Pomočnik vzgojitelja

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

5. mar 2010 17:01

[citat=--elaphus--]

 

Ja, res mi ni jasno. Ni mi jasno, kako lahko v imenu tega, da imaš rada otroke, iščeš šolo z lažjim in krajšim programom.

Mogoče obstaja razlog-ugibam- mogoče ji doma nobeden ne odnaša riti, kot nekaterim, in je sama za vse ter poleg tega želi še pridobiti dodaten poklic.

 

Moje tavelke dve deklice še sedaj veliko govorite o g.Jožici, pa je bila brez izobrazbe, in so jokale, ko so jo po reformi pred leti premestili v kuhinjo.Kadar je ona zjutraj prevzemala otroke, ni noben jokal.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

masaj  

član od: 20.1.2009

sporočila: 21

5. mar 2010 18:39

Vsi tisti,ki tukaj pametite in me obsojate....ste verjetno stari od 20 let naprej in predvidevam,da ste bili v vrtcu,ko je bil še drugačen sistem in je bila varuška v vrtcu brez kakršnekoli izobrazbe,lahko samo z dokončano osnovno šolo,danes temu rečejo pomočnik vzgojitelja... in se zahteva za to določen program.Včasih so samo vzgojiteljice morale imeti strokovno izobrazbo in so morale biti za ta poklic šolane....In vsem tem,ki danes pametite tukaj na forumu,se vam očitno pozna,da vas niso imele v varstvu za to usposobljene osebe,ampak navadne varuške brez izobrazbe.....Ali sem zdaj jaz nesramna in se motim?Tako kot so določeni pisali,če te nekaj veseli in misliš,da imaš žilico,zakaj ne bi potem na tem področju probal,kljub temu,da grem na šolanje tja kjer imajo krajši program.Krajši program ne pomeni,da bom sedela doma in šla na izpit nepripravljena...prav tako bom morala pogledati v knjigo!Kot študentka sem velikokrat čuvala otroke na domu tako,da nisem ravno laik na tem področju in približno vem kako poteka delo z otroki.Seveda pa je razlika,čuvati tri otroke hkrati ali 20 in več.In če se bom odločila za krajši program ne pomeni,da bom zato na tem področju manj uspešna!! masaj

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

5. mar 2010 19:04

Masaj, sedaj pa že ti mal "pametiš", se ti ne zdi. Nekateri odgovori so ti všeč, nekateri pač ne. Vsekakor se boš odločila po svoje in potem boš pač zakorakala novim izzivom naproti z malo boljšo ali malo manj dobro izobrazbo in šele takrat boš spoznavala lepe in manj lepe strani tega poklica in če boš nekoč začutila, da te otroci spoštujejo, te imajo radi, se te zjutraj razveseijo in gredo težko iz vrtca, takrat si boš rekla: yesss, to je to. Receptov za dosego takih ali drugačnih ciljev pa tako ali tako ni - dejstvo je le eno: brez muje se še čevelj ne obuje.

rrr

masaj  

član od: 20.1.2009

sporočila: 21

5. mar 2010 19:24

Ribaracarak,povpraševala sem kateri program je krajši,če bi kdo,ki je v tej smeri vedel in nisem povpraševala o mnenju ali naj grem na krajši ali daljši program.Odgovori so mi vsi všeč,ker sem zato spraševala,mnenja mi pa niso zato,ker jih ne potrebujem.Če bi jih,bi zastavila drugačno vprašanje!Mnenja se ponavadi obdržijo zase,če te izrecno ne prosijo,da jim ga poveš... masaj

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

5. mar 2010 21:52

masaj je napisal/a:
Živjo!Imam vprašanje glede poklica pomočnik vzgojitelja.To šolo bi delala izredno,ob delu,me pa zanima,ker je ta šola v Ljubljani in Trebnjem,kje so bolj zahtevni in kje manj.Slišala sem,da pri eni od teh šol zahtevajo precej veliko in ti vzame tudi več časa.Ker je to šolanje ob delu,bi se seveda odločila za krajši program.Lepo prosim za vaše ,mnenje tiste,ki so morda obiskovale obe šoli oz.,če imate kakšne podatke ali ste slišale katera ima hitrejši program.Hvala!masaj

Tole tvoje vprašanje si pač razlaga vsak po svoje.

Jaz bom pa povedala, svojo izkušnjo in pogled na to. V kolikor se boš odločila za hiter program pričakuj, da boš veliko sama delala. V kolikor se vključiš v daljši program pa boš imela več vaj, več ur bo na voljo za predavanja in zato se boš lahko več naučila v šoli. Sklepam, da boš morala na obeh šolah osvojit enako znanje.

Družina bo trpela zagotovo, če imaš majhne otroke.

marelica

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

5. mar 2010 21:57

masaj je napisal/a:
Živjo!Imam vprašanje glede poklica pomočnik vzgojitelja.To šolo bi delala izredno,ob delu,me pa zanima,ker je ta šola v Ljubljani in Trebnjem,kje so bolj zahtevni in kje manj.Slišala sem,da pri eni od teh šol zahtevajo precej veliko in ti vzame tudi več časa.Ker je to šolanje ob delu,bi se seveda odločila za krajši program.
Masaj, te lahko spomnim na tale tvoj zapis. Prvi, z njim si odprla temo. Sprašuješ, kje so manj zahtevni in kje bolj. V zgornjem zapisu, kjer odgovarjaš ribaracarak, pa praviš, da si povpraševala, kateri program je krajši. Želim ti veliko uspeha, pri študiju, delu in pri tem, da pred vejicami le začčneš postavljati presledke, bodo tvoji zapisi bolj berljivi. Mnenja pa niso zato, da jih človek zadrži zase, mnenja so, da se jih, če se človeku tako zdi, pač pove. Tudi takrat in tam, ko nekomu drugemu ne bodo nujno všečna. Sem med tistimi, ki nikoli niso hodili v vrtec, najbrž zato po tvojem ne bi smel imeti (kaj šele povedati) svojega mnenja. Moje mnenje je pač drugačno, če je tebi to všeč ali ne.

masaj  

član od: 20.1.2009

sporočila: 21

13. maj 2010 19:48

Mnenja so zato da jih človek obdrži zase!Ko te bom povprašala o mnenju in si želela vedeti tvoje mnenje,te bom povprašala o njem.Ko si bom želela tvoj odgovor,te bom prosila za odgovor. Mislim,da je tu bistvena razlika. Če te vprašam ali bo zraven čevapčičev pasal paradižnik,lahko daš odgovor JA ali NE! Če te pa prosim za mnenje kaj bi ti ponudila zraven čevapčičev,mi pač poveš svoje mnenje. Ti lahko rečeš,da se zraven poda paradižnik,bučke,čebula,ajvar...... Ko pa povprašam drugega za mnenje,mi predlaga pa rdečo peso... V tem primeru,sem iskala odgovor in ne mnenja!! Kje so manj zahtevni in kje bolj ali kateri program je krajši in kateri daljši? Je to res težko razumet?? Ne se spuščat v detalje,ker bistvo vsak razume! Če je pa tako lepo nagajat pa pametit.....Potem pa kar,če bo za vas življenje lepše. masaj

masaj  

član od: 20.1.2009

sporočila: 21

13. maj 2010 19:59

Sicer smo pa Slovenci značilni po tem,da raje podajamo mnenja,ker mislimo,da smo zato pomembnejši,kakor samo odgovore na določena vprašanja. In nisem vprašala ali naj grem v krajši ali daljši program šolanja! Vprašala sem kateri program je krajši! Se še vedno ne bere razlike? masaj Sporočilo je spremenil(a) masaj dne 13. 2010 20:08

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

13. maj 2010 21:43

tulka

selotejp  

član od: 2.6.2009

sporočila: 31

13. maj 2010 21:51

masaj je napisal/a:
.Lepo prosim za vaše ,mnenje tiste,ki so morda obiskovale obe šoli oz.,če imate kakšne podatke ali ste slišale katera ima hitrejši program.Hvala!

masaj
Mnde tuki piše da fehta za mnenje. A sm js prbit al bom hmal špegle nucu! selotejp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti