8. dec 2009 22:30
Kuža bo lajal, dokler se ne navadi na situacijo. Vprašanje, koliko časa bo potreboval in vprašanje, kako dolgo bodo sostanovalci tolerirali lajanje. Morda ti lahko svetujejo lastniki kužkov, ki stanujejo v bloku, kako so reševali situacijo.
Sicer nismo doma v bloku ampak "na kmetiji", vendar imamo vseeno podobno situacijo s sosedovo kužko, ki je zdaj stara že skoraj eno leto, ampak še vedno laja in tuli vedno, ko gredo od doma in jo zaprejo v boks. Zdaj je sicer lažje, ko ne preživljamo toliko časa na terasi, poleti pa je bilo... nerodno, še posebej, ko smo imeli kake obiske. Da ne govorim, da mi je raztrgala že xy nogavic, ko sem se vračala iz službe in je skakala po meni. Tudi čebulnice sem že trikrat na novo sadila . Soseda mi prijazno prinaša nazaj pogrižene copate, čevlje, otroške igrače... Mi smo morda malce bolj tolerantni, ker imamo sami kužke, ampak nekoga drugega bi pa vse to motilo.
Svetujem ti, da morda en dan posnameš lajanje, ko boš šla od doma, pa boš najbolj vedela, kako dolgo laja in kako glasno, potem boš lahko bolj realno razmišljala o problemu in kako ga rešiti. Pri reševanju težav ti želim veliko dorih odnosov in strpnosti. LP
Anja