Po dopustu

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

29. sep 2011 22:36

Meni se je enkrat med potjo iz srednje šole nekaj podobnega naredilo. Že ko sem stopila iz šole me je zmotil en avto, ki je bil čudno parkiran in notri je sedel moški. Ravno tisti dan sem odšla sama iz šole. Nekje 50-100 metrov od šole se ob meni ustavi avto, mislila sem, da je kakšna sošolka, ki bi mi ponudila prevoz. Vidim, da je bil ta moški, ki je čakal pred šolo. Reče mi, da naj prisedem, da mi da 100 eur, jaz se samo stran obrnem in nadaljujem pot, moški se še kar vozi ob meni in mi nekaj govori, nato se zopet obrnem in vidim, da si v rokah menca tisto reč. Nato sem začela tipkati po telefunu, tip je cviknil in se odpeljal. Tako me je prestrašil, da si iz šole nisem nikoli več upala iti sama, pa tudi nek strah sem dobila pred takimi moškimi.

lovebeyba

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. sep 2011 0:07

Se moram oglasiti... Meni je eno staro teslo, na plaži na Ohridu pel, pardon, mrmral tole: http://www.youtube.com/watch?v=lCHv3xOTC54  , jaz pa gimnazijka, pred tretjim letnikom. Vedno je s svojo familijo našel svoj prostor pod soncem tako, da je bil v moji neposredni bližini.

Če bi se meni kdaj kdo razkazoval, bi mu rekla, da česa tako majhnega pa še svoj živ dan nisem videla.



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 30. 2011 00:13

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5190

30. sep 2011 9:12

To najbolj pomaga. Zdaj, v dobi mobitelov, ga pa prosiš, da stopi na pravo razdaljo, da ga lahko celega poslikaš. Ne moreš verjeti, kako hitro lahko tip s hlačami na kolenih vseeno teče!

Sonja

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

30. sep 2011 9:48

V času študija smo take tipe klicali tički. Za Bežigradom, okrog čokoladnih študentskih domov jih je bilo ogromno. Punce smo jih že takrat preganjale s slikanjem s klasičnimi fotoaparati, to je bilo najbolj učinkovito.  

Sem jih pa v svojem življenju srečala precej, največ seveda v času študija, spomnim se, da jih je tudi v Tivoliju bilo svoj čas ogromno.

Prvič sem tička videla v svojem petem razredu OŠ. Taksist se je ustavil ob pločniku in me spraševal za pot. Jaz naivica, nisem videla ne taxi tablice, ne kaj počne. In sem razlagala, tip pa si ga je obdeloval. Moram priznati, da je to pustilo kar velike posledice v mojem odraščanju. Moških sem se bala, nisem jim upala pogledati v oči, se z njimi pogovarjat. In tu lahko pritrdim Vendelini, da se nasilneži lotijo vedno istih žrtev, ki so prestrašene, sključene, gledajo v tla in se jim na daleč vidi, da niso samozavestne. Ker v nadaljevanju sem pri svojih 18-ih letih tudi sama imela izkušnjo napada, ki se ni končala tako kot bi se recimo danes, ampak to je že druga zgodba. Je pa res, da sem se tudi sama po tem dogodku vpisala na tečaj samoobrambe.

Nazadnje sem tička videla kakšne tri mesece nazaj pred našim lokalnim vrtcem. Stal je na pločniku, z odpetim šlicem in si ga obdeloval. Če ne bi imela obeh otrok v avtu, bi stopila ven in mu kakšno krepko rekla! Tako pa sem otroka odpeljala v vrtec in opozorila vzgojiteljici in potem tudi upravo, kaj se pred vrtcem dogaja in naj bodo v prihodnje pozorni. Od drugih mamic sem potem slišala, da so ga tudi videle v tistem času. No zdaj je dva meseca mir in upam, da tudi ostane tako!

  

Vilma

neznan uporabnik

4. okt 2011 14:46

@mamamia - šmrk,šmrk - bi jaz lahko tud šel z vami naekskurzijo? Dam za buzz. Galebi bodo pa itak name padali. Jaz znam s pticami

Če me ne vzamete poleg bom šel pa sam in vam kvaril vzdušje. Saj jaz vem kje so plaže

Aja, sem danes šel na banko tu v Mariboru pa nafehtal tisoč evrov. Da se premostim. Ni bilo problema. Sem zel za izlet v Dalmacijo.

 

 

MULTI_reloaded

 

 

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15178

7. okt 2011 10:48

Danes lahko rečemo, da smo po dopustu. Po prelepem poletju, toplih jesenskih dneh nas danes čaka prava osvežitev in ponekod že sneg. Prav nič prijetno ni obut nogavice, toplo jopico po dolgih dnevih majčk in kratkih hlač. Pri nas že močno lije...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. okt 2011 14:10

_tisa_ je napisal/a:

Pozdravljene!

Za letos je za večino konec z obiskom morja, upam, da ste se čimbolj spočili in se naužili & .

Po dopustu na Hrvaški obali sprašujem predvsem prisotne dame po izkušnjah z raznoraznimi "galebi". Zdi se mi, da so kjerkoli med Istro in Dalmacijo prisotni nadlegovalci in opazovalci turistk, ki se pojavijo, takoj, ko moškega ni v bližini... Se večkrat zgodi, da grem na plažo sama in je to najmanj neprijetno ali pa me je celo strah. Kak nasvet - predvsem vas, ki ste bolj ostre?

 

 

 

Lepo te prosim, koliko si pa ti stara?

1. ne koketiraj - že dobro veš, o čem govorim

2. če si že moraš na ta način dvigovati samopodobo, spelji stvar spodobno do konca in

2a.: povej, da si na lokaciji ker iščeš zakonskega partnerja, imaš pri roki vse papirje in boš celo plačala taksi do splitskega magistrata.

2b.:se strinjaš s tem, da nekoga tvoja podoba vzburi, če ne celo zadovolji, ampak to stane toliko in toliko.

Če se ti pa to dogaja sploh prvič v življenju - uživaj vendar v tem, pusti edge žalopojkam, ki se ne enkrat ampak dvakrat realizirajo na virtualni plaži.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti