Šahovnica
| sabrina je napisal/a: |
| Pa slive moraš dati v gašeno apno? Brez tega ne bi uspelo slatko? Pa še to me zanima, če daš vso sadje, iz katerega delaš slatko, z lupino? Večje sadeže kot npr. marelice, slive ... narežeš na manjše koščke ali samo na polovico? Vsem lepa hvala za odgovore. |
Mi delamo iz sliv in marelic brez lupine, za čenjše je itak normalno, da se jih ne lupi, pri jagodah itak nimaš kaj lupit. Slive pustim cele, drugače mandlja ne spravim noter, sicer se pa sadje nareže na poljubne koščke. Kakor kdo.
Mamamia
mamamia| sara.vidmar je napisal/a: |
| Dajte malo povedat, v čem je vic tega slatkega. Mamaia in Katarina sta malo nakazali, ampak meni še vedno ni jasno.
Hvalaaa! |
sara, slatko se kot ratluk v srbiji streže gostom, ko pridejo na obisk s kozarcem navadne ali gazirane hladne vode, potem sledi kava .... seveda ga ljudje mažejo tudi na kruh in še in še ... predvsem ga radi primerjajo ali nadomeščajo z marmeladami in džemi ...
fora apna je pa samo to, da se lažje olupijo slive ..
lp
Pitončica
Sporočilo je spremenil(a) Pitončica dne 14. 2010 22:37| Pitončica je napisal/a: |
sara, slatko se kot ratluk v srbiji streže gostom, ko pridejo na obisk s kozarcem navadne ali gazirane hladne vode, potem sledi kava .... seveda ga ljudje mažejo tudi na kruh in še in še ... predvsem ga radi primerjajo ali nadomeščajo z marmeladami in džemi ... fora apna je pa samo to, da se lažje okupijo slive .. lp Pitončica |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Mehiške taco košarice