Kozmetika alexami

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. mar 2010 10:31

Sama uporabljam Nivea navadno kremo že zelo dolgo, kar vem zase pravzaprav.Seveda imam srečo, ker imam neproblematično kožo, nikoli nisem imela aken ipd.Tudi kozmetičarki se je skoraj zareklo, po kaj sem prišla.Pred mnogimi leti je bilo to.Nobenih pudrov, pa ne zato, ker bi bili škodljivi, ampak ker imam suho kožo in dobim po njih rdečkaste lise.Vem, da smo si različni in tudi geni imajo prste vmes.Tudi Nivea ima najbrž kašne ne čisto nedolžne primesi, ampak meni odgovarja.Nekaj let sem uporabljala tudi nočno Quenty forty za čez dan, ki pa so jo prenehali delati. Moj nasvet pa je, da ne uporabljati kozmetike, če odgovarja prijateljici ali pa svakinji.Poizkusiti več različnih in tista, ki je koži všeč ,naj bo naša izbira ne glede na reklamne prijeme različnih multinacionalk ali pa samozvanih inovatorjev. Lep, sončen dan! naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

25. mar 2010 15:19

Draga Vanja, saj vem, kakšne barve je brušen rubin (pa tudi, kakšen je tak, kot ga naredi mati narava) - ampak da bi senčila za veke barvali z rubini????? Priporočam eksperiment: 1. izbij rubin iz prstana 2. zdrobi ga v tako fin prah, da bo mazav, kot sama praviš. Rubin je sicer precej trd, ampak krhek, torej večjih problemov ne bo - le dovolj dobro terilnico si moraš izposoditi, priporočam borkarbidno 3. dobro si oglej nastali prah. Če bo dovolj rdeč, da lahko z njim rdeče obarvaš rdečilo ob takih dodatkih, kot piše v deklaraciji rdečila, ti kupim nov rubin! Vajo lahko ponavljaš tudi z drugimi dragulji - pa veliko zabave! Lep pozdrav, Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. mar 2010 16:06

Zanimiva debata. Ko je že bil omenjen max factor - meni njihva dva tekoča pudra izvrstno odgovarjata, kožo imam mehko in neproblematično, kot žamet, pod pudrom pa ali eucerin ali zdaj nivea DNA, prej pa biodroga.

Tako da - vsaki koži pač nekaj odgovarja.

Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. mar 2010 16:14

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

limnol je napisal/a:
v informacijo malo slovenščine:Ne vem sicer, kaj lahko naredi v kremi smaragdov prah, česar ne bi mogel narediti kremenov, razen da zveni veliko bolj imenitno in seveda prinese kak dodaten evro v blagajno. Lep pozdrav,Sonja

 

Sonja, različne kamne uporabljajo zaradi različnih barv za sinčila za oči id. Če se prav spomnim, brez preverjanja, je kremen brezbarven?

Vanja

Kamena strela je brezbarven kremen, vendar je v kremenu lahko tudi nekaj drugih elementov, na primer litij, železo, titan, aluminij in vodik. Vsi ti elementi pa kremen obarvajo v različne barve, se mi zdi - npr. kremen čadavec, ametist in citrin (saj jih je še nekaj, pa se jih ne spomnim )

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. mar 2010 17:26

Limnol, tale mineralna kozmetika tudi meni ni bila jasna, dokler mi moj dragi, ki se s kristali ukvarja že več kot 20 let, ni zadeve malo bolj pojasnil.

Za proizvodnjo te kozmetike uporabljajo poleg gline tudi ostanke dragih in poldragih kamnov (po virih proizvajalcev), ki nastanejo ob brušenju le-teh za nakite in kaj pa vem še kakšne druge uporabe.

Na moje premlevanje, zakaj se ta "puder" ali prah čuti kremast med prsti, sem dobila odgovor od zgoraj omenjenega. Ostanki kristalov so zmleti v zelo, zelo majhne delčke.

V kaj več kot barve, se nisem imela namena spuščati, je pa itak jasno, da imajo mnogi kristali isto strukturo, barvo jim pa dodajo različni elementi, ki so se "prislinili" zraven.

Ja, Elaphus, jaz sem imela v mislih čisto obliko kremena, brez dodatnih elementov

 

Vanja

Pokraculja  

član od: 13.8.2008

sporočila: 74

28. mar 2010 22:10

Kaj pa LUSH ? vam odgovarja? Sama uporabljam šampone in eno kremo pa mi je ok. p.s. "baje" imam lepše lase :) lp Pokraculja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

28. mar 2010 23:20

stvari lepo dišijo. na živce mi pa gre da se oglašujejo kot naravne, marsikatera njihova stvar pa ima parabene. drugače pa mmmmmmnjami. bannanna_v_slo ;)

Anouk  

član od: 24.2.2006

sporočila: 98

30. mar 2010 10:31

Nekje sem zasledila (ni pa nujno, da je to res), da se lahko proizvod izdaja za naravnega, če ima 5% sestavin naravnih?! To se mi zdi skoraj neverjetno, po drugi strani je pa ravno to res, kar pravi bannanna, da ima veliko takih izdelkov notr parabene in ostale "škodljive" sestavine. Anouk

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. mar 2010 15:12

ja, zgleda je to res. zato pa je dobro vsaj malo poznati sestavine, da te ne nate*****. ;) aja, pred enim mesecem sem dobila prvo pošiljko od everyday minerals. naročila sem za 20 evrov s poštnino vred zaradi carine. dobila sem 4 testerje mineralnih pudrov, 1 tester ful lepega blusherja, super mehak čopič za nanašanje pudra in pa enega za senčke. čopiči so božanski!! pa tudi testerji so kar konkretni. so prav v malih lončkih (v takšnih kot so navadno mineralna senčila). plačala sem s paypalom. zdej morm naročit še malo temnejše testerje in pa čopič za eyeliner ;). bannanna_v_slo ;)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti