Jagodni semifreddo
Viva Meir, delno se pa strinjam s tabo, vendar, vsak ki je kaj takega počel, ve, da za frazo " ne vem kaj ( kako )........... ", tiči enostavno lenoba. Ko začneš brskat po nečem, se ti čezdalje več stvari odpira, dobivaš ideje, vire............ Jaz sem ( kot marsikdo tukaj ) prav alergičan na take, ki čakajo, da nekdo drug za njih miga. Jaz sem se šolal še v časih, ko ni bilo interneta ( moj sin je enkrat rekel, da mu sploh ni jasno, kako se je včasih študiralo, ko ni bilo fotokopirnih aparatov ), seveda tudi fotokopiranja ne, so pa bile knjižnice in smo tudi takrat delali seminarske naloge. Danes se vsedeš ( doma, v pižami ) za računalnik in v desetih minutah izbrskaš več podatkov kot v mojem času za deset tednov.
Včasih, pri tistih, ki iščejo tovrsno pomoč, vidiš tudi pomanjkanje razmišljanja. Poglej, kaj je rimljanka odgovorila. Že iz tega vidiš da malamama ni nič premišljevala o zadevi. Moj prispevek k njenem šolanju je, da se nauči mislit z lastno glavo. Ona je bodoči strokovnjak za to ali ono in se mora naučit razmišljat s svojo glavo.
ežoj| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Druga stvar, če je res vsa literatura izposojena, se vpraša, kdo jo ima izposojeno. Ker se ponavadi izkaže, da jo je kak profesor pozabil "dati nazaj" in potem se gre lepo k profesorju in reče, dober dan, a vi tole zdajle potrebujete, ker bi potrebovala za seminarsko, dobite v enem tednu nazaj. In kako takrat profesorji hitro vračajo stvari, da jih še svetloba komaj dohaja. Vendelina jr. |
Veš, malamama, če bi ti jasno in razumljivo povedala, kakšna je tema tvoje seminarske naloge, verjemi, da bi dobila množico korsitnih napotkov. Tako pa si napisala (citiram) saj je moje vprašanje po eni strani res butasto,.. ampak zanima me kaj je jedilnik,.. kakšne vrste jedilnikov poznamo,... na primer kaj bi ponudili za božični večer, kaj za pusta, veliko noč??? novo leto??? in še: ohhh pa mi mine,... saj nekaj podrobnosti vem,.. in sem jih poiskala,.. ampak je zelo malo literature o tem,. (konec citata).
O vsebino, obsegu in še čem v zvezi z nalogo pa nič.
Očitaš pa tistim, ki so ti odgovorili, da (citiram) jaz sem samo prosila za pomoč in to na tak način da bi kdo napisal kak vir,... nekaj sem jih dobila,.. in hvala za njih,... vsi ki pa pišete samo kritike na tem forumu pa imate očitno preveč časa,.....(konec citata). Skratka, od vsaj 6 ljudi, ki so ti odgovorili, si dobila konkretne navedbe, napotke. Vsak med tistimi, ki so ti odgovorili, si je vzel svoj čas, pa ima male otroke ali ne, pase dolgčas (zelo dvomim, da sploh kdo med njimi, taki redko komu pomagajo), to sploh ni važno.
Zaključila bi takole: kakršno vprašanje, taki odgovori. Pa bi kljub vsemu že na naši spletni strani našla veliko podatkov za seminarsko nalogo.
| kara je napisal/a: |
| A veste, da sem žalostna, ko vidim, da so ljudje, ki komaj čakajo in planejo na koga, ki se čisto naivno obrne na naš forum po laično ali pa mogoče strokovno pomoč. Pa saj nas je večina na tem forumu neprofesionalcev, kajne? Pa saj ni treba odgovarjati, če se nam ne ljubi ali sumimo zlorabo naše pomoči. Tako pa se na revo zliva reka gnojnice od očitkov lenobe, zlorabe omenjanja otroka, slovničnih napak...Pa kakšni smo? Ljudje, ki imajo radi kuhinjo( to pa smo mi vsi na forumu) so ponavadi ljudje dobre volje. Žal mi je malamama, da smo ti morda priskutili ljubiteljske kuharje. Upam, da ti nismo kuhinje. Če bom našla odgovor na tvoje vprašanje ti ga pošljem na zasebno pošto, sicer pa se ti oproščam. No, pa popljuvajte sedaj še mene! Lep večer vsem, Kara kara |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jagodni semifreddo

Svaljki v curry omaki z ohrovtom