Zame je tud to eden najboljših filmov
Sem pa spregledala, v teh dveh knjigah, o katerih je govora, so samo mesne jedi, oz je bistven povdarek na njih?

Polnjene gobe
Zame je tud to eden najboljših filmov
Sem pa spregledala, v teh dveh knjigah, o katerih je govora, so samo mesne jedi, oz je bistven povdarek na njih?
Tole je tudi eden iz med mojih najljubših filmov. Sem ga gledala že vsaj 3x in se ga ne morem naveličat :)
Samo 3x?![]()
![]()
| OlivaB je napisal/a: |
| Zame je tud to eden najboljših filmov |
OlivaB, ne gre le za mesne jedi...
Mastering the Art of French Cooking, Volume I: 50th Anniversary: The table of contents follows a very familiar and very comfortable outline, with major chapters covering Soups, Sauces, Eggs, Entrees and Luncheon Dishes, Fish, Poultry, Meat, Vegetables, Cold Buffet, and Deserts and Cakes.
-----
| kafetarca je napisal/a: |
| Če je morda komu aktualen oglas za knjigo... KLIK |
se (ponovno) opravičujem za začetniško vprašanje! moj problem je, da kadarkoli sem upoštevala ameriški/angleški sistem ounces, cups, mi recept nikakor ni uspel. kako se vi znajdete?
Mamka Bršljankaznajdeš se tako, da klikneš na tisto vetrnico zgoraj desno na portalu, potem pa malo računaš (nad reklamo za Zvijezda margarino).
Sonjaameriski je enostaven -
1C je 240 mL, 1Tbsp = 15 mL, 1tsp = 5 mL
1lb je malo manj kot 0,5kg
1pint je malo manj kot pol litra
pri angleskem/avstralskem so pa mere za pinte drugacne (vecje), avstralci imajo tudi vecjo Tbsp - 20mL.
sicer pa:
1C moke je 110-125 g
1C sladkorja cca 200 g
1C masla cca 220 g
Mamka bršljanka, to je predvsem zato, ker so količine volumenske in ne po teži.
Kot je Rebecca lepo napisala, 1 cup moke (volumensko) ni 8 oz. moke če jo stehtaš.
Najbolje in zelo enostavno je uprabljati merice, ki se za nekaj Evrov dobijo tako rekoč povsod.
najlepša hvala vsem za odgovor! mi je bolj jasne vse skupaj. hvala!
Mamka BršljankaKafetarca hvala!]
OlivaBKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Jabolčna pita s kokosom