član od 20069217 sporočil
Meni so neizmerno inspirativni taki ljudje, ki grejo naprej. Ki iščejo nove odgovore in ki razmišljajo, zakaj je bilo kakšno vprašanje postavljeno ob določenem času in zakaj je tako vprašanj prišlo ravno k njim. Pa neizmerno občudujem ljudi, ki se zavedajo svojega strahu, pa ga vseeno premagajo. Pa neizmerno občudujem ljudi, ki imajo svoje mnenje in svojo pot in vztrajajo na njej. In sem prepričana, da znajo taki ljudje ogromno tega najboljšega podariti tudi svojim domačim, ker je tule stvar v kvaliteti in ne v kvantiteti.
Tomaža Humarja nisem poznala. Bila sem enkrat na enem sprejemu (to je še najbližji stik), kjer je bil tudi on in na tistem dogodku je bil tako neverjetno običajen, kot so običajni samo zelo veliki ljudje. Me je pa totalno očaral na eni oddaji iz tiste sezone, ko je hotel Mario delati neke bolj inteligentne talk showe in je vabil goste, da so risali svoj portret. No, Tomaž je prišel tja in povedal, da bi on nekaj delal na belem platnu, da pa ne bi dal okvirja, ker da ne mara okvirjev, ker ga, astrološkega vodnarja, okvirju neizmeno motijo. In sem si takrat mislila, pa če te kdo razume, te pa jaz (in moja zračna znamenja v natalni karti). Sama imam gore najraje nekje v ozadju, pohodništvo mi ne leži, ampak v tistem "ne maram okvirjev" sem prepoznala tisto večno radovednost, ki je Tomaža vlekla v visoke gore, koga drugega pa kam drugam ali pa v kakšne druge sfere.
Imel je kvalitetno življenje. Oziroma, v budizmu je itak ves čas življenje, samo formati so drugačni. V človeškem življenju je spoznal ogromne radosti, ogromna razodetja in videl velike žalosti in velik strah. Pa saj ne moreš doživeti velike radosti, če ne spoznaš ogromnega strahu. Imel je lepo življenje, ki se je dotaknilo mnogih. Oziroma tistih, ki želimo (pa čeprav ga nismo osebno poznali), da je naše življenje več kot vsota vsakdanjih opravil in da se naš horizont ni do ograje in nazaj in da krtina na našem dvorišču ni najvišja gora na svetu.....tistih se je Tomaž Humar dotaknil. Mnogo bolj, kot če bi devetdeset let živel varno na zapečku. Ker tisti, ki so pomembni, ne odidejo nikoli. Ostanejo v svojih potomcih, ostanejo v oblačkih, ki se spomladi dvigujejo nad Kamniškim Sedlom, ostanejo v oblakih nad Himalajskimi hribi in gledajo dol v Tibet in pozdravljajo sonce,ostanejo v mislih in dejanjih tistih, ki pridejo za njimi.
Vendelina jr.