V razmislek, ko je ravno petek in bo spet ogromno mladih in ne več tako mladih, pijanih na cesti:
http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042309329
Lep vikend vsem in varno vožnjo.
Gigi_84
V razmislek, ko je ravno petek in bo spet ogromno mladih in ne več tako mladih, pijanih na cesti:
http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042309329
Lep vikend vsem in varno vožnjo.
Gigi_84
23. okt 2009 8:34
Najbolj žalostno je to, da pogosto umrejo ali imajo veliko škodo tisti, ki so trezni na cesti in ne morejo storiti nič, da bi se obvarovali. Povšter na avto??? Ob vikendih je očitno bolje biti doma pa še pred hišo se ti lahko nekdo zaleti v avto. Tako se je namreč zgodilo moji mladoporočeni sestri ravno to nedeljo ob polnoči. Nekdo se jima je zaletel v avto pred hišo. Seveda je bil zelo pijan in poleg tega je imel še mobitel v roki. Človeška neumnost in objestnost res nima meja...Me je že strah, kaj vse se bo zgodilo med prazniki. Kako žalostno je pustiti svoje življeneje na cesti zaradi alkohola...Resno ne razumem tega, da nekateri še vedno povezujejo alkohol+volan...Ko pijemo, NE VOZIMO!!! Ne vem, kaj je tu nerazumljivega... l e a
23. okt 2009 9:47
Menim, da je ta naš pravilnik zelo sporen, ker sploh dovoljuje nekaj alkohola!!! In potem se zgodi, da nekdo s tisto dovoljeno količino alkohola gre na cesto, ravno, ko se mu npr nekdo zaleti v avto. Kdo bo kriv se ve. Zato je moje osebo mnenje, da se ta pravilnik spremeni na 0,00 %. Menim, da nekdo, ki se sklicuje na tisto dovoljeno količino alkohola, raje tvega, kot pa da bi z mirno vestjo šel na cesto. Sem skoraj antialkoholik, ki se ne pusti pregovoriti na zabavah kjer se nazdravi, če vem da sem jaz šofer. Mislim, da se imamo lahko lepo tudi brez opojnih substanc. Zakaj bi se celo življenje krivil za nekaj, kar si naredil v opojnem stanju, če lahko to prej preprečiš. Že itak v tem hitrem tempu, ki nam ga narekuje življenje, naredimo prepogostokrat kakšen prekršek. Lep pozdrav, pe3ca Sporočilo je spremenil(a) pe3ca dne 23.okt 2009 09:47 Sporočilo je spremenil(a) pe3ca dne 23.okt 2009 09:47
23. okt 2009 10:04
pe3ca je napisal/a: |
Menim, da je ta naš pravilnik zelo sporen, ker sploh dovoljuje nekaj alkohola!!! |
Po mojem mnenju pa tisti, ki se totalno naliti vozijo, ne bi spremenili navad...... In je povsem vseeno koliko je/ni dovoljeno imeti alkohola v krvi. Meni se zdi 0,0 za neprofesionalne šoferje pa le preveč striktno. Niti kozarčka vina pri kosilu torej..... Zakaj bi večina pametnih plačevala zaradi manjšine, ki se tako ali tako ignorantsko obnaša.
Menim, da je pri nas VEDNO problem v izigravanju pravil, zakonov in pa v neučinkovitosti izvajanja pravil, zakonov. Nad tem bi se pa res veljalo zamisliti. In ukrepati.
23. okt 2009 10:10
Ne vem, če bomo kaj novega pogruntali, pa vendarle ena vzporednica, ki mi je prišla na misel ob branju Vojnovića.
Vsak ima pravico do strelnega orožja. Če ga hočeš kupit, moraš od policije dobit dovoljenje. Recimo, dobiš dovoljenje: kupiš puško ( ali pištolo ), zraven zadosti streliva in na pohod. Ustreliš nekaj ljudi, seveda te policija takoj zapre za daljši čas ( vem pa ne, ne verjamem pa, da bi se takšen svoboden okoli sprehajal ), odvzame ti tudi orožje. Odsediš svoje, prideš ven in na policijo: veste rad bi kupil puško, rabim dovoljenje, kaj mislite a ga bo dobil?
Nekdo z avtom ubije nekaj ljudi in je svoboden, se okoli sprehaja ( in po možnosti jamra, kako ima psihične težave ). Po moje: Če nekoga dobijo za volanom pod vplivom alkohola, za prvič mu se vzame vozniško in čez recimo pet let, lahko znova dela vozniški izpit. Če ga dobijo drugič, za večne čase izgubi pravico do vozniškega dovoljenja, enostavno zaradi tega, ker ta avto uporablja kot orožje, grozi vsem udeležencem v prometu................
ežojneznan uporabnik
23. okt 2009 10:14
Hm, potem takem bi lahko načeloma napihal tudi, če bi pojedel skledo solate z alkoholnim kisom, a ne? Ali če bi pojedel 3 rum kokos kroglice ali pa 3 praline s konjakom? Restrikcija v skrajnost ne bo prinesla rezultatov, kakor tudi ne astronomske kazni in grožnje z zaporom in ne vem še ćim. Dokler ljudje mislijo, da se njim kaj takega ne more zgoditi in da so kljub alkoholu sposobni voziti, se ne bo nič spremenilo. In dokler je popivanje slovenski nacionalni šport, tudi ne. jancka
23. okt 2009 10:31
Žalostno, toda resnično - pri nas je strašansko velik problem ALKOHOL, posebej pri mladi populaciji.
Kar se pa tiče nadzora nad prometom... če grešim, naj se me prepriča v nasprotno... Mnjenja sem, da je naša policija dosegla raven "sobnih - računalniških" policajev. Ali je to kadrovski namen ali pomanjkanje kadra, ne vem.
Kje so prometne kontrole na cesti? Jaz jih že dolgooo nisem videla. Tudi ko so, so vsred belega dne (na Letališki) in čekirajo ali si privvezan s pasom ali ne.
Skratka, kazni so premile in preblage. Nekdo govori o odvzemu vozniške - ma kakšen odvzem vozniške..., saj bodo "junaki" vozili tudi brez tistega papirja.
Uvesti je treba večjo kontrolo čez vikende; uvesti velike denarne kazni za vožnjo v alkoholiziranem stanju.
Pozdravček!
23. okt 2009 10:32
Koliko držav je, ki imajo v zakonu napisano 0,00? Kar nekaj jih (npr Romunija, Slovaška) ima zakonsko določeno 0,00, pa ravno tako živijo. Vse povsod se krši zakone in vem, da tudi s spremembo zakona, ne bi prišlo do čiste preobrazbe v prometu. Ampak bi vsak, ki mu vozniško dovoljenje in soudeleženci v prometu kaj pomenijo, premislil preden bi pijan sedel za volan. Zakaj je potem tu še ta bedasti zakon, da čeprav nisi zakrivil nesreče, ampak si napihal, si vse kriv? Popolnoma zgrešeno. In tistemu priporočljivemu kozarčku vina pri kosilu se (skoraj) vedno izognem, ker nisem prepričana ali še bom šla na cesto. Imam en kup prijateljev, ki sem jim povedala svoje mnenje in se strinjajo z njim, pa vendar grešijo-upam samo, da kdaj ne bo do česa prišlo. In imela sem enega prijatelja, ki je pred kratkim umrl zaradi pijanega voznika, ki je vozil po avtocesti v napačni smeri. Žalostno. pe3ca
23. okt 2009 10:34
ežoj, tudi jaz tako mislim. pe3ca
23. okt 2009 10:47
pe3ca, nisi vedno kriv, če napihaš a drug povzroči nesrečo. Tebe obravnavajo za prekršek zarado alkoholiziranosti, ne pa za povzročitev prometne nesreče. celo Švedi, ki imajo strog prihibicijski zakon, nimajo 0,0 promile alkohola ampak 0,2, ker je dokazano, da lahko določene reakcije v telesu v določenih okoliščinah pokažejo, kot da je v izdihanem zraku alkohol, čeprav ga nekdo ni užil. Ampak je mroda pojedel tri casalije z rumom... Ergo, 0,0 nima smisla. Vse je v naših glavah. In v tem, da smo do alkoholizaranosti v vseh sferah še preveč strpni oziroma imamo previsok prag tolerance. Mamamia mamamianeznan uporabnik
23. okt 2009 11:27
Nekaj časa sem si mislila : "Pa kaj?! Njegov (njen) problem, če pijan vozi!" Zdaj že dolgo mislim drugače. Mislim, da so pijanci na cesti potencialni morilci. In ljudje, ki jih imam rada, njihove potencialne žrtve. Zato se nič ne upiram, če se mi pokaže priložnost, da koga zašpecam. Zapišeš registrsko, dvigneš telefon.. Prerivati okoli ključev od avta se mi ne da. Sem naredila to enkrat, bila premagana fizično in verbalno.. hvalabogu smo se na ful zaleteli v telegrafšango in ne v koga drugega, od avta ni ostalo nič, mi smo jo odnesli srečno. In mi grejo lasje pokonci, kadar še vedno koga slišim, da bolje vozi, če kaj popije..!!?? Čeprav nesreč ne povzročijo zgolj pijani. Ampak vožnja skozi center Ljubljane okoli 110 na uro, da te skoraj odpihne s pločnika in zaverovanost v mobilni telefon sredi križišča pri zavijanju v levo se težje dokaže. Zato sem pri ljudeh, ki kar pijejo in pijejo in potem sedejo v avto (za volan), mirne duše špeckahlaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Hot dog v listnatem testu
Debeli špageti s poletno zelenjavo