4. apr 2011 21:45
Z svojim pisanjem Mamamija ne žališ mene, če surfaš, temveč tisti delavski razred ki gara za malo denarja brez surfanja.
Zakaj ne kmetujem več intenzivno, je moja stvar, če pa ravno želiš ti povem.
V moji mladosti smo delali vse na roke, grabili, pleli, okopavali, moram reč je bilo težko delo a vseeno prijetno, danes večino tega naredijo stroji. Dolgo časa sem ostala doma na kmetiji, tisti čas sem kmetovala, potem pa sem se poročila in prepustila kmetijo bratu ki je ravno dorasel za prevzem, po letih sva kar narazen. Probala sem Ljubljano in mestno življenje, zato tudi razumem delavski razred, potem pa sem kupila zemljo in se vrnila na kmete. Zato tudi lahko z gotovostjo govorim da danes kmetu ni težko, glede na prejšne čase in na primerjavo v sedanjosti z delavcem. 600 evrov in življenje v Ljubljani je beda, še regrada si ne more nabrati, a je tako, kmet pa ga ima pred hišo in še kaj drugega.
Mislim da se nihče od vas ne zaveda kaj je beda sedanjega časa, poznam familijo v Ljubljani mati ima 500 evr porodniške, oče skromno plačo in podnajemniško stanovanje, seveda je prisilen delati dva različna šihta in včasih še tretjega malo, od izčrpanosti pa revež skor dol pada, A KMET TAKO GARA?
Govorim o tem in vsi smo v isti državi, a je to pravično, potem naj pa še jamrajo tisti ki jim ni nič hudega. Še en primer moje sosede, mož ji je umru, štiri mesece za tem pa še sin ostala je sama sredi Ljubljane z 300 evri penzije, kaj ji je kazalo zapustila je stanovanje in šla živet k bratu in njegovi družini. To je hudo, kmetu pa ni hudega v današnem času, bili pa so težki časi tudi za kmete. Mislim da smo čisto skrenili iz debate"domači piščanci"
Ogljič, ti pa res nisi kmet in na te stvari se kaj malo spoznaš, zato me ne sodi in se ne vtikaj v moje besede. V vednost pa ti povem da za kravo kaj malo dobi naš kmet, saj z njo ne trguje po mesu temveč po teletu in mleku, ko pa gre za meso....pa pač je kolikor je, vem da bi bilo lahko več, samo na današnje razmere, je tako.. Ti pa ki kupuješ pri kmetu, pa mu drugič malo več plačaj po kili mesa ali zelenjave če se ti zdi premalo kar ti kasera.
radiček