Kako in kam na začetku poti

mamica03  

član od: 13.11.2007

sporočila: 87

tema odprta - 14. sep 2009 21:45 | ogledi: 1.763 | odgovori: 2

Ali kdo ve kam se je potrebno obrniti glede subvencij za odprtje svojega sp-ja? Morda nekdo, ki je to že naredil in lahko svetuje kam vse se splača potrkati, da lahko s pomočjo različnih zavodov začneš z dejavnostjo.

Pa da ne bo kdo v luft skočil, jaz le vprašam, ker sem že zasledila, da se da dobiti ob samozaposlitvi kar nekaj nepovratnih sredstev, zato tudi tukaj sprašujem o tem.

Hvala

mamica03

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

15. sep 2009 7:59

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1925 Na tem linku je kak dan nazaj tekla debata o nečem podobnem. Torej, guglaj Zavod za zaposlovanje, pa tvojo matično občino, vse pa ti bodo/naj bi ti povedali na Obrtno podjetniški zbornici tvojega kraja. Svetovalka oz sekretarka naše zbornice je zelo prijazna< kar se tiče svetovanja in ureditve registracije. Ognjič

valina  

član od: 2.11.2008

sporočila: 1

15. sep 2009 22:31

takole je: greš k svetovalki na zavodu in ji poveš, da se želiš samozaposlit ona reče OK...da ti papirje, ki jih izpolniš... greš na predavanja, o samozaposlitvi poučijo te, kako naredit POSLOVNI NAČRT Kontrolira te CMG...( center za malo gospodarstvo- ki tudi pregleda poslovni načrt, ki ga napišeš. Ko ti ga odobrijo....čez kakšen mesec dobiš 4500 eur na svoj račun. ( med tem moraš odpreti s.p., poslovni račun na banki....) Vendar pazi....inšpekcija iz EU hodi kontrolirat...ker to je denar iz EU. Meni so pregledali papirje po 2 letih in pol...( subvencija je , da imaš vsaj 2leti odprt s.p.? To podpišeš....malokdo ve, da ne smeš zapret s.p. pred 2 leti obratovanja...če ne moraš vrnit denar! Jaz sem imela inšpekcijo....vendar sem imela odprto sp dalj časa...vse je bilo OK SREČNO valina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti