| nina _ je napisal/a: |
No, mene pa zanima, če morda veste, kje v Mb ali Lj bi se dalo kupiti relativno poceni oblekice - take poletne, preproste? Ne vem ali jaz nimam sreče, ker kjerkoli gledam najdem ali blazno elegantne verzije, ali pa "predpasnik/kopalni plašč" različice. Če mi lahko prosim namignete tudi kroj? 20 let, 165cm, konfekcijska številka 36/38. Hvala za pomoč !
nina _ |
Nina, v tem trenutku še ni kakšne silne izbire poletnih oblekic, ker ni fazona prodajati nekaj, kar se bo nosilo čez dva meseca in to posledično pomeni, da bo dva meseca v trgovini in trgovina s takimi zalogami....ajoj v ekonomskem smislu. Zato, če zdaj gledaš lažje materiale, zna biti, da vidiš samo tisto, kar se že lani ni dalo prodati in to je res nekje med cunjiš in predpadniš in skratka, to se da preskočiti.
Glede na tvoje mere načeloma ne vidim težav s tem, da takih oblekic ne bi bilo moč dobiti, je pa vedno vprašanje, kaj človek vidi in kaj išče in včasih ne vidi stvari, ki bi mu čisto lepo sedle.
Recimo v Zari imajo kar precej serij srčkanih oblekic/tunika sistem s pasom na bokih, ki so nekje do pet centi nad kolenom (Okej, tebi bi prišče do kolena) in z znosnimi vzorčki. Recimo, tako oblekico lahko kombiniraš v maju (ko še ni tako toplo) s pajkicami in leder jaknico (in se da skratka zadeva nositi na rastru slabih dvajset stopinj celzija), julija pa to isto oblekico nosiš brez jaknice in pajkic. Material je viskoza in nekaj elastana in svile in to se da lepo ročno prati v mlačni vodi (pazi pri viskozi, viskoza slabo prenaša temperature vode nad 30 celizja, se skriči in potem se mučiš, da jo vlažno razteguješ....). Potem sem videla pri Peek&Cloppenbergu zelo cort modre satenaste oblekice tunika kroj do kolen. Cena zelo korektna. To modro oblekico lahko dvajsetletnica super kombinira s temnomodro (zelo temno moder denim) denim jaknico z veliko bleščicami in zakovicami in zraven imaš potem zlato torbico in balerinke .... Zelo temnomodro denim jaknico itak svetujem kot ultimativni kos za kombinacijo za punce vseh starosti (za kežual izvedbe), za dvajsetletnico pa sploh.
Hope this helps.
Aja, nina, glede krojev sem se pa do silnih dimenzij (postave breskve, jabolka, hruške in jagode, punce so rekle, da jim je tekst precej pomagal) razpisala lani v Pre-fall oblačilnem reportu (nekje na prvih desetih straneh.....) in če ga ne boš našla, prosi administratorje, da ti pomagajo najti.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 27. 2010 14:18