Pes v stanovanju

tema je zaklenjena

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

10. dec 2009 10:55

zzak1977, ke rpraviš, da je boljše nabaviti alarm kot imeti psa na verigi, te lepo prosim, če mi pripopaš kak link (sama ga ne najdem) kje se da kupiti alarm, ki te opozarja na lisice? kar se pa tiče psa v bloku. Sedaj živim v bloku. Malo več kot dve leti. Dve leti je bila nad nami smrtna tišina. Sedaj dober mesec pa je nad nami glasno. Lajanje psa, kotaljenje igrač ipd. Mi boste verjeli, da mi ta hrup (saj se ne pretepajo, samo živijo) ustreza veliko bolj kot prej tista smrtna tišina? Verjetno bi jim kdo drug tolkel po radiatorjih. Mene pač ne moti. klavdija

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. dec 2009 11:10

Najbrž veš v kakšnem smislu sem mislil alarm, ali pač ne? Če so kure v kurniku in je dvorišče ograjeno in notri kuža, ne deluje? Sicer pa nima veze, tu ne bomo prišli skupaj. @Piet; sama s punco sva bila na istem, pa sva se vseeno odločila za muce, sicer dve. Problem je samo v njihovih najstniških letih, potem pa uživajo v svojem 23,5 urnem spanju. Sedaj je stanovanje celo odpto in jih ne mika ven. Imam pa še vedno slabo vest, da so zaprte in gledajo ptičke in ostale zadeve zunaj. Sicer imava dve veliki terasi tako da je lažje. Po drugi strani pa imata sedaj skoraj 5 let, kar ni dosegel noben zunaji maček, sta popolnoma zdrava, dlake in zobe imata take kot da sta stara eno leto, nobenega zadaha, nobenij zajedalcev, vsi jih hvalijo da tako lepih in zdravih mačkonov še niso videli. Mači katere smo imeli zunaj so imel ivsi levkozo, prišli domov brez uča in podobne grozne stvari. Sva jih pa vzela praktično s ceste, tako da mislim da živita kolikor se da polno življenje, se trudimo, za hrano, vodo, wc in ostalo bolj pazimo kot za nas skoraj...To smo vzeli kot odgovornost in se obnašamo kolikor se da mačkam v prid. zzak1977

piet  

član od: 2.10.2008

sporočila: 65

10. dec 2009 11:32

Ja, zzak1977, parček je gotovo v redu rešitev, saj imata družbo. Verjamem, da živita lepo življenje, saj se za zapuščene živali res navadno tako žalostno konča ... Tudi sama podpiram "posvojiteljstvo" živali, bolj od spodbujanja vzgoje čistokrvnih živali za zaslužek rejcev. Si me pa nasmejal z
zzak1977 je napisal/a:
...potem pa uživajo v svojem 23,5 urnem spanju ... zzak1977
hihi, si kar predstavljam . Ni večjega uživaškega lenuščka od mačka ! piet

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. dec 2009 11:37

Sva prišla z morja, kao bosta ful vesela po dveh tednih, midva sva itak komaj čakala da jih premečkava. Grem do njega, me je tko zabodeno gledal, kaj me pa ti zdej budiš! In se mi zdi da ti taki trenutki dajo za mislit o živalih in ti vzbudijo občutke, kakršne se mi zdi da jih ljudje ki imajo živali na ketni (navajam kot primer) in to zagovarjajo ne razumejo. zzak1977

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

10. dec 2009 12:24

rimljanka je napisal/a:
Le kako so preživeli vse te tisoče let, ko so postajali mrhovinarji za človekom in izkoriščali človeka kot vir mrhovine.....(njegove iztrebke in ostalo, kar je po jami puščal)....ko pa še ni bilo toplih stanovanj, ljubečih lastnikov,....

Le kako je človek preživel vse te tisoče let, ko je trgal surovo meso z ubitih živali, žvečil koreninice, se oblačil v medvedji kožuh in živel v jami? In ni bilo zdravnikov in ginekologov in zobozdravnikov, in so ljudje umirali "na naraven način", tudi po več mesecev. Bi ti šla nazaj živet v jamo in se odrekla vsem udobjem sodobnega živjenja? Ne? Zakaj bi pa morali potem psi žret naše iztrebke in pomije, če lahko dobijo kvalitetno hrano in ležišče na toplem? Ne vem, zakaj se nekaterim zdi napredek na področju varstva in skrbi za živali tako absurden, res ne. RadaJem Sporočilo je spremenil(a) RadaJem dne 10.dec 2009 12:25

Mala malina  

član od: 2.12.2009

sporočila: 5

10. dec 2009 12:29

RadaJem je napisal/a:
rimljanka je napisal/a:
Le kako so preživeli vse te tisoče let, ko so postajali mrhovinarji za človekom in izkoriščali človeka kot vir mrhovine.....(njegove iztrebke in ostalo, kar je po jami puščal)....ko pa še ni bilo toplih stanovanj, ljubečih lastnikov,....

Le kako je človek preživel vse te tisoče let, ko je trgal surovo meso z ubitih živali, žvečil koreninice, se oblačil v medvedji kožuh in živel v jami? In ni bilo zdravnikov in ginekologov in zobozdravnikov, in so ljudje umirali "na naraven način", tudi po več mesecev. Bi ti šla nazaj živet v jamo in se odrekla vsem udobjem sodobnega živjenja? Ne? Zakaj bi pa morali potem psi žret naše iztrebke in pomije, če lahko dobijo kvalitetno hrano in ležišče na toplem? Ne vem, zakaj se nekaterim zdi napredek na področju varstva in skrbi za živali tako absurden, res ne. RadaJem Sporočilo je spremenil(a) RadaJem dne 10.dec 2009 12:25
Se popolnoma in povsem strinjam! Če se lahko stvari spreminjajo na bolje za ljudi, zakaj se ne bi tudi za živali? Mala malina Sporočilo je spremenil(a) Mala malina dne 10.dec 2009 12:30

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

10. dec 2009 12:48

mamamia je napisal/a:

Zoper lastnike psov, ki so na verigah, brez vode in hrane, ali jih kako drugače trpinčijo, se lahko ukrepa, predpisov je dovolj, le nedko se mora najti in to sporočiti. Na našem koncu (MB in okolica) so zoper lastnike trpinčenih živali že ukrepali in jih kaznovali. mamamia

V zadnji oddaji Preverjeno je bilo govora o tem, kaj se da storiti zoper mučitelje živali. Večinoma bore malo, velikokrat celo kaznujejo prijavitelje mučiteljev in borce za pravice živali. Vursovci pa sedijo na svojih ritih in ne ukrepajo. Narobe svet! In dokler se bodo nekateri zmrdovali nad živalovarstveniki in jih celo ovirali, ne bo nič drugače. Ja, včasih gre skrb za živali že preko meja razumnosti (ko berem o tem, kako bogate angleške dame zapuščajo milijone funtov svojim mačkam itd.), ampak glede na to, koliko je takih, ki svoje ljubljenčke pustijo, da se klatijo po cestah in nekontrolirano množijo, ki jih tepejo, jih privezujejo za avtomobile in drevesa in na skednje, jih hranijo s pomijami, jih streljajo z zračnimi puškami (ja, tudi taki se najdejo) ... no, se mi pač zdi bolje, da si prismuknjen v tisto drugo smer. Še bolje bi pa bilo, če bi živali vsi vsaj približno spoštovali do te mere, da jim ne bi namerno škodovali. Pa da se vrnem nazaj na osnovno temo, ja, tvoja svoboda (in s tem svoboda tvojih živali) je omejena s svobodo drugih. Čeprav imam zelo rada živali, se spomnim, kako so mi šli na jetra nekateri histerični psi in njihovi lastniki, ki so se vsako jutro zaganjali vame, ko sem hodila teč. V odgovorno lastništvo spada tudi to, da poskrbiš, da tvoja žival ne bo motila drugih. RadaJem

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

10. dec 2009 12:49

Shar pei je pes, ki mora bivati z lastnikom, nikakor ni za ven. Vem, ker ga imamo. Pasma je precej občutljiva po zdravstveni in tudi psihološki strani, če pes ni takoj od začetka socializiran, so lahko z njim velike težave. Sicer pa lastnica in avtorica te teme to verjetno ve. Shar pei je pes, ki skoraj ne laja. Naš samo potiho renči, kadar sliši koga prihajati na vrata, ob srečanjih z drugimi psi pa nikoli ne laja. Ne mara pa biti sam doma, sicer ne laja, ampak takrat ne je in ne pije, samo čaka in skozi okno gleda, kdaj bo kdo prišel. Načeloma nimam nič proti psom v bloku, če niso moteči za okolico. Mi sicer živimo v hiši, ampak če bi bila v bloku in bi se z vseh strani oglašali psi, bi me pa to motilo, pa čeprav sem ljubiteljica psov. korenckova

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. dec 2009 15:21

Tale diskusija me nekako spominja na tisto iz prejšnjega tedna na temo, če je kje gostilna, kjer se sedi na tleh... Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

10. dec 2009 17:52

Rada jem, nisi razumela mojega zapisa. Pa nič zato.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti