Srbeča koža

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

tema odprta - 24. sep 2010 9:36 | ogledi: 14.497 | odgovori: 13

Prijatelji in prijateljice iz kulinarike na pomoč

Moj mož ima tako občutljivo kožo, da ga po vsakem tuširanju koža tako srbi, da se praska in skače po stanovanju kot bi imel sršene v riti.

Kupila sem mu že toliko različnih gelov za tuširanje, cse sensitive, pa mu noben ne odgovarja.

Zanimivo, da se mu na morju to ne dogaja.

Ali je imel kdo podoben primer in kako ga je rešil?

Hvala

syu

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

24. sep 2010 10:31

Naj bo toliko časa pod tušem, da kopel izgine! Imela sem iste probleme kot tvoj mož.

lp!

Kuharca Anamarija brez glave

dzoana  

član od: 12.3.2006

sporočila: 81

24. sep 2010 10:35

Tudi mene je včasih močno srbela koža. Zdaj se že nekaj časa umivam samo s trdim milom ki je namenjeno za umivanje dojenčkov. Izogibam se tudi kozmetiki ki močno diši, mehčalcem za perilo, perilo izplaknem v večji količini vode. lp dzoana

mami1  

član od: 11.6.2004

sporočila: 129

24. sep 2010 10:48

Tudi pri nas smo imeli ta problem. Tudi prepogosto tuširanje je lahko vzrok za srbenje. Mož ima zelo občutljivo kožo, preveč vode in preveč mila povzroči da se ta izdatno izsuši in potem pride do srbenja in če malo pobliže pogledaš tudi do "luskanja" kože. Suha je tako, da se poznajo bele črte od praskanja. Najprej smo omejili tuširanje (skrajšali čas tuširanja, zelo malo ali skoraj nič mila, in to naj bo za občutljivo kožo). Občasno (največkrat poleti, saj je takrat večkrat v stiku z vodo (plavanje, pogostejše tuširanje - tudi 2x na dan ....) si kožo namaže z losioni za suho kožo. Zaenkrat smo ta problem kar uspešno rešili. lp Mami1

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. sep 2010 11:07

Takoj po tuširanju naj se namaže z jabolčnim kisom, razredčenim v vodi, potem pa na še vlažno kožo z olivnim oljem.

nola

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

24. sep 2010 13:13

Tudi jaz imam trenutno te probleme in je za znoret. Poskusila vse vse mogoče pa nič ne pomaga. Tuširam se zelo na hitro, uporabila že vse 'naravne' zadeve pa nič ne pomaga.

Je pa zanimivo, da me na morju koža nikoli ne srbi, čeprav se ne stuširam po kopanju.

Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

24. sep 2010 14:01

ksenjako je napisal/a:

Tudi jaz imam trenutno te probleme in je za znoret. Poskusila vse vse mogoče pa nič ne pomaga. Tuširam se zelo na hitro, uporabila že vse 'naravne' zadeve pa nič ne pomaga.

Je pa zanimivo, da me na morju koža nikoli ne srbi, čeprav se ne stuširam po kopanju.

Ksenija

Ja, morje je pač čudežno zdravilo, samo kaj, ko si ga večina od nas lahko privošči le za kakšen teden, dva na leto - ali pa še to ne. Tudi meni morje pomaga, pa ne samo za tisti čas, ko sem tam, ampak imam potem tudi doma kakšen mesec mir. Ugotovila pa sem tudi to, da me koža bolj srbi, če se po tuširanju čisto do suhega obrišem. Zato kožo zdaj samo popivnam z mehko brisačo, nato pa se takoj namažem z losionom (trenutno mi odgovarja Neutrogena). Prepričana pa sem, da bi bilo dobro tudi olivno olje, kot svetuje nola.

Blanchy

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

24. sep 2010 17:38

Pozdravljeni!Pred desetimi leti sem imela enake probleme.Šla sem sicer k zdravniku,ki je dejal,da naj se ne tuširam vsak dan ampak vsak drugi dan in naj se nikakor ne mažem z mlekom za kožo,ker jo izsuši.Poskusila sem pa takole,da bi težave izginile.Upam,da imate banjo!V prevreti vodi sem skuhala večjo količino domačih kamilic(4-5 l),vlila v banjo in nalila še tople vode.V banji sem se namakala kakšno uro,obrisala z mehko brisačo in se namazala z oljem,ki ga uporabljamo za dojenčke po kopanju.To sem ponovila 4krat in o srbeči koži še danes ne duha in sluha,trkam žoja Sporočilo je spremenil(a) žoja dne 24. 2010 17:40

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

24. sep 2010 21:02

Odkar se tuširam z doma narejenim milom, ni več problemov s kožo. Malo pobrskajte po netu za hladen postopek pridelave mila. Potrebujete pa samo npr. olivno olje, kokosovo milo, lahko palmino mast, mandljevo, ricinusovo olje ipd. in pa sodo kolofonijo, ki se kupi v Merkurju prav za izdelavo mil. Ampak pozor: toplo priporočam, da najdete koga, ki vam bo razložil postopek in po možnosti zadevo pokazal. Postopek ni zahteven, vendar je soda kolofonija jedka in mora biti z maščobami v pravem razmerju da ne razžre kože!!! Na netu v ta namen obstaja Soapcalc , s katerim izračunate prave deleže posameznih maščob in kakšne lastnosti mila vam bo ta kombinacija nudila. LP Staša

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

24. sep 2010 21:37

ali ste v zadnjem času menjali prašek, mehčalec, milo, šampon, zdravila, kakšne večje spremembe pri prehrani, mogoče klor v vodi? Uporablja naj kakšno najbolj navadno otroško milo ali šampon vsaj nekaj dni, sama sem začela uporabljati otroški šampon, ker se našemu puberteniku zdi za malo (on je pravi moški), pa moram reči, da imam lase mnogo manj mastne in tudi prhljaj je skoraj pozabljen. Pa veliko sreče pri odpravljanju težav, onaon Ne veš, kaj zmoreš, dokler ne poskusiš.

pi.kica  

član od: 19.8.2007

sporočila: 75

25. sep 2010 19:46

Še moja izkušnja: problem popolnoma enak, kot ga je opisala avtorica teme, zato sem se odpravila k zdravniku. Ta je ugotovil, da gre za alergijo, potrebno je bilo le ugotoviti, na kaj. Po približno polletnem opazovanju (vmes mi je predpisal tudi neke tablete proti alergijam) je ugotovil, da gre za alergijo na dotik. Rekel je, naj se po tuširanju ne brišem, temveč le popivnam. In res deluje! Kadar se po pomoti malo preveč "zdrgnem" z brisačo (na vsake toliko to naredim namenoma, da vidim, če je alergija že izginila) me še vedno zelo srbi. Pa še to: pri masažah sem doživela ravno tak učinek, zato se jim moram izogibati.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti