Narod, zbudi se

kozamurnik

sporočila: 2311

27. okt 2009 6:49

Ja in tisti, ki brez kančka slabe vesti vedno in povsod zagovarjajo svoje sinove,prijatelje, naj pomislijo na zgoraj omenjeno nesrečno žensko in tiste, ki jih je zapustila. Veliko usodnih napak ,ki nekoga stanejo življenje ,pa se začne kar pri nas doma, pri vzgoji naših " sončkov",ki se nam čez noč spreminjajo v morilce...ker jim je bilo zmeraj dovoljeno in oproščeno prav vse.. kozamurnik

l e a  

član od: 30.6.2008

sporočila: 193

27. okt 2009 7:07

Se povsem strinjam!!! l e a

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 938

27. okt 2009 8:21

Kozamurnik se popolnoma strinjam. Otroci imajo danes samo pravice dolžnosti pa nobenih. Jih že v šoli učijo, če doma starši nanje kričijo ali dobijo kakšno po riti naj kar pokličejo 112. Žal je to resnica (sosedova punčka je že grozla očetu, ko ji je naročil naj pospravi igrače in tega ni storila je povzdignil glas, da tako pa ne bo šlo) Lepo in prav je da imajo otroci pravice, ampak najprej jih je potrebno naučiti dolžnosti. reza

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

27. okt 2009 23:39

Sodim med ljudi, ki pijejo zelo malo, kdaj kakšno malo pivo ali deci vina, v povprečju manj kot na mesec dni, nikoli pa, če vem, da grem na vožnjo. Pa se mi zgodi, da se klepet pri sosedi malo zavleče in obe spijeva kozarec vina - res samo kozarec - saj grem tako spat. Ravno pridem domov in me kliče hčerka, da je v LJ zamudila zadnji vlak in naj pridem ponjo. Kaj naj storim, kličem skoraj ob polnoči prijatelje, da gredo ponjo, ji rečem, da naj vzame taksi (čez 60km), ali pa ji svetujem, da naj prespi na železniški postaji? Seveda sem naredila izjemo in šla ponjo, kljub kozarcu vina, ki sem ga spila.

Primer, pa verjamem, da ni edini, ko tudi ljudje, ki ne pijejo pred vožnjo naredijo izjemo. Zato sem mnenja, da pretiravanje  z 0.0 ne pelje nikamor, potrebno je pa najti učinkovit način, ki bo omejil skrajneže.

tejkica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. okt 2009 6:43

Tejkica, nič ni narobe, če si šla po hči. Si funkcionirala znotraj meja, ki jih določa zakon. Če pa bi bil zakon 0,0 bi pa pač rekla juniorki, dragi otrok, vzemi taksi, bo dobil plačano, ko te pripelje domov. In polovico tega zneska potem odštela od prihodnje žepnine (matematiko žepnine smo znali mi in tudi čisto vse generacije za nami, ni tako težko, da ne bi bilo razumljivo). Hočem reči, razumen človek se zmore prilagoditi rastru razumnih pravil in iz tega tudi kaj odnesti. Sama sicer menim, da 0,0 verjetno ne bomo imeli, verjetno pa bodo znižali na kakšna 0,2 (kar je točno en kozarec vina). Če bo znižanje dovoljene stopnje alkohola spremljala kampanja o tem, da je alkoholiziranost zavržno dejanje v vsakem primeru, se bomo tudi na to navadili. Če pa se ne bo alkoholiziranost še vedno tolerirala, tisti, ki "so se ga tko prbil" pa še vedno dan potem carji, je pa v osnovi vseeno, kakšno stopnjo zakon še dovoli. Ker so čisto vse napačne. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtmalaga
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti