Cena" lepote"

neznan uporabnik

4. jan 2010 15:50

Proxima: kot ti želiš, dragi. (Pa pustmo to, kako v resnici izpade) Socialni (pa dejmo rečt seksualni) mir je zelo enostavno vzpostaviti. japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 04. 2010 15:52

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

4. jan 2010 15:59

japaja je napisal/a:
Drage moje, oprostite, ampak jaz moške potrebujem, potrebujem tudi njihov aspekt, potrebujem njihov drugačen zorni kot, potrebujem njihovo kritiko, njihovo pohvalo, potrebujem njihovo..bom rekla kromosome. Potrebujem njihovo zrcalo v očeh, potrebujem njihove pomanjkljive ikse al kaj so že tisti y?Zadnje čase se mi itak kar malo preveč smilijo. Sploh, ker so se začeli tudi oni mejkapirat, barvat lase, prevečkrat imajo zadnjo besedo v stilu "da, draga"..In grdo od nas je, da se šminkamo zato, da bi jih zapeljale, potem pa zavrgle oz. se deelale norca iz njih..?Harmonija je beseda, ki meni boža dušo.japaja

 

Ja pa saj jih vse potrebujemo. Sicer je z njimi (včasih, ampak samo včasih) težko, a brez njih še težje.

 

"Da, draga", in "Seveda, dragi"  pa si kot zadnjo besedo izmenjujemo  odvisno od trenutne stopnje harmonije.

 

Mamamia

 

mamamia

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. jan 2010 17:01

Ežoj nič ti ne nuca, v vidiš, da te sploh ne šmirglajo, pa si spet mislil, da se bo tema samo okol tebe vrtela...

Ma kaj čem se jaz sploh rihtat, meni itak moj sine reče, da ima najlepšo mamico na svetu. (sam ne mi rečt, da ga moram pelat k okulistu) Je pa res, da me večina ogovarja z gospodično.

Od kozmetike uporabljam mleko za čiščenje, tonik, kremo za obraz (afrodita mandelj mi najbolj odgovarja, druge mi kožo zategujejo), tekoči puder (poleti mineralni), maskaro, senčilo za veke (skoz isto barvo - jaja sej vem grozna sem), maskaro. Doma nisem namazana, ko grem od doma pa sem vedno, pa ne preveč.

Ko smo že pri kozmetiki, pa, katera tonirana kremo ( a se sploh toko reče?), je fajn?

 

jade

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. jan 2010 17:08

Ojoj, dva dni me ni, pa kakšno temo zamudim! Nimam pojma, koliko zapravim za kozmetiko, mislim pa, da z ličenjem ne pretiravam. Kako je kdo naličen, bolje povedo drugi. Tudi tiste, ki se danes naličijo toliko, kot smo se v poznih osemdesetih, mislijo, da je njihov način čisto normalen. Nah, ja! Stvar okusa.

Nekatere zadeve kupim čisto poceni (maskara), že skoraj 6 let uporabljam mineralni MU in ga ne zamenjam za nič na svetu ($100 na leto).

Moram reči, da se čisto strinjam s Proximo in njenima postoma. Veliko vpliva na gube ima genetika (imam prijateljico Italijanskega rodu, ki pri svojih 55 letih nima nobene gube, ima pa precej mastno kožo), kajenje in pretirano sončenje.

Kreme, ki jih uporabljamo, nas naredijo bolj srečne kot kaj drugega, gube pa menda odpravijo botox in filerji. Pa še to samo za določen čas. Če bi kreme res pomagale, plastični kirurgi ne bi imeli nobenega dela. Sicer pa mene osebno gubice ne motijo toliko kot mi gre na živce neelastičnost kože.

Vanja

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

4. jan 2010 17:45

Jade, zelo fajn pa še poceni tonirano kremo ima Alverde DM. magnolija

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. jan 2010 17:47

jade, ti si pa mal žleht ( ma kaj mal ...........).

Glede IQ: najbolj je vprašljiv moj, če grem, na tipično ženskem forumu, zagovarjat takšna stališča. Strinjam pa se, da se ženski IQ ne zmanjša, če je poštrihajo ( če ima visokega se ne bo sama ).

Glede škodljivosti kozmetike nasploh: prve zastrupitve s kozmetiko so bile že v Egiptu par tisoč let pred našim štetjem ( zdi se mi da z antimonom, ki so ga uporabljale kot črnilo okrog " učk "). Od takrat so zastrupitve stalnica, menda v glavnem s svincem in živim srebrom, nazadnje, ko so priznali, se mi zdi, da leta okrog 1900. Vseskozi so " proizvajalci " in verjetno " oblast " zatrjevali............. Zakaj mislite, da je danes drugače, morda zaradi tega ker multinacionalke skrbi vaše zdravje?

Glede logike ste pa neprekosljivi: Merklova in Tačerjeva so izvoljene zaradi tega, ker so po volitvah  " sive miške " poštrihane izgledale fejst! Kje so potem njihove poštrihane lepe protikandidatke?

Proxima, tebi pa čisto nič ne verjamem. A, da bi nam manjkal kakšen kromozom? To pa bom preveril, prihodnjič, ko se porežem ( kar de mi včasih zgodi ) bom vzel močnejša očala ( menda se zadeva ne vidi  brez očal ), kolikor vem, tisti feder ko mu učeno rečejo vijačnica, je DNK, tiste pike na fedru so kromozomi. Vse bom preveril, če kateri manjka.

Čuj, da bi nam manjkali kromozomi, za rebro vem, pa vemo tudi kaj je iz tega ratalo ( kolk je bilo mal materiala, je še dobro izpadlo, vsaka čast ).

ežoj

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

4. jan 2010 19:17

...mila, geli, dišeče krogle, šumeče,kopeli, emulzije,olja, pilingi, maske, mleka, šamponi, utrjevalci, mehčalci, kreme, pudri, korektorji, senčila, črtala, maskare, glosi, šminke, laki za nohte, odstranjevalec laka za nohte, odstanjevalec ličil,..vrednost: neprecenljivo

Tanja05

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

5. jan 2010 10:42

Bom pa jaz Ežoju v bran skočila, pred kakim letom je tudi on meni pomagal in to še bolj prijazno kot v debati na forumu (pa sploh ne ve, ker sem izgubila geslo za tisi nick in imam zdaj drugega). Pravi odgovor na proximin očitek, da imajo moški pol kromosoma manj je, da pa se pri moškem oba kromosoma, X in Y, uporabljata, pri ženskah se pa en od X-ov v telesnih celicah ''izklopi'' (zvije v Barrovo telesce), in se na konec koncev pri moškem vseeno bere (uporablja) pol kromosoma več..! perpetua

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jan 2010 12:31

Čakaj malo, če pobrskam po mojem luknjastem znanju naravoslovja - ali ni Barrovo telesce nekaj, kar se pojavlja pri relativno nizkem odstotku žensk? Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti