Gostilna kjer lahko sedimo na tleh

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

27. nov 2009 6:56

japaja, ti za včeraj ne dobiš čebelico!

ežoj

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

27. nov 2009 8:19

V primeru, da najdete gostilno, kjer boste lahko sedeli na tleh, bodo sodelavci komaj čakali, da gresta mamici domov in se bodo lahko normalno usedli za mize in v miru brez buc bucu buc, iiiii kak je luskan/a .... nadaljevali zabavo. Je pa to malo bitjece samo TVOJ otroček, za ostale je pač dojenček kot dojenček. Vsi jih imamo radi, saj so luškani, mehki, dišijo ... Vendar če ga želiš pokazati sodelavcem, pojdi na 15 minutni obisk v službo, spili boto kavico, sok in vsi boste veseli. Verjemi pa, da tudi ti ne boš sproščena, če boš morala imeti oči ves čas na dojenčku, ušesa pa pri sodelavcih. Bo pa to zelo razvajeno dete, če ga še sedaj, ko se že plazi, podojiš vedeno, ko si on to želi. Tudi tako veliko dojenčki bi že morali imeti svoj red in imeti 2-3 ure med obroki. Vsaj moji sta ga imeli. Pa da bi v tem času, ko razsaja nova gripa, še dodatno izpostavljala otroka v neki gužvi, mi tudi ni preveč premišljeno. Pa brez zamere. Spela

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

27. nov 2009 8:29

tulka je napisal/a:

Najprej odgovor na zastavljeno vprašanje: ne poznam primernega gostišča.

Iz lastne izkušnje ti povem, da je pametno ločiti dom/družino in službo. Zelo pametno.

tulka

Kratko in jedrnato.

Atina

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. nov 2009 10:45

Hm, če ste se res tako odločili in ste vsi s tem zadovoljni in ste majhen kolektiv, bi bilo bolje, da namesto v gostilno greste na dom k nekomu, ki ima največjo dnevno sobo . Tu se lahko umakne pohištvo, blazine na tla in imate svoj žur. Kdor težk osedi na tleh, se prestavi na fotelj... Verjetno ste si zelo blizu, sicer bi se težko tako odločili. Da bi se pa v gostilni otrok plazil po tleh....ne verjamem, da so kje tla tako čista! Potem morajo biti vsi bosi ali v čistih copatah, ampak to z gostilno, ki je javen prostor nima veliko skupnega. Tudi če bi vi bili bosi, ali bo natakar bos ali v copatah? No, pa javi kako ste se odločili!

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

27. nov 2009 15:22

Ne ampak eni ste pa res žleht. Vprašanje je bilo glede gostilne, pa se vtikate tudi v to kolikokrat doji otroka. Tudi jaz sem vse tri dojila kadarkoli so želeli, pa zato niso nič bolj razvajeni od drugih otrok, nasprotno mislim, da so celo nadpovprečno pridni. .

jade

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

27. nov 2009 19:50

jade je napisal/a:

Ne ampak eni ste pa res žleht. Vprašanje je bilo glede gostilne, pa se vtikate tudi v to kolikokrat doji otroka. Tudi jaz sem vse tri dojila kadarkoli so želeli, pa zato niso nič bolj razvajeni od drugih otrok, nasprotno mislim, da so celo nadpovprečno pridni. .

jade

Že, ampak predvidevam, da jih pri recimo devetih, desetih mesecih na pol ure vseeno nisi. Pa da si šla (vsaj) takrat, ko so bili otroci toliko veliki, da so se plazili, kdaj sama kam.

Atina

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

28. nov 2009 8:01

Sem šla ja pri drugem in tretjem pri prvi pa ne, ker sem mislila, da jo bo kar konec, če me pol ure ne bo zraven...

Kar se dojenja tiče je stvar posameznice kolikokrat bo otroka dojila in se drugi nimajo pravice vtikati v to.

jade

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

28. nov 2009 8:09

Točno tako jade. Se podpišem. Sicer je pa samo vprašala za tako restavracijo , ne pa kaj si vi mislite o tem kako bo to izvedla, kako ji bo. jaz osebno bi otroka raje pustila doma za dve urci. Če bi dojila bolj pogosto, bi si mleko načrpala, sicer je pa to stvar vsakega posameznika in ona se je že odločla, da ga sabo vzame. In išeč tako restavracijo in moraliziranja. Upam, da se boste meli fajn! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

kozamurnik

sporočila: 2311

28. nov 2009 9:35

Hm, jade, dovolim si pripomniti,da so trije otroci vedno bolj pridni in manj razvajeni kot kjer je en sam in to res nima nobene zveze z dojenjem. Nasveti in kaka pripomba so pa vsaj meni vedno dobrošli in jih nikoli ne jemljem tragično, recimo kot "kratenje pravic" ali kot "vtikanje v osebne zadeve". Verjamem tudi, da noben post ni bil napisan z zlobnimi nameni. Stara resnica je, da na svoje otroke gledamo popolnoma iz drugega zornega kota kot jih vidijo drugi in zanimivo, moja osebna izkušnja je, da sem velikokrat dobila kak zelo pameten nasvet prav od tistih, ki otrok sploh nimajo. Ko bi pa nasvete jemala prizadeto ali celo užaljeno, bi bila prikrajšana za marsikaj. Seveda govorim le v svojem imenu, da ne bo spet kaj narobe. Avtorica pa modro molči. murnik

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

28. nov 2009 10:41

Kozamurnik, tvoje razmišljanje je blizu mojemu! Če tako razmišljaš res lažje živiš in več pridobiš. sicer pa sem, kot Jade, tudi jaz pri prvem mislila, da ga bo konec če bo malce sam....če pa slučajno 10 minut ni jokal, sem preverjala, če še miga in diha... Avtorici želim, da se imajo lepo na zabavi, kjerkoli pač! p.s. novi smeškoti so res super!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti