Robotski sesalniki

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

16. jun 2016 23:02

Naša draga snaha je letos v začetku maja dobila za rojstni dan težko pričakovani robotski sesalnik. Doma imajo domače živali, labradorko Lizo, zajčico Tačko...obe živita v stanovanju ki obsega 120 kvadratov prostora v katerem ne serjeta...sesalec je programiran tako, da se pri ovirah ustavi...nobene možnosti ni, da bi med sesanjem raznašal in plezal po sedežni, stenah in drugih vertikalnih pritiklinah...snaha je z njim zelo zadovoljna in pravi, da je to njen največji pomočnik, ki je nikoli ne pusti na cedilu...

 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

17. jun 2016 6:17

Jaz imam Roombo cca 1 leto. Ni bil poceni, sem pa zelo zadovoljna. Tudi pri nas mačka in psička, tako kot ljudje, ne "serjemo" kar tako po stanovanju, sesalec pa tudi še ne zna plezati po zidu, tako takih težav, kot jih navaja mamamia, nimamo.

Mislim, da se je najbolje podati v nekaj trgovin, prisluhniti prodajalcem, in si tako ustvariti približno sliko o funkcijah selanika in cenah.

pirnica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. jun 2016 8:07

Jaz čakam na tistega, ki bo sam kosil travo. Menda to ni več utopija, ampak bo kmalu res. Samo to me skrbi, kako bo vedel do kam mora kositi, da ne bo zašel k sosedu, meni pa pustil nepokošeno.

Se mi pa zdi tale rumba kar dobra pongrutacija, le zavedati se je treba, da je vseeno le strojček, ki ne loči drekca od dlake.

 

naor

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

17. jun 2016 8:27

Naor, že nekaj let obstajajo robotske kosilnice za trato. Ne bo ti ušla k sosedu, ker okrog svoje parcele napelješ žico, ki jo usmerja.

Mi smo pred leti kupili takšno kosilnico in smo bili dve leti navdušeni nad učinkom. Žal pa smo se močno opekli pri izbiri, kupili smo namreč koslinico Robomow pri Ptujski firmi Gardona. Ko se je pokvarila, smo ugotovili, da je servis podjetje Kopija Nova v Mariboru, ki seveda po dejavnosti ( prodajajo šolske zvezke, učbenike...) nima nikakršne zveze s stvarmi kot so kosilnice. Bilo je veliko pregovarjanja s tako s prodajalcem, t.i."servisom", ki je bil očitno le navidezen. Na koncu so nam le vzeli zadevo v popravilo, mastno smo plačali, delala pa ni nikoli več tako, kot je treba. Naveličani vseh težav smo se pač sprijaznili, da smo ogoljufani, kosilnica pa je pristala na odpadu.

Zato ti svetujem, da se pozanimaš o vsem, tudi dolžina garancije je pomembna, še bolj pa kdo in kje servisira.

Vsekakor pa ti takšno koslinico toplo priporočam. Poznam ljudi, ki jo imajo že vrsto let in je super.

kara

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. jun 2016 10:04

Kara, najlepša hvala. Odlična informacija.

 

naor

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

17. jun 2016 21:47

Jaz imam Rombo že 6 let in v tem času smo enkrat menjali baterijo. Sem pa zelo zadovoljna z njo. Ko sem jo kupila, mi je mož rekel: "pa si spet dobila enega osla, ki bo delal namesto tebe!" In res je tako!

marja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

23. jun 2016 11:05

Veste mogoče, če se da roombo kje izposoditi ali najeti za poskusno dobo, recimo dan ali dva? Imam majhno stanovanje, ki je precej polno stvari in pragov, tako da nisem čisto prepričana, ali bi bila to pametna investicija. Ker potem je verjetno dobro nabaviti vsaj še kak ročni sesalnik, recimo za sesanje foteljev in špranj, ali če se kaj raztrese po tleh - ali ne? Ne predstavljam si, recimo, roombe, ki pleza po kavču.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti