Šahovnica
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Strelka, ti si pa čist mimo ustrelila s tem tvojim postom!!!
Jaz se namreč na smrt bojim psov, ki kar tako in še povrhu vsega zanemarjeni tavajo okrog.
Samo upam lahko, da je večina naših štirinožnih ljubljenčkov v stanovanju in v hiši v družbi lastnikov in ne kje žalostno osamljenih. Psi razgrajajo samo takrat, ko nimajo dovolj strukture in premalo dela, v obliki sprehodov, plavanja ipd. Sami po sebi se ne podijo kar tako po vrtu, ampak samo za mimoidočimi. In kopanje je samo znak frustracije, ker ne vedo, kaj naj sami s seboj.
Strelka, ti priporočam ogled oddaje The Dog Whisperer, ki jo vodi Cesar Milan. Nekdo mi je zadnjič omenil, da si jo lahko ogledate na enem kablu tudi v Sloveniji.
[pika] Vanja |
| andreychika je napisal/a: |
| Strelka, upam, da noben pasji lastnik ne razmišlja tako kot ti. Oziroma se zavedam, da jih veliko, ampak si želim, da jih ne bi bilo. Ker pes se nima kaj prosto gibat okoli. Prvič, ker to ni varno zanj, in drugič ker to ni varno za okolico. Lahko ga povozi avto, lahko koga ugrizne, scenarijev je milijon.andreychika |
| In potem se čudimo, zakaj beremo v novicah, da je domači pes ugriznil otroka. Ali pa če omenim samo nedavni primer, ko je prosto tekajoč pes povzročil smrt nekega gospoda. Ampak glavno, da se pes zlaufa, ne? Nihče pa ne pomisli, da bi lastnik, nebodilen, vzel štrik pa šel s psom laufat. Al pa mu metat frizbi ali žogico. Ali pa ga peljal kam plavat. Ne, naj se raje prosto šeta po vasi. Strelka, tako ne mislim samo jaz, ampak tudi zakonodajalec. andreychika |
| Strelka, upam, da noben pasji lastnik ne razmišlja tako kot ti. Oziroma se zavedam, da jih veliko, ampak si želim, da jih ne bi bilo. Ker pes se nima kaj prosto gibat okoli. Prvič, ker to ni varno zanj, in drugič ker to ni varno za okolico. Lahko ga povozi avto, lahko koga ugrizne, scenarijev je milijon.andreychika |
Andrejčika, na žalost veliko ljudi razmišlja, kot si omenila v postu. Ko pridem k staršem, me je groza vseh lastnikov in njihovih nevzgojenih psov.
Vse se da lepo rešit s splošno in nato mestno zakonodajo. Povem iz prve roke, da dela kot pribito in srečni smo tisti, ki jih imamo in tudi tisti, ki jih nimajo. Z zakonodajo pa niso zaščiteni psi in njihovi lastniki, ampak predvsem tisti, ki psov nimajo. Vsekakor ne smejo biti nadlega sosedom in nevarnost okolici. Pa naj bo to v obliki ugriza ali pa kakecov po zelenici, na kateri se sicer igrajo otroci. Ukrepi in kazni se seveda izvajajo ob kakršnihkoli utemeljenih pritožbah.
| strelka je napisal/a: |
| Ne razumem, zakaj je treba gledat samo skrajnosti? A zdaj je pa vsak pes, ki ni na povodcu, agresiven in nevaren? Svašta. Ja, pes naj bo vzgojen in na povodcu, ko je to treba, in skrbet je treba zanj - mislim, da nikjer nisem napisala, da sem za anarhijo. Se pa rabi tudi zlaufat in biti svoboden - in ne, to ne pomeni, da se prosto šeta kjerkoli in kadarkoli. A sem bila zdaj dovolj jasna? Se zelo lepo vidi tukaj, kako vsakdo vidi, kar hoče videti... strelka |
| strelka je napisal/a: |
| Pa še malo za hec: Planšar, ki je bolj srečen, ko dremucka pri svojem lastniku, ni več pravi planšar, a ne? strelka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Gnetemo, pečemo in jih že jemo