Matematika

t2+9t-7t-63-t2+10t-6t+60=

=6t-3

blossom

Hvala, čeprav mi še vedno ni jasno :D

t-t2 se uniči, potem ostane +9t-7t-63-10t+6t-60=

in ko zračunam (+9t-7t-10t+6t) dobim -2t in potem še od -63-60 pa dobim -123 (pravi rezultat pa je 6t-3) jaz pa dobim -2t-123

:OOO

frajla1

frajla1 je napisal/a:

Hvala, čeprav mi še vedno ni jasno :D

t-t2 se uniči, potem ostane +9t-7t-63-10t+6t-60=

in ko zračunam (+9t-7t-10t+6t) dobim -2t in potem še od -63-60 pa dobim -123 (pravi rezultat pa je 6t-3) jaz pa dobim -2t-123

:OOO

frajla1

To kar sem v citatu označila z rdečo, imaš narobe. Poglej kako je napisala blossom: ...6t+60. Predvidevam, da si odpravljala oklepaje in pozabila na pravilo, da - in - dasta +. Kajne? ;)

"You learn something new every day..."

Sporočilo je spremenil(a) tresk dne 20. 2015 15:49

Hvala,zdaj sem končno prav izračunala in sem zelo zelo vesela, ker mi nikoli prišel pravi rezultat :D Hvala obema še 1x :) 

frajla1

Mogoče kdo ve kako se izračunata tale dva  računa : (0,7+ a na dve polovic)(0,7- a na dve polovic)

(x polovic - o,6 x3 )2=

Hvala vsem

V prvem primeru se lahko množi po pravilu za produkt dvočlenika z dvočlenikom ali krajše - uporabi pravilo za produkt vsote in razlike dveh enakih členov; v drugem primeru pa uporabi pravilo za kvadriranje dvočlenika. 

Ta pravila in rešeni primeri so zagotovo v učbeniku.

Lp

Noemi

Hvala :)

lauraghost

prva: (a-b) * (a+b) = a2 - b2

druga (a-b)2 = a2 - 2ab + b2

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

http://www.mojalbum.com/tajda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti