Lesena baraka

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

tema odprta - 20. sep 2009 11:44 | ogledi: 2.855 | odgovori: 7

Sedaj pa tako. Ne prosim tukaj gor konkretne pomoči, lahko me usmerite na pravi forum. Že cel dopoldan iščem pa ne najdem, saj to stvar iščem prvič v življenju in res ne vem kam naj se obrnem.

Torej, v dar sem dobila zemljišče, katerega polovica je zazidalnega, polovica pa nezazidalnega. Z možem si bi rada za začetek, ker nimava denarja, naredila leseno barako. Nekje sva slišala, da do določenih dimenzij ni potrebono dovoljenj( gradbeno, komunalno...).Mi lahko kdo pove kako je s tem? V tej baraki bi rada imela samo mizo in manjši štedilnik, da si npr, skuhamo kavo ko pridemo na parcelo. Hvaležna bom za vsak najmanjši nasvet. Hvala

kleo

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

21. sep 2009 7:38

Malo smešno bo slišati ampak zagotovo bodo vedeli prav svetovati. Povprašaj lokalnega čebelarja. Za njih so pogoji drugačni.In velikokrat se zgodi,da ima objekt,ki je malo ven iz normativov pritrjen panj,medu res ne bo veliko,zanj lahko skrbi čebelar,ti pa boš mogoče imela tisti meter več. Grem pa sedaj še tisti link od Ognjič prebrat,oni imajo ponavadi tudi koristne informacije. anaeva

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

21. sep 2009 7:47

Kar na najbližjo Upravno enoto oz. Občino, tam bodo vse razložili. V načelu lahko postavite 30 m2 velik pritličen objket - kot kmečko lopo ( po uredbi-Ur.l. RS, št. 37/2008), vendar je treba preveriti še lokalne-občinske prostorske načrte ( Prostorsko ureditvene pogoje, zazidalne načrte.. Ni dovolj, da veste, da je pol zazidljivega, trega je še vedeti za kakšen namen.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. sep 2009 13:25

Kleo, za prvi razmislek: - če je objekt višji od 0,5 m, mora biti dovoljenje za gradnjo - če je potreben statičen izračun, mora biti dovoljenje (statika je pa potrebno povsod, kjer je strop) - će gre za bivalen objekt, tudi, če gre za začasnega (baraka je začasen objekt), pomeni, da je treba narediti priključek na vodo, kanalizacijo, elektriko in po vsej verjetnosti tudi ogrevanje. In ko imaš priključke na energente, vodo in elektriko, potem potrebuješ gradbeno dovoljenje. Če imaš pa del zemljišča ni opredeljeno kot stavbno zemljišče, bo pa itak treba v postopek prekvalifikacije. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

21. sep 2009 14:21

Aha, še to. Na to me je "napeljala" Vendelina: Objekt, ki sem ga imela v mislih se postavlja na podlagi enostavnega gradbenega dovoljenja (zadošča skica) in ne sme imeti priključkov na infrastrukture. Ni pa treba da je začasen. Za vse ostale variante, ob upoštevanju določil prostorskih aktov pa gradbeno dovoljenje na podlagi projekta, ki seveda vsebuje statični izračun, soglasja za priključitev in še kup bolj ali manj uporabnih listin.

jurijkopac  

član od: 21.9.2009

sporočila: 4

21. sep 2009 14:41

Predlagam http://www.smreka.si/vrtne-hise. Z gradbenim si pa ne bi ustvarjal glavobola. V enem dnevu ulijete za temelje, v enem dnevu pripeljejo in zafiksirajo. Vode, elektrike ne potrebuješ, pač furaš romantiko. jurijkopac

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti