Kontrola bolniškega staleža

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

17. nov 2010 18:40

Kontrolor se ti mora predstaviti. V stanovanje pa ne sme vstopiti brez povabila.

Moje mnenje je , da se je po nepotrebnem truditi, glede tega. Pri nas so dvakrat na teden dale gospe iz kadrovske spisek vratarju, le tega je kontrolor prevzev in opravil obiske- izdelan je bil " na lepe oči". Jaz sem ga imela vsakokrat samo, da sem javila bolniško. Bolniško smo morali sporočiti vratarju.  K meni je prišel tudi že potem ko sem že nastopila porodniško, tako, da sem mu enkrat rekla" no gospod, boste šli kar z mano rodit, moža ni doma, pa me že nekaj ščiplje." se je opravičil in odšel. Ko sem bila na bolniški za otroka in je pozvonil sem odprla vrata mu povedala, da trenutno nimam časa , ker mi joka otrok in odšla nazaj v stanovanje. Možak je pred vrati čakal kar nekaj časa. Saj vem, da on ni kriv.

Vedno sem bila doma, ko je prišel.Nekateri tukaj, ki menijo, da dobijo kontrolo samo tisti , ki bolniško izrabljajo, je kr neki, bi rekli moji otroci.

Je pa neglede na težavi ki jih človek ima,  le en psihični pritisk nanj , tako, da ne vem koliko to komu koristi.

Meni je kar pasalo, ko je zaradi težav v firmi bilo konec s kontrolo.

Pri nas je veljalo tudi to, da če te ni bilo doma, je moral kontrolor priti čez 40 minut, in če te takrat ni bilo, je bila težava.( V tem času naj bi prišel človek iz krajšega sprehoda)

 

Po moje je bolje, da pokličeš uslužbenca na vaši firmi, ki ureja te zadeve in mu razložiš kako je stabo. Mogoče ti potem kontrole ne bodo več pošiljali.

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

17. nov 2010 20:03

Sem že nastopila delo,tako da sem spet v gibanju,sicer še malce počasna,pa vendarle.Moti me ,da se ti kontrolor pojavi v ponedeljek ,ti pa si bil le en dan v staležu zaradi nege otroka,s tem da si nadrejenemu povedal da gre le za en dan (kontrola otroka pri specialistu),ali pa da si že tri dni na delovnem mestu in sledi obisk kontrolorja,Saj vem slaba organizacija,pa vendarle v teh težkih časi ,ko je vsak dinarček še kako dobrodošel ,tako razsipništvo,vsak obisk kontrolorja pa je potrebno plačati.Vem vsaj za 10 primerov v zadnjem mesecu,brezveznega kontroliranja (večinoma kontrola že po nastopu dela).Saj vem da je brez veze komentirati,tistega denarja ne bom videla ,pa tudi "obisk" kontrolorja ne vem koliko košta,Pa vendarle ,a je smiselno devati vse v en koš,od tistih ki so enkrat letno na bolovanju zaradi gripe do tisti ,ki so na bolovanju vsako poletje ,ko je čas košnje?Kdo ve ,morda ima pa tudi boleč križ"bioritem"od julija do avgusta,vse je mogoče. jampina

anaboleyn  

član od: 18.1.2010

sporočila: 91

18. nov 2010 22:43

Jampina, nisem mislila, da si ti zlorabljala bolniško. Hotela sem le pojasniti, kako pomembna so zdravnikova navodila ( kar je razlika od včasih, ko ti je zdravnik rekel karkoli, na papirju je bilo pisano pa mirovanje, izhodi dovoljeni k zdravniku...). In pa, da so nekateri delodajalci od te kontrole bolniških očitno res prav obsedeni. Morda imajo slabe izkušnje, različnih zgodb na to temo je res ogromno, ali pa preveč denarja (kot si rekla) za te namene, namesto da bi delavcem popravili plače in bi bilo manj bolniških zaradi stresa in drugih v resnici psihičnih težav ( pa ne mislim, da si se ti "psihično" polomila, samo čutim, da so ti šli na živce - komu pa ne bi , če nikoli ne veš, kdaj ti bo kdo pozvonil in težil ) Fino je, da si zdrava in ti želim veliko miru in prijetno delovno okolje! anaboleyn

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti