Pes v stanovanju

tema je zaklenjena

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

9. dec 2009 21:05

Stanovanje je lahko čisto tudi če imaš živali, ki puščajo dlako, če si dovolj vesten in redoljuben. Pač malo več s sesalcem/metlo/krpo letaš okoli in več zračiš. Za to, da so sosedom pustili umazano stanovanje, ni kriv pes, temveč brezvestni lastniki. Spodobi se, da stanovanje ob izselitvi temeljito počistiš za sabo, če ga že prej nisi RadaJem

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

9. dec 2009 21:36

Ne recite, da je lastnik nestrpen, nič bolj ni kot ste ve do njegovega stališča. Njegova pravica je, da ne pusti v stanovanju, ki je NJEGOVO, imeti živali.

Jer pač tako, naredila sta napako vidva, ker se tem, da bosta imela psa, nista seznanila lastnika PRED vselitvijo.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

9. dec 2009 23:55

rimljanka je napisal/a:

Ne recite, da je lastnik nestrpen, nič bolj ni kot ste ve do njegovega stališča. Njegova pravica je, da ne pusti v stanovanju, ki je NJEGOVO, imeti živali.

Jer pač tako, naredila sta napako vidva, ker se tem, da bosta imela psa, nista seznanila lastnika PRED vselitvijo.

Je pač tako, da sega naša svoboda samo tako daleč, da ne omejujemo drugih.

Torej v vajinem primeru:

- pes laja in moti ostale (kaj pa če ima npr. kdo malega otročka ali bolnika?)

- bo spraskal parket, pohištvo, vrata itd., kar lastniku gotovo ni vseeno

- bo v stanovanju ostalo cel kup dlake, kar bo gotovo motilo naslednjega stanovalca - ne samo zaradi higiene, ampak tudi npr. zaradi alergij

Če ga (še) nista prijavila, so pač upravičeno  še bolj nezadovoljni.

In če vsak reče, da je psička luštkana, še ne pomeni, da jo želi imet za sosedo, npr. zraven svoje spalnice (vemo, kakšne so stene v sodobnih blokih); to je pač izraz osnovne vljudnosti .

bombetka je napisal/a:
Kako netolerantni so nekateri ljudje. ...bombetka

Netolerantni so kvečjemu lastniki psov, ki hočejo drugim vedno vsilit svoj pogled na svet. Bloki so pač narejeni za ljudi in ne za živali. (Morda bo kdaj kak gradbenik odkril tržno nišo in naredil sosesko, prijazno živalim, ampak zaenkrat jih še ni.)

Po mojem mnenju   psi niso za v stanovanje, še najmanj pa za v blok. Ja ja, saj vem, da me boste popljuvali, ampak še vedno bom trdila, da pes pač rabi svoj življenjski prostor in stanovanje pač to ni. Pa tudi lastniki, ki jih cel dan ni doma... pa ne mi reč, da psička laja iz navdušenja nad svojim življenjem?

Nasja

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 09.dec 2009 23:58

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

10. dec 2009 0:32

Nasja, psička najverjetneje laja, ker še ni vzgojena in ne ve, da se bosta lastnika vrnila. Tako kot dojenček joka, če ga pustiš samega. Sčasoma to mine in pes se ima lahko v bloku prav luštno, če zanj lepo skrbimo. Prepričana sem, da so blokovski psi srečnejši od ketnarjev, ki v tem mrazu spijo zunaj in jih niti na sprehod ne peljejo, da bi se malo razmigali. Da bi se le tvoje besede pozlatile in bi res kdo zgradil živalim prijazno sosesko! To bi bilo super. RadaJem

kozamurnik

sporočila: 2311

10. dec 2009 6:12

RadaJem je napisal/a:
. Prepričana sem, da so blokovski psi srečnejši od ketnarjev, ki v tem mrazu spijo zunaj in jih niti na sprehod ne peljejo, da bi se malo razmigali. Da bi se le tvoje besede pozlatile in bi res kdo zgradil živalim prijazno sosesko! To bi bilo super. RadaJem
Upam, da bo kdo od tistih, ki imajo še psa na verigi, to prebral. Ali lahko v takih primerih ukrepajo sosedje ali društva za zaščito živali? Ali je sploh možino kaj takega?!? Saj nismo v srednjem veku, ampak 2009 in skrajni čas bi bil da naredimo kaj za te sirote.Tudi s tem, da spremenimo zakone, če to( še )ni urejeno?! Jaz bi dala na verigo lastnike, pa naj potem razpredajo o kulturni in civilizirani družbi. murnik

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

10. dec 2009 7:14

kozamurnik je napisal/a:
RadaJem je napisal/a:
. Prepričana sem, da so blokovski psi srečnejši od ketnarjev, ki v tem mrazu spijo zunaj in jih niti na sprehod ne peljejo, da bi se malo razmigali.Da bi se le tvoje besede pozlatile in bi res kdo zgradil živalim prijazno sosesko! To bi bilo super. RadaJem
Upam, da bo kdo od tistih, ki imajo še psa na verigi, to prebral. murnik

Beremo, beremo. Pa še vedno sem mnenja, da naš pes na verigi živi lepše življenje, kot bi ga imel pes (te pasme) v bloku ali v majhnem pesjaku (beri kletki).

Atina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

10. dec 2009 7:42

Ne zavijajte OD teme, prosim.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. dec 2009 8:20

Atina je napisal/a:

kozamurnik je napisal/a:
RadaJem je napisal/a:
. Prepričana sem, da so blokovski psi srečnejši od ketnarjev, ki v tem mrazu spijo zunaj in jih niti na sprehod ne peljejo, da bi se malo razmigali.Da bi se le tvoje besede pozlatile in bi res kdo zgradil živalim prijazno sosesko! To bi bilo super. RadaJem
Upam, da bo kdo od tistih, ki imajo še psa na verigi, to prebral. murnik

Beremo, beremo. Pa še vedno sem mnenja, da naš pes na verigi živi lepše življenje, kot bi ga imel pes (te pasme) v bloku ali v majhnem pesjaku (beri kletki).

Atina
Psa na verigi, in to imaš jajca celo napisat, svašta. zzak1977

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

10. dec 2009 8:25

Vsi psi morajo biti privezani. Tako pravi zakon. Če je pes privezan, še ne pomeni, da trpi. Nekateri lastniki imajo pse na zelo dolgih verigah, tako da se lahko psi skorajda prosto gibajo. Vsaj pri nas na vasi je tako. ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. dec 2009 8:28

Saj, na vasi ja...daj prosim odprite novo temo o tem. To bi pa res rad prebral na kak način kuža uživa življenje na verigi. Se veselim tega branja. Edini užitki na katere pomislim so te, da ima pes kak mazohistični fetiš. Tu se pa konča. Groza! zzak1977

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti