10. dec 2009 12:48
| mamamia je napisal/a: |
Zoper lastnike psov, ki so na verigah, brez vode in hrane, ali jih kako drugače trpinčijo, se lahko ukrepa, predpisov je dovolj, le nedko se mora najti in to sporočiti. Na našem koncu (MB in okolica) so zoper lastnike trpinčenih živali že ukrepali in jih kaznovali.
mamamia |
V zadnji oddaji Preverjeno je bilo govora o tem, kaj se da storiti zoper mučitelje živali. Večinoma bore malo, velikokrat celo kaznujejo prijavitelje mučiteljev in borce za pravice živali. Vursovci pa sedijo na svojih ritih in ne ukrepajo. Narobe svet!
In dokler se bodo nekateri zmrdovali nad živalovarstveniki in jih celo ovirali, ne bo nič drugače. Ja, včasih gre skrb za živali že preko meja razumnosti (ko berem o tem, kako bogate angleške dame zapuščajo milijone funtov svojim mačkam itd.), ampak glede na to, koliko je takih, ki svoje ljubljenčke pustijo, da se klatijo po cestah in nekontrolirano množijo, ki jih tepejo, jih privezujejo za avtomobile in drevesa in na skednje, jih hranijo s pomijami, jih streljajo z zračnimi puškami (ja, tudi taki se najdejo) ... no, se mi pač zdi bolje, da si prismuknjen v tisto drugo smer. Še bolje bi pa bilo, če bi živali vsi vsaj približno spoštovali do te mere, da jim ne bi namerno škodovali.
Pa da se vrnem nazaj na osnovno temo, ja, tvoja svoboda (in s tem svoboda tvojih živali) je omejena s svobodo drugih. Čeprav imam zelo rada živali, se spomnim, kako so mi šli na jetra nekateri histerični psi in njihovi lastniki, ki so se vsako jutro zaganjali vame, ko sem hodila teč. V odgovorno lastništvo spada tudi to, da poskrbiš, da tvoja žival ne bo motila drugih.

RadaJem