Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. sep 2010 11:56

For the record: Meni je Lady GaGa všeč. Da bom bolj natačna: pozdravljam fenomen Lady GaGa. Njeno delo razumem kot zelo inovativen mix med pop glasbo (in vsemi medijskimi orodji, ki spremljajo ta žanr) modo in uporizoritvenimi umetnostmi. In med uprizoritvene umetnosti vsekakor štejem tudi to, kako se v performans vkomponirajo oblačila. Lady GaGa je sedaj pač v fazi, ko na svoj način problematizira vse, kar se v glasbeni-zabavni industriji dogaja. S svojo pojavo je šla dlje, kot so šli Madonna, Liberace in Michael Jackons skupaj - in moraš imeti "cojones muy grandes", da kaj takega zmoreš. Njeni videoclipi - hja, definitivno stanejo še več, kot so stali Jacksonovi Njeno sodelovanje z oblikovalci - kapo dol, daje jim možnost, da grejo oblikovalci do roba in še čez, da vidijo, kaj je sploh še fizično možno nositi. Tisti njeni divji čevlji (ena zadnjih stvari Alexandra McQueena) ki jih je sama obupa (znano je pa, da sta Saša Pivovarova in Nataša Polyjeva rekli, da tega ne bosta obuli) so že artefakti in bodo z leti še večji magnet za kolekcionarje, kot so že zdaj. Tale mesna zadevščina mi je - gledano z vidika performansa - izvrstna. Ker provocira - v oklepajih navajam, kako gre provokacija - tako tiste, ki jedo meso (v smislu, kaj je, nekaj podobnega dajete vase, kaj se pa sedaj zgražate, če je to, kar gre noter, zunaj?) in tudi tiste, ki zavračajo uživanje mesa (kaj je, ljubčki, a si upoate takoooole radikalizirati svojo vegetarijansko stališče, da vas vidim?) in seveda tudi tiste, ki mislijo, da so na takih gala eventih najbolj pomemenbe obleke in "kdo te je oblekel" in tudi izforsiranost raznoraznih stilistov in urednikov (v resnici pa ni čisto tako, nekateri tega, kar ima GaGA oblečeno, ne morejo dati v lonec, ker za to nimajo denarja). Skratka, kar se mene tiče, je dobila novih deset točk. Upam, da bo zdržala v tem tempu ali vsaj v tej smeri - potem bomo lahko rekli, da nadaljuje v drznosti tam, kamor Madonna ni šla. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. sep 2010 12:52

Yesssss ... Vendelina, tvoj odstavek o provokaciji je po mojem zadel bistvo GaGinega performansa. Tudi meni je všeč njena provokativnost in ekscentričnost in večna hoja po robu orjaškega brezna pop industrije, ki bruha in bruha nove in nove "senzacije" in "odkritja". Ampak časi so takšni, da na robu ostane le tisti, ki si upa korak dlje in to Lady Gagi odlično uspeva. Medijske pozornosti, za katero hlasta vsak producent in izvajalec v pop svetu ji zlepa ne zmanjka in to je tisto, kar bi si v bistvu želeli prav vsi v tem poslu ...

Če odštejem njeno glasbo (čeprav je baje sicer odlična vokalistka), je tudi meni njen stil vedno "wauuuuu".

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. sep 2010 13:12

Naj še jaz javno povem, da mi je njena glasba blaaaznooo všeč. Kar se provokacije tiče, ji pa itak nihče ne pride do pasu. Prav zanima me, kakšen bi bil njen glas acappella.

Sploh so pa s to mesnato zgodbo menda začeli Japonci, ko so jo tako, no z malo manj mesa  , oblekli za naslovnico ene njihove revije.

 

 

 

Vanja

neznan uporabnik

15. sep 2010 13:35

Časi so taki, da samo z dobrim glasom ne prideš nikamor. Iz samega sebe moraš narediti brand.

japaja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. sep 2010 13:35

Ja, najprej je pozirala v "mesnem bikiniju" za japonsko izdajo Vogue-a.

http://www.celebritysmackblog.com/2010/09/07/lady-gaga-meat-bik

Nekje sem videla da je "pomp" okrog njene mesne obleke komentirala nakako takole: "Pa kaj so zdaj vsi "navalili"? A oblečene v usnje me pa niso opazili?"

Mojca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. sep 2010 13:58

Vidim, da se staram!

naor

neznan uporabnik

15. sep 2010 14:08

Naor, ne pozabi, da smo danes na Zmajskem mostu zmenjeni z Ežojem. Bo treba s prvo plastjo pudra zaćeti ta trenutek

Jaz imam že prvo plast maskare nanešeno, upam, da ne bo preveč sonca in ne bom potrebovala sončnih očal

Pa če boš prva tam, prosim, da mi ne uideta

japaja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. sep 2010 16:00

Ne, ne bova šla brez tebe nikamor! Jaz se ne pudram, samo malo šminke in sončna očala, po tem me bosta prepoznala! 

Pa še eno  bom imela v rokah!

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5189

16. sep 2010 20:07

Punca je definitivno dosegla, kar je hotela: vsi govorijo o njej, celo babji zbor na slovenski kulinariki. Jaz bi pred njeno mesno obleko dala kapo dol - če bi bila to res njena ideja, ne pa preplonkana v kdo ve kateri varianti od.... saj se ne ve več čisto koga (če kdo na TV3 gleda x-te ponovitve y-te serije nevemkaterih top modelov, dobro ve, o čem govorim....pa tisto tudi ni bil več čisto original, se mi zdi). Najbrž se res staram, ampak punca z biftekom na glavi meni pač ne deluje kot nekdo, ki bi ga jemala preveč resno; sem vseeno prej pripravljena spoštovati šefico v rožastem krilu. Bog pomagaj, enih se nas pač nič ne prime. Lep pozdrav, Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. sep 2010 20:39

Mene pa čist praktično zanima: koliko časa je bila v tejle oblekici, kako so odganjali muhe in kakašne vonjave so se širile naokoli? 37 stopinj človeškega mesa ni od muh, je blizu njih .

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti