Suzanine palačinke
| berny je napisal/a: |
| Lahko pa narediš pražen krompir z bučkami na bučnem olju, na malo bučnega olja popražiš čebulo, dodaš na kocke narezano bučko malo popražiš in dodaš na rezine narezan krompir, soliš, popraš, na koncu pa dodaš še malo praženih bučnic. Meni je tole božanska priloga predvsem k pečenki. berny |
Nedavno sem si špagete s česnom in feferoni pomotoma prelia z malo bučnega olja, namesto z olivnim, in glej ga zlomka - odkrila še en božanski okus ....Zdaj to počnem tudi namenoma.
Postrvi v bunem olju tudi niso slabe.
Pa skuta z bučnim oljem, kot namaz, z dodatkom amlo soli in popra.
Ali čebulan solata: na tanko narezano čebulo pustimo nekaj minut v v odi, jo odcedimo, solimo in dodamo bučno olje ter malo kisle smetane. odlična priloga k jedem z žara ali samo k črnemu kruhu.
nekaj kapljic bučnega olja da vsaki zelenjavni juhi, še posebej pa bučni, še bogatejši okus.
Dober vanilijev sladoled, z nekaj kapljicami bučnega olja, je prava poslastica.
mamamia
mamamia
| mamamia je napisal/a: |
Ali čebulan solata: na tanko narezano čebulo pustimo nekaj minut v v odi, jo odcedimo, solimo in dodamo bučno olje ter malo kisle smetane. odlična priloga k jedem z žara ali samo k črnemu kruhu. mamamia |
| katjushka je napisal/a: | ||
|
Prej jo namakaš zato,da potem, ko jo zmešaš z oljem, smetano in soljo, ne spusti preveč vode. Solata ni videti preveč lepa, če je v njem malo vode pa malo olja, vsako posebej ... Z namakanjem čebula spusti vodo (zato je treba čebulne obroče namakati tudi, preden jih cvremo in so potem lepo hrustljavi), lahko jo pa tudi samo posoliš, in ko uplahne, jo malo splahneš pod tekočo vodo in potem delaš dalje.
Mamamia
mamamiaPa sv. ribico tudi lahko naredite. Namažemo z gorčico, soljo in poprom. Prelijemo z bučnim oljem in povaljamo v nasekljanih bučnih semenih. Pustimo čez noč marinirati potem pa rožnato spečemo, mljask, Saša
Mir in dobro!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suzanine palačinke

Vitlof s sirom