Jabolčna pita s kokosom
Ja, Vendelina, prav razmišljaš. Naprej, naprej, preberi vprašanje :)))
jasnajasna, jasna, saj je Vendy rešila nalogo, tako kot si ti zapisala naloga ima enostavno rešitev: nikoli. Namreč, manjše kolo se zavrti 1,25x št. vrtljajev večjega in se to ne more presžt, to bi pa rad stokrat. ( če se večje kolo zavrti stomilijonkrat, manjše se zavrti 125milijonkrat, faktor je še kar 1,25 ). Torej, pravilno vprašanje se glasi: katero pot mora prevozit avto, da se sprednje kolo zavrti za sto vrtljajev več kot zadnje. To se pravi ( kot je Vendy že izračunala 400x35 dm=140m=500x28dm
Priznam, tudi mene si mal zmedla.
ežojJa, samo odgovor 14000 dm sem želela, no
.
Sem pa res malo hecno napisala, nisem se točno spomnila, kako je bilo zapisano vprašanje, pa sem ga postavila preokorno :) Tvoja oblika vprašanja je bolj prijazna, Ežoj.![]()
No, ampak vama obema, tebi Vendelina in tebi Ežoj, bi se v naših koncih reklo "špilferderberja". Najprej bi morali malo mimo sekat :)))
Šalo na stran - uspešno sta opravila preizkus znanaja za sedmi razred ![]()
![]()
Ja, petkica, imaš prav! 14.000 dm je 1.400m a ne 140, kot se je meni zapisalo.
ežojPa saj to ni res.....
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem