28. jul 2009 23:35
Evo, za mano je hud delovnik in za sprostitev še nekaj vpišem na kulinariko. Saj ne želim koga dražiti, ampak se mi zdi, da vnaprej odklanjate drugačno mnenje od splošno uveljavljenega, ne da bi imeli kakršnekoli argumente. Na primer Rimljanka, ali mi lahko strokovno razložiš, kako bi lahko meter debela plast svinca zadržala slaba sevanja iz zemlje, tudi v knjižnici boš našla le literaturo v podporo moji trditvi. S temi sevanji so se spopadali doktorji znanosti in vse kar je do zdaj jasno je, da ni nič jasno. Ta sevanja niso nič podobna nam znanim elektromagnetnim sevanjem in gredo tudi skozi materiale, ki zadržujejo, na primer, rentgenske žarke, ki pa so po svoji naravi spet elektromagnetni. Pri tem se želim distancirati od vseh kvazi mojstrov, ki ponujajo rešitve za dobro spanje. V večini primerov gre le za zaslužek; verjemite, najboljša rešitev je samo premik postelje iz območja sevanja. To pa je pogosto težko izvedljivo zaradi razporeda pohištva, prostorov ipd. Človek se pač mora odločiti, kaj mu je pomembno. Menjava položaja glava - noge je lahko začasna rešitev, dogoročna pa ne, saj je najboljši položaj za spanje glava proti severu ali kvečjemu proti vzhodu ali nekaj vmes. LP Boris booris