ti tanjšajo kožo) pa Bioderma vsebuje betasitosterol, ki ne povzroča neg. reakcij in neprijetnih posledic. Vsebuje rui, ki deluje proti srbenju; kožo pa navlaži in hrani z glicerinom in vazelinom. To kremo nam hči uporabi takrat, ko je kriza. Ko se bo koža izboljšala, naj po zdravljenju nadaljuje nego z balzamom (Atoderm PP Anti-Recidive), s katerim bo podaljšala obdobje do ponovnega nastanka in vzdrževala normalno kožo. Z njim se lahko maže tako po obrazu, kot tudi po telesu in sicer 1x - 2x na dan. Če vas morda še kaj zanima, vam z veseljem odgovorim :) Lep vikend in čimprejšnje okrevanje vaši hčeri! K. illusion Sporočilo je spremenil(a) illusion dne 12.dec 2010 02:09

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

12. dec 2010 8:58

illusion, koliko pa je ta kozmetika preizkušena, oziroma konkretni rezultati?

Za razne kreme in mazila sem porabila že precej denarja. Saj ne da mi ga je škoda, samo od vseh teh mazil še ni bilo nekega učinka. Za kremo sem pripravljena precej odšteti, samo da bi hčerki pomagala.

Se mogoče da dobit kak tester?

Sem pa zasledila v eni spletni lekarni od Bioderme paket ki je v akciji. Vsebuje vse tri izdelke ki si mi jih priporočila in je namesto 53 € 39€.

Mogoče še velja omenit, da so hčerki že takoj po rojstvu odkrili alergijo na mleko in jajča in ji je tam okrog 2. leta izzvenela.

Teka

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

12. dec 2010 9:33

illusion je napisal/a:
Pozdravljena Teka!

Tudi sama sem kot otrok imela atopijski dermatitis, ravno sedaj pa sem naredila izobraževanje za dermatološko kozmetiko, tako da bi vam toplo priporočila kozmetiko Bioderma. To je francoska znamka, ki je pri nas od maja in se prodaja izključno v lekarnah. Razdeljena je na več linij in se tako posveča vsaki vrsti kože posebej in za vsako kožno bolezen je namenjen drug izdelek.

Hčerini koži primankujejo lipidi in tako se pojavi suha, hrapava in tudi srbeča koža. Da bi stanje izboljšali, naj se vaša hči ne kopa v kadi, pač pa le stušira (saj s kopanjem še dodatno izsuši kožo), naj se ne drgne z brisačo, temveč le "popivna". Priporočljivo je tudi, da se oblači v 100% bombaž.

Sedaj pa k kozmetičnim izdelkom, ki ji bodo pomagali: torej kozmetika Bioderma - za atopijski dermatitis povprašajte po liniji Atoderm, ki je namenjena suhi koži in ima izdelke prav za atopijski dermatitis. Za ta problem imate gel za umivanje kože (obraz in telo), ki ga naneseto na vlažno kožo, zmasirate in sperete. Palmovo olje in xylitol kožo nahrani in navlaži, očisti pa jo s cinkom in bakrovim sulfatom. Ker je mastno-kisli plašč poškodovan, morate z njim pazljivo ravnati. Ta izdelek je zelo blag, saj je namenjen tudi dojenčkom, tako da vas nima kaj skrbeti. Ga pa lahko uporabljate vsak dan, zjutraj in zvečer.
To, kar bi vam pa vsekakor priporočala, pa je krema (Bioderma: Atoderm PO Zinc), ki pomirja in zmanjšuje občutljivost (vitamin B3) namesto kortikosteroidov, ki jih ponavadi predpišejo dermatologi (ti tanjšajo kožo) pa Bioderma vsebuje betasitosterol, ki ne povzroča neg. reakcij in neprijetnih posledic. Vsebuje rui, ki deluje proti srbenju; kožo pa navlaži in hrani z glicerinom in vazelinom. To kremo nam hči uporabi takrat, ko je kriza.
Ko se bo koža izboljšala, naj po zdravljenju nadaljuje nego z balzamom (Atoderm PP Anti-Recidive), s katerim bo podaljšala obdobje do ponovnega nastanka in vzdrževala normalno kožo. Z njim se lahko maže tako po obrazu, kot tudi po telesu in sicer 1x - 2x na dan.

Če vas morda še kaj zanima, vam z veseljem odgovorim :)

Lep vikend in čimprejšnje okrevanje vaši hčeri! K.



illusion

Sporočilo je spremenil(a) illusion dne 12.dec 2010 02:09

 

Ali bi se kaj podobnega dalo uporabit tudi pri težavah mojega moža, ki se jih predhodno napisala .... ?

katjushka

illusion  

član od: 20.6.2008

sporočila: 81

12. dec 2010 10:57

Draga Teka! Omenila sem, da je Bioderma pri nas šele od maja, glede na to, da si me povprašala glede preizkušenosti, pa ti lahko povem, da ta kozmetika izhaja že od leta 1985 in se prodaja v 70 državah - predvsem na Hrvaškem je zelo prodajana, k nam pa je prišla šele sedaj. Po prodajanju je na 4. mestu, po predlogih dermatologov pa na 3. Ker je zasnovana na posebnih patentih (znova za vsak problem drug patent) in ima 100% toleranco, neuspeha skoraj zagotovo ne morete pričakovati. Namen Bioderme je ravno ta, da pravilno poskrbi za kožo. Kar pa se tiče cen pa sem vam jih že v prvem sporočilu želela zapisati in vaš čisto razumem, saj tudi mene vedno zanimajo. Krema stane 17,96 €, balzam pa 21,59 €. Sem pa tudi sama zasledila paket v ponudbi v spletni lekarni in vam glede na to, da je v paketu prav vse, kar potrebujete (torej gel, krema in balzam) in da je akcija, svetujem da ga vzamete kar tam. Testerjev se v sami lekarni pri farmacevtkah ne da dobiti, ker pa je Bioderma pri nas še bolj novost, pa imamo sedaj povsod po Slo predstavitve/promocije v lekarnah. Tako, da če bi vas zanimalo še kaj več o samih izdelkih in bi jih želeli poizkusiti vam svetujem, da malo povprašate v lekarni glede promocij, da vas obvestijo kdaj bodo. Pozdravčki, K. Katjushka, naj sedaj odgovorim še tebi.. Najprej me zanima, če ima tudi tvoj mož atopijski dermatitis (zelo suha koža, ki jo spremljajo luske in zelo močno srbenje?), kajti ta problem se pojavi večinoma pri otrocih, kasneje pa izveni. Ali ima tvoj mož le zelo izsušeno kožo? V tem primeru bi vam priporočila znova gel za čiščenje kože, ki neguje mastno-kisli plašč kože, ki je v našem primeru zelo poškodovan. Za nego pa sta tu dve kremi: Atoderm Nutritive (za obraz in vrat) ter Atoderm Creme Nourrissante (za obraz in telo). Če ima vaš mož atopijski dermatitis, lahko seveda uporablja že zgoraj navedene izdelke (gel, krema in balzam), saj so namenjene tako za dojenčke in otroke, kot tudi za odrasle. Če pa vas bo zanimalo kaj glede krem za zelo suho kožo, mi pa kar pišite. Ps. ima tudi zelo izsušene ustnice? Še posebej zdaj, ko je zima? Pozdravček tudi vam, K. illusion

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti