Koliko brisač?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

19. jan 2010 20:39

julijasi je napisal/a:
ps: proxima se strinjam s tabo: anglezi so mojstri za kopalnice, njihove pipe so pa sploh moderne mucilne naprave :))) a

Punce, očitno nimate pojma, rešitve so vsaj 3.

1. Obstaja gumijasta cev v obliki y, natakneš dva kraka, krajša, a enako dolga, na pipi, skozi tatretji krak teče mešana voda, nisem rekla, da prijetno topla, ampak mešana.

2. Vzameš poljubno število 1,5 l plastenk, jih po želji napolniš z mešanico obeh voda, pa se z njimi tuširaš.

3. Ne greš v Anglijo sploh.

ps: sem mislila pred leti v Oxfordu, da so take samo stare kopalnice, potem sem pa v izložbah videla nenormalno veliko novih banj in umivalnikov takega tipa......

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

19. jan 2010 22:48

Jade,tudi takšne še obstajamo,ki likamo brisače.To se mi zdi samoumevno,verjetno zato,ker smo doma tudi likali brisače.Pa saj sem poskusla jih samo zložit,pa prvo kar je bilo,ko sem šla likat,sem jih prinesla iz omare.Ampak strogo z paro.Ja pa kuhinjske krpe tudi.Moč navade .Ja brisače pa menjujem čisto po potrebi ,vsaki dan ravno ne drugi tretji pa sigurno. Tiste,ki niso tako vpojne jih rada kar hitro menjam. ZAJA zaja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. jan 2010 23:18

Hja, likam jih pa res ne (evo prispevek k varovanju okolja - manj porabljene energije). Sem prvič videla pri tašči (ki lika vse od a do ž, celo nogavice), doma jih tudi nismo. Imam pa rada bolj trde brisače, ker tiste mehke se mi zdi, da nič ne obrišejo. Pa še malo pilinga imam zraven :)

Atina

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. jan 2010 1:39

Meni ponoči zadnje čase same malo čudna vprašanja rojijo po glavi, pa se danes ob tej temi sprašujem, kako pa človek prakticira vsakodnevno pranje oz. menjavo brisač v dijaškem, študentskem domu ali na potovanju z nahrbtnikom?

Pa se kot študentje z brisačo ali dvema na teden verjetno nismo nič kaj umazani počutili ...

Mojca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2010 6:45

Fazon angleških umivalnikov z dvema pipama ob strani je v tem, da si naliješ vodo v umivalnik in se potem s tistim splakuješ, umivaš zobe, moški se pa lahko še brijejo s ta pravo britvico. Resnično angleško je takrat, če z eno vodo to naredi celo pleme. V bistvu sem malo sarkastična, ampak ne daleč od resnice. Samo pripovedujem zgodbice, ki so mi jih povedali Angleži sami. Vendelina jr.

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. jan 2010 8:07

Sem se spraševala kaj bi bilo lahko pod temo Koliko brisač Ha, zanimivo kako drugače smo navajeni in verjetno je najbolj res, da prinesemo vzorec iz primarne družine in potem tako nadaljujejmo. Jaz brisač nikoli nisem likala (niti jih nikoli ne bom-čim manj likanja za veselo življenje!), jih pa menjamo po vsakemu tuširanju, za roke vsak dan. Tako sem navajena od doma, moj partner tak isto-se spomnim, ko sem kot nasjtnica videla prijateljico, ko je dala na radiator sušit brisačo po tuširanju sem samo začudeno gledala...vsakemu svoje seveda. Pa nisem ne vem kako zatežena z cunjo v roki, heh, pravzaprav si niti gospodinja ne morem reči po pravici terakota

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. jan 2010 8:14

Vendelina jr. je napisal/a:
Fazon angleških umivalnikov z dvema pipama ob strani je v tem, da si naliješ vodo v umivalnik in se potem s tistim splakuješ, umivaš zobe, moški se pa lahko še brijejo s ta pravo britvico. Resnično angleško je takrat, če z eno vodo to naredi celo pleme. V bistvu sem malo sarkastična, ampak ne daleč od resnice. Samo pripovedujem zgodbice, ki so mi jih povedali Angleži sami. Vendelina jr.

 

Hehe, potem pa angleški čaj

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. jan 2010 8:25

Pri nas menjavamo brisače v principu ob nedeljah, ko zamenjam tudi vso posteljnino pri hiši (ki je sploh  ni malo), po tuširanju jih razgrnemo čez radiator in še nikoli nisem imela občutka, da so umazane... Med tednom tudi zamenjamo kakšno, ampak bolj tako, po občutku... Vsak ima svojo za tuširanje in svojo za obraz.

Mogoče bi bil zanimiv tudi podatek, kako pogosto menjavate posteljnino. Verjetno ne tako pogosto kot brisače (saj je logično, komu pa se ljubi trikrat tedensko preoblačit vso posteljnino, da o pranju in sušenju sploh ne govorimo). In me zanima, zakaj bi bilo treba brisače bolj pogosto menjavat kot naprimer prevleko na vzglavniku ali rjuho?

jasna

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

20. jan 2010 8:43

Posteljnino sem najprej menjala na štirinajst dni, poleti in pozimi. Potem sem začela menjat poleti na sedem dni, sedaj pa poleti in pozimi na sedem dni. Si ne morem pomagat ker preveč uživam v čistih rjuhah. Sem tudi mnenja da se prej usmradijo rjuhe kot brisače, saj smo po kopanju-tuširanju čisti, po celi noči potenja iz različnih razlogov pa malo manj. banana130

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

20. jan 2010 12:30

pozdravljeni! še vedno mi ne grejo vkup tele količine umazanih brisač in imam podobno vprašanje kot mamaF. kaj pa naredite ko greste kampirat za tri tedne? a vzamete s sabo 20 brisac ali placate vsakic po 5 evrov, da jih v kampu operete ali malo spustite svoje visoke higienske standarde? al pa ko se greste potepat po svetu z nahrbtnikom? - jaz vzamem samo eno (sem ukinila se razlikovanje med slano za morje in sladko za umivanje) pa še tisto hitrosušečo. uf kaka packa... lp. ps: rimljanka kar se resitev za anglijo tice: jaz prakticiram kar številko 3, ceprav je tudi ideja z Y cevo dobra :))))

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti