Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Miranz res lepo da skrbiš za tiste ki ne vemo. Mi imamo asimino že ene 5 let. Ni bila velika ko smo jo dobili tako da tudi sedaj še ni prav velika. Ima pa vsako leto par cvetov in letos ima že kar veliko nastavkov je pa visoka slab meter. Bomo poskusili to z opraševanjem.
Hvala za nasvet.
Irena
irena66Moja asimina je stara pol leta in je eno samo tanko stebelce. Ima pa zelene listke in komaj čakam, da vidim, koliko je napredovala v enem tednu. A jo moram kaj pognojiti? Hvala za odgovor že vnaprej!
![]()
| miranz je napisal/a: |
| Pozdravljeni vsi Drugi problem pri asiminah je, da moški in ženski organi cveta ne dozorevajo hkrati in je tudi zaradi tega oplodnja težja. Zato bi priporočal vsem, ki jim bodo asimine letos cvetele, da sami pomagajo pri oprašitvi. Z otroškim čopičem, ki ima mehke dlačice nežno sežemo v notranjost cveta in gremo potem od cveta do cveta. Ker pa ne vemo, kot sem že napisal, kdaj so organi cveta sposobni oploditve, je treba postopek v času cvetenja večkrat ponoviti. To lahko naredimo enkrat na dan ali vsak drug dan, tako dolgo, da začnejo cvetni listi odpadati. Na ta način je po mojih dosedanjih izkušnjah oplodnja več kot trikrat boljša, kot če vse skupaj prepustimo naravi. miranz |
To ni problem, to je povsem naravna prilagoditeb na neželeno samooprašitev, ki manjša gensko pestrost potomcev. V naravi se je skozi dolgo evolucijsko pot izkristaliziralo to, kar je dobro, boljše,.....
Miran, prisrčna hvala za odgovor. Bom z veseljem upoštevala tvoje nasvete. ![]()
![]()
![]()
Ker nas genska pestrost potomcev naše asimine prav niča ne zanima, bomo letos upoštevali nasvet, katerega je posredoval miranz. lp
Spela
| spela je napisal/a: |
Ker nas genska pestrost potomcev naše asimine prav niča ne zanima, bomo letos upoštevali nasvet, katerega je posredoval miranz. lp la |
Miranov nasvet in moja pripomba nimata neposredne zveze. Tvoja pripomba je pa malce mimo.
Pozdravljeni.
Moram povedat da smo letos upoštevali nasvet g.mirana in se že kažejo uspehi, saj so prav lepo nastavljeni zametki plodov in močno upam da bo dozorel saj kakšen sadež da ga poskusimo.
Hvala za nasvete.
irena66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom

Bučni mufini s kremastim nadevom