Koliko vina

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

23. feb 2010 20:10

Madonca mamamia to je pa lepa cifra.Jaz sicer sploh ne pijem alkohola,ga enostavno ne prenesem in ne nesem,ampak se mi zdi,da na kakšnem slavju ali druženju kar tako,pa že mora bit kaj na mizi.Včasih je človek nabrkljan že po par kozarcih,včasih se pa nikomur nič ne pozna,da kar gledam če ga mogoče spravlajajo za domov v cekre.Dokler se pije tako za družbo in dobro voljo ob dobri hrani mislim,da ni nič narobe,če se kaj spije,drugo je pa ko nastopi alkoholizem,ampak o tem ne bi,ker je že druga tema. Mamamia,če vam paše si privoščite,zakaj bi pa povsod morale bit neke norme,saj jih imamo celo življenje. pa NA ZDRAVJE jesen

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

23. feb 2010 20:19

Bravo, Mamamia, uživat je treba, dokler smo še take volje (in čili in zdravi). Tudi ne vem, kaj bi bilo narobe, če bi se vam kaj poznalo, včasih je pa ja treba odklopit, na tak ali drugačen način. Barbra Sporočilo je spremenil(a) barbra dne 23. 2010 20:20

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2010 20:45

Wow, o kakšnih cifrah govorite. Midva imava obvezno kozarček vina pri vsaki večerji, ki je naš glavni dnevni obrok. Potem včasih še kakšen požirek whiskija, ruma, tequile ali podobnega ob gledanju TV-ja.

 

Ko pridejo prijatelji na obisk prav tako ne naredimo posebne škode. Še največ popijemo, ko se dobimo s sosedi, ampak bi rekla, da približno buteljko na 2 osebi, v izjemnem primeru 2 buteljki na tri osebe.

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

23. feb 2010 21:00

)No, jaz sem vedno trdila, da smo pivci, en del družine pa, da ni tako hudo. Z alkoholizmom še nismo imeli problema, je nekdo sicer pred leti hodil po robu, a mu ni zdrsnilo, je pa res, da so ga še kako poznali v družini mojega očeta.

 

sara se sicer čudi, kako da nam vino tekne tudi kar tako. Ja zakaj pa ne?  Sir mi ni izgovor, družbe tudi ne vabim zato, da lahko kaj spijem oziroma ne iščem izgovora. Če se mi pije tudi izven kakega praznovanja, pač spijem kozarec ali dva, ali, kot sem rekla, z možem tudi celo buteljko. Nikoli pa sama. In ga pač dobro nesem(o), kot se temu reče, če je kdaj kdo malo nalit pa tudi ni panike (nobeden še ni me neso domu, je pel Alfi Nipič... ). Govorim o občasnem pitju, ne da se ga nalivaš non stop.

Včasih mine po več dni, da ne spijem niti kaplje, in se na pijačo niti ne spomnim. Glede zdravja pa: zmerno ni še nikomur škodilo. Sama sem pred leti pavzirala popolnoma in nisem imela problema zaradi abstinence, zdaj, ko sem smela opustiti strogo dieto in znova lahko kaj spijem, zdravju še vedno zelo dobro kaže.

 

Me je pač zanimalo, kako jez navadami in količinami drugje. Jasno  mi je, da je nekomu grozno, koliko smo ga spili - , nekomu je to normalno -, morda ga kje tankajo še več -, kaj vem. Pri nas neke meje še vedno poznamo.

In se seveda strinjam z barbro ...  . Različni ljudje, različne izkušnje, različne navade.

Mamamia

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

23. feb 2010 21:03

proxima je napisal/a:
Ah, mamamia - a si preverila, če imaš vse fikuse še žive (da ni kdo vanje česa zlival?? :)))))))))

 

Hahaha, pri nas ga ni junaka, ki bi vince v rože zlival ... so tudi daleč od mize, ravno zato, da ne bi kdo goljufal...

 

Vanja, pri nas pa žgano ne gre v promet, z izjemo kubanskega ruma, a tega itak ni več, kupujemo ga pa tudi ne.

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2010 21:18

mamamia je napisal/a:

 

 

Vanja, pri nas pa žgano ne gre v promet, z izjemo kubanskega ruma, a tega itak ni več, kupujemo ga pa tudi ne.

mamamia

 

Tega posrkava ravno toliko, da ni dovolj, da bi si usta razkužil.  Ampak ga ni čez dober "sipping rum" ali "sipping tequilo" in kakšen Doublewood. Čeprav samo za eno žličko.

Ko sem sama doma, mi niti na misel ne pride, da bi si natočila kakšno močno pijačo.

 

KO se bo pa poletje začelo, bova vino ob večerji zamenjala za Margherito na terasi.

Vanja

kozamurnik

sporočila: 2311

24. feb 2010 5:36

Kozarec rdečega, kvalitetnega vina in nič več. Mislim, da se s pitjem, pa naj bo ob kosilu ali ne, ni za hecat.Prehitro lahko postane navada, potem pa nujno zlo. Nihče od nas nima nobene garancije, da ne bo postal alkoholik! Mi imamo dobrega prijatelja, ki je začel s kozarčkom več, ker da je dobro za zdravje, končal pa pri Anonimnih alkoholikih.Na njegovo srečo, ker se je izvlekel iz tega pekla. Ker torej dobro poznam tematiko iz prve roke imam razlog več, da ostajam pri enem kozarcu. Vesela (ali pa ne ), sem pa ravno tako. murnik

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

24. feb 2010 7:02

Pa saj ni samo alkoholizem problem - kaj pa poškodba jeter ?

Menda je primerna količina za ženske 20 g alkohola na dan /= cca 2 dl vina/, za moške pa 40 g.

 

Nasja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

24. feb 2010 8:16

Uf, mamamia, pa sem mislil da jaz oz. mi veliko spijemo. Ampak ti se pa še držiš, ostala družba je pa že čez rob. Vino mešat je kriminalno dejanje, tako da špricar in vse druge pijače dodane vinu pijejo samo tisti, ki pijejo zato, da bi bili pijani ali odžejani. Za odžejanost pa čisto dobro služi voda. Tako da ti v tej družbi še nimaš problemov zaenkrat :) Jaz prakticiram isto z vodo zraven, na deci vina dva deci vode in obvezna hrana. Na pravi gurmanski večer spijem buteljko, ali kak liter vina, ampak ga čutim, tako da če ga vi niste, imate tudi problem... Pa če taki večeri pridejo v navado tudi izgubijo na prijetnosti in postanejo rutina. Jaz raje boljše vino in hrana, pa v manjših količinah. Seveda se ga je pa treba tu ali tam... zzak1977

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

24. feb 2010 8:52

zzak1977 je napisal/a:
Jaz raje boljše vino in hrana, pa v manjših količinah.

 

Se podpišem.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti