Podzemni tokovi

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

28. jul 2009 23:35

Evo, za mano je hud delovnik in za sprostitev še nekaj vpišem na kulinariko. Saj ne želim koga dražiti, ampak se mi zdi, da vnaprej odklanjate drugačno mnenje od splošno uveljavljenega, ne da bi imeli kakršnekoli argumente. Na primer Rimljanka, ali mi lahko strokovno razložiš, kako bi lahko meter debela plast svinca zadržala slaba sevanja iz zemlje, tudi v knjižnici boš našla le literaturo v podporo moji trditvi. S temi sevanji so se spopadali doktorji znanosti in vse kar je do zdaj jasno je, da ni nič jasno. Ta sevanja niso nič podobna nam znanim elektromagnetnim sevanjem in gredo tudi skozi materiale, ki zadržujejo, na primer, rentgenske žarke, ki pa so po svoji naravi spet elektromagnetni. Pri tem se želim distancirati od vseh kvazi mojstrov, ki ponujajo rešitve za dobro spanje. V večini primerov gre le za zaslužek; verjemite, najboljša rešitev je samo premik postelje iz območja sevanja. To pa je pogosto težko izvedljivo zaradi razporeda pohištva, prostorov ipd. Človek se pač mora odločiti, kaj mu je pomembno. Menjava položaja glava - noge je lahko začasna rešitev, dogoročna pa ne, saj je najboljši položaj za spanje glava proti severu ali kvečjemu proti vzhodu ali nekaj vmes. LP Boris booris

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

29. jul 2009 0:02

Booris, vsi zagovarjamo splošno ustaljeno mnenje, ker vi, ki ste v manjšini, ne znate ničesar dokazat.

Poglej si tale link, čisto "enostavno" lahko dobiš 1 milijon dolarjev ( $1.000.000) . Za denar na voljo  vsaj 10 ali 12 let.A se ti ne zdi, da če bilo vse to kakorkoli res, binekdo tale milijon že "pohrustal".

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.h

Ker nas tako lepo prepričuješ o dokazih, ti res priporočam, da se prijaviš. V zahvalo, ko dobiš denar, me lahko povabiš na pivo. Zlatorog ali Union, mi je vseeno.

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jul 2009 8:20

Vanjič, jaz sem pa ravnokar prišla do tistega, ko so hoteli obese daughter zdraviti s polaganjem rok....in se krohotam. Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

29. jul 2009 8:29

Booris, ničesar ne mislim dokazovati, spodnje besede vanje zadosti povedo. Vključno z delom, ki ga ne citiram.

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Booris, vsi zagovarjamo splošno ustaljeno mnenje, ker vi, ki ste v manjšini, ne znate ničesar dokazat.

Vanja

Me pa ta sevanja, ki menda gredo skozi meter svinca iz notranjosti Zemlje v nas, prav nič kaj ne skrbijo. Življenje na Zemlji je staro (po zadnjih materialnih dokazih) nekako 4 milijarde let, ena vejica v tem zapletenem "grmovju" razvoja (nič več drevesu) je tudi vrsta Homo sapiens. Če so se naši predniki (in se mi) razvijali v takem sevanju, potem pač ne more biti ne vem kako škodljivo.Ker smo tu, torej ima VSAK med nami prednike do prvega bitja, neprekinjen niz prednikov....

Vrste so izumirale, izumirajo, bodo izumirale, najbrž, ne, zanesljivo tudi Homo sapiens. V drobcu časa, ki nam je, kot vrsti Homo sapiens na voljo, da ne govorim o drobcu drobca časa, ki je nam, kot osebkom te vrste namenjen, je pa res škoda časa za iskanje samih škodljivosti, problemov, ..... je že bolje živeti. Po pameti, bi rekla. Po zdravi pameti. In pustiti drugim, da žive po njih pameti, če nam s tem ne škodijo.

rimljanka - zasebno mnenje

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

29. jul 2009 9:18

No Booris ti je že Vanja servirala moj priljubljen link. V knjižnici preko luže boš tudi zlahka našel knjige, ki dokazujejo, da je zemlja ploščata. Pa je? Z kao učenimi besedami (geopatogeno) ne poveš nič. Tudi če kakšnega dohtarja znanosti "not vržeš" ne koristi. Besedna zveza "slaba sevanja", pa ima takorekoč versko konotacijo. Sevanja so lahko koristna ali pa škodljiva. To kar tukaj prodajaš je v najboljšem primeru mumbo-jumbo znanost. Pišeš: Na primer Rimljanka, ali mi lahko strokovno razložiš, kako bi lahko meter debela plast svinca zadržala slaba sevanja iz zemlje, tudi v knjižnici boš našla le literaturo v podporo moji trditvi. Rimljanka tega seveda ne more razložiti. Nekaj, kar nima fizikalnih lastnosti, lahko s pomočjo človeške domišlije prodre do zvezd in nazaj. Pa vzemiva, da je to kar trdiš res. Zanima kakšna so ta sevanja (fizikalno), kako se širijo-radialno ali usmerjeno? Posledica česa so? Kakšno energijo imajo? S katerimi instrumenti se merijo? In nenazadnje, če jih nič ne ustavi, ali ne bi del slabega sevanja iz Papue Nove Gvineje moralo vplivati tudi name? Potem takem bi se moral v vsakem trenutku kopati v slabem sevanju. A se? lp Vlado

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

29. jul 2009 14:17

Hvala vam za izčrpne odgovore in komentarje .Drugače nimam probleme s spanjem ne doma ne kamerkoli odputujem.Tudi vreme, lune nima vpliva na moje spanje.Ravno ta sprememba mi je dala misliti,na neobičajno dogajanje. Nič narobe če človek sanja, vendar,če te sanje zbudijo (ni mora) in nemoraš več zaspati je moteče, in da se ti dogaja deset dni od štirinajstih je tumač.Poskušala bom premakniti posteljo, sedaj imam obrnjeno glavo proti zahodu .Možnost premika ležišča je samo ena in sicer glava proti severovzhodu.Hišo ne bom prodala.Lepe počitnice vsem !! dididala

booris  

29. jul 2009 18:41

Vanja, na pivo te povabim tudi kar tako, če boš kdaj v Ljubljani. Z veseljem. Dididala, prosim poročaj o tem, ali bo premik postelje kaj pripomogel k boljšemu spancu. LP Boris booris

booris  

30. jul 2009 1:31

Šele zdaj sem uspel odpreti link, ki mi ga je poslala Vanja, in se mi je malo uprlo. In zato, čeprav se na temo nisem mislil več oglasiti, moram nadaljevati, čeprav je sicer tema prerasla vprašanje dididale. Ne govorim o ničemer paranormalnem ali kakorkoli to imenujete. O nikakršnem zdravljenju s polaganjem rok, telepatiji in o ničemer sličnem, kar je tema posmeha. Zapisal sem preprosto dejstvo, da nas vesolje obseva in da se ta sevanja odbijajo od terena in onesnažena sevajo nazaj. To je dokazano. Če tega ne sprejemate, kako lahko sprejemate, da je Zemlja okrogla, da je atom sestavljen iz jedra in okoli krožečih elektronov, pa saj ga ni še nihče videl. Zakaj je težnostni pospešek ravno 9,8 m/s2, zakaj ne manj ali več, tudi tega ni še nihče videl. So ga pa izmerili, tako kot so izmerili tudi zemeljska sevanja. Ali mislite, da so se izmislili, da je razdalja med linijami v neki smeri ravno dva metra? To je rezultat številnih meritev. Če nekdo o nečem še ni nič slišal ali bral, še ne pomeni, da tisto ne obstaja. Naj se izobražuje. Ne želim prav nikogar prepričevati. Vsak ima pravico do svojega mnenja. In vse, kar sem zapisal, ni zapisano s slabo voljo ali z namenom prerekanja na forumu. Imejmo se fajn, izmenjajmo mnenja in uživajmo v jutrišnjem dnevu (ops, današnjem). Menda bo spet vroče. LP Boris

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

30. jul 2009 5:40

No pri nas sploh ni vroče kot po navadi, ne vem, kaj je narobe s temle Global warmingom!

@Vendy: tole s polaganjem rok se ni zgodilo v usa, na žalost.

@Boris, Čisto ta pravi znanstveniki si ne zakrivajo oči s tem, za kar je na splošno znano kot nemogoče ali neobstoječe. Ti se ukvarjajo, dokler je smiselno ravo s temi z zadevami in če kdo vsake toliko časa objavi kakšno neumnost, je razkrinkan in javnost to izve.

Vsak fizik ti bo povedal, da sevanje iz vesolja obstaja, ker ga lahko izmerijo!!! Tudi to ti bodo povedali, da verjetno vpliva na celice človeka in da jih lahko poškoduje. Sem prepričana, da so države ( in firme) že izplačevale grante za to, da so raziskovalci poskušali testirat sevanje vode po zemljo.  Aparate, ki jih imajo, si pa mi običajni niti predstavljati ne znamo. No, en par raznoraznih zadev (ne me vprašat za kaj) sem videla, ker sem po difoltu pri skledi in obkoljena z eno grozno veliko skupino ravno teh tičev, ki jim tisto, kar je znano, enostavno ni zanimivo.

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

30. jul 2009 8:12

No, Booris, nihče ni trdil, da ne obstaja sevanje iz vesolja, pa tudi ne, da ne obstaja tako iz zemlje. O ne vem kakšni škodljivosti pa po moje vseeno ne moremo govoriti, sicer bi najbrž življenja ne bilo.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti