Meni je desko naredil oče

in je ne zamenjam za nič na svetu. V bistvu je naredil 2 - ena je kakih 50 x 80 cm, druga pa mislim da okoli 100 x 100, tak da mi za male količine ni treba te ogromne ven velčt. Majhne količine so očitno pri nas drugačne kot običajno - s 50 x 60 ne bi bi imela kaj počet:) Ker je tudi kuhinjo naredil očo, je za hladilnikom naredil 2 polički, kamor lepo pašeta ti dve deski v pokončnem položaju. Sploh ne rabi veliko prostora:) naša kuhinja je zelo majhna, ampak polna:)
Tudi ko se bova preselila, grejo deske z mano, čeprav bo stanovanje precej manjše - bom že našla prostor:)
Če boste sami delali desko, je važno, da je dober les (najboljše bukev, ali pa mogoče hrast, vsekakor ne smreka), da se ne zvija in krivi, pa dovolj debela naj bo - moji sta okoli 4-5 cm. Ja, ta velika je res težka, ampak ti vsaj ne pleše po mizi - sicer je pa vedno kak fant v bližini pripravljen pomagat, da zvleče desko v zameno za kaj sladkega

Samo lepo pobrusite obe ploskvi (z naraščajočim gridom brusilnega papirja - najprej grob, potem vedno bolj fin) in lepo zaobljite robove, pa je! Gotovo hiterje kot da se peljete v Graz in nazaj - sploh pa ceneje:) pa še po svojih dimenzijah jo lahko naredite:) Pa vso srečo!
Veri