Podzemni tokovi

neznan uporabnik

28. jul 2009 11:45

Sem že enkrat napisala, pa bom zdaj ponovila: moja hči je kot dojenček štrajkala pozicijo postelje, ki je bila pač postavljena tako, da je estetsko zadovoljevala moje želje. Potem sem dala postelčjico tja in tako, kot je njej pasalo in stvar je bila urejena. Sama se spomnim, da se je dostikrat kdo v nedogled premetaval v postelji, dokler za prvo pomoč ni poizkusil samo zamenjati glava-noge. In je bilo okej. Se pa tudi spomnim, da so starejši ljudje rekli "pa dej se okol obrn!", če kdo ni mogel spati. Res pa je, da nismo vsi ljudje enako občutljivi in da nekatere moti kamenček, drugi bo pa skalo brcnil stran.. In res je tudi, da smo kletko z zajcem prestavili drugam, ko smo uvedli wireless, ker se mu je skor strgal od hudega. Prej pa 6 let nič in potem tudi nikoli več. Jaz osebno začutim zadeve takoj, ko prestopim prag, verjamem svojim občutkom u nulo. Sanje s tem nimajo veze. Oziroma ja, kot posledica lahko. Res je pa tudi, da en ajmar vode pod ritjo ali pa morje pod plovilom ravno tako s to tematiko nimajo veze. Eni se pač nonstop nekaj duvajo. japaja

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

28. jul 2009 13:05

No,kar se tiče referenc o zdravju, vedno rada pobrskam po databazi Medline ameriške National library od medicine, ki vsebuje izvlečke člankov iz medicinskega področja iz praktično vseh omembe vrednih medicinskih znanstvenih revij  v zadnjih 40 letih.

Ker se zdi tema kar zanimiva, sem tudi tokrat vtipkala iskanje o "geopathogenic". Našel se je en sam članek, kjer so preverjali ustreznost bolniških prostorov z zapisovanjem občutkov prostovoljcev (ki so verjeli v ta sevanja) in jih hkrati dali premeriti petim "strokovnjakom". Med rezultati ni bilo nobene povezave .... - po domače rečeno, očitno je vsak čutil sevanje na drugem mestu....

Morda bi lahko kdo navedel, kje so bili objavljeni kaki članki, ki znanstveno potrjujejo vpliv teh "geopatogenih" sevanj na človeka, jih bom res z veseljem prebrala.

Elektrosmog in sevanja iz vesolja so seveda druga stvar, ki ima  nekaj dokazanih slabih učinkov. Ampak žal se ne morem izseliti iz tega vesolja, čeprav me včasih res prime...

Nasja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

28. jul 2009 13:56

bravo, Nasja. Mamamia mamamia

neznan uporabnik

28. jul 2009 14:22

No Nasja, tole je pa meni še najbližje, kar si napisala: "po domače rečeno, očitno je vsak čutil sevanje na drugem mestu..". Točno tako. Tako kot moja jetra spedenajo marsikaj, kar jetra nekoga drugega ne, moj želodec prebavi marsikaj, kar nek drug želodec ne, nekdo se znoji in takoj prav grdo zaudarja, nekdo drug je samo poten in ga lahko prenašaš (pa to nima veze kako ljub ti je ta človek).. Sama imam rada gužvo, veliko ljudi na kupu, hrup, premikanje... (no in tudi totalno kontra, kadar potrebujem malo same sebe), a se zgodi, da me kar trese, če napačen človek preblizu mene stoji, pa ga sploh ne poznam recimo. In v tistih na pol osvetljenih prostorih niti ne vidim dobro, kako zgleda.. Je pa tako: če nekdo nekje ne spi dobro, mora nekaj ukrenit, da bo dobro spal, kajti počitek potrebujemo. Jaz ne bi ničesar merila ampak bi obrnila posteljo ali pa šla v drugo sobo spat. Včasih prespim pri sorodnikih, ker se mi ne ljubi iti domov čez cesto. Pri vseh posteljah, ki jih imajo na razpolago, se iz mojega fotelja in tabureja, s katerega mi noge padejo dol ene desetkrat na noč, ne premaknem nikamor. Zjutraj sem kot rožca in skačem kot srnica. Nekoč sem, da mi ne bi sitnarili, šla spat v otmeno sobo za goste. Sredi noči sem popokala tisto dekco in šla nazaj na moj "plac". Nimaš kej, tako to je. Sicer se ne spoznam več kot toliko na te stvari, a zdi se mi, da pa Ph in gostota tekočin, ki jih imamo mi v sebi, ni ravno ista pri vseh ljudeh.. Tako da smo različni prevodniki (in prevajalci japaja

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. jul 2009 14:47

Včasih -davno tega, takrat ko ljudje še niso bili po današnjih merilih pametni in je bila znanost "gledanje v zvezde", je bilo običajno vzeti v roke bajalice in poiskati vir vode, z bajalico in nihali so poiskali idealno mikro lokacijo za postavitev domovanja, še posebej cerkev in drugih pomembnih zgradb. Ja, pa nabirali so razne rožice in se zdravili z njimi..... Potem smo pa postali pametni, namesto rožic imamo tablete (za mnoge oglašujejo vsebnost učinkovin taistih rožic), zemljišča so postala predraga, da bi jih ločevali na primerna in neprimerna, poleg tega so bajalice poceni (le koliko pa lahko zaslužiš s proizvodnjo bajalic, lepo vas prosim). In potem lepo poenostavimo - stvari se ne da izračunat, nima cene, razumejo jo samo redki, ne da se jo posneti za TV - kar pomeni da ne obstaja. Meni so sicer grozno všeč samozavestni, pametni, izobraženi ljudje, ki častijo zgolj sodobno znanost, čisti verniki, nič dvomov..... a kaj ko tudi znanstveniki ne ponujajo vsega vsem. Lisa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

28. jul 2009 15:01

booris je napisal/a:

Pri selitvi v novo stanovanje nekateri ljudje že prvo noč občutijo nelagodnosti, ki kasneje čez leta lahko pripeljejo do bolezni. Bilo bi lepo, če bi se ljudje naučili reagirati na take signale in bi delovali na reakcije svojega organizma.booris

Te lagodnosti selitve v novo stanovanje sem imela tudi jaz, pa z mano verjetno na tisoče ljudi, ker me je bilo strah, če bom lahko odplačevala kredite. To in od samega navdušenja, da sem končno na svojem, nisem mogla spat. Čez nekaj časa sem se pomirila.

Dididala, jaz bi ti svetovala, da poiščeš kar NEKAJ takih, ki se ukvarjajo s takoimenovanimi meritvami. Sem prepričana, da bo vsak odkril nekaj novega in potem boš šele zmedena.

Poznam nekoga, ki mu je nek merilec nevemčesa povedal, da je bolan zato, ker ima žeblje ali vijake v postelji in da si mora pod nujno zamenjat posteljo za tako, brez kančka kovine!!! HALO, žena je (in je še) zdrava ko dren!!

Pred nedavnim so neko najstnico peljali k polagalcu rok, da bi shujšala. Kljub temu, da sta starša višješolsko izobražena, eden celo v medicinski stroki, ni prišlo nikomur na misel, da je mogoče za njeno preveliko težo odgovorna napačna in (na moje oči preverjena) obilna prehrana!

Pravzaprav se ne čudim, da ljudje prihajajo na dan z raznoraznimi mazaškimi biznisi, meni je bolj disturbing, da ljudje dejansko verjamejo tem traparijam in za storitve zapravljajo težko zaslužen denar!

Vanja

Nasja  

28. jul 2009 15:36

japaja je napisal/a:
...

Je pa tako: če nekdo nekje ne spi dobro, mora nekaj ukrenit, da bo dobro spal, kajti počitek potrebujemo. Jaz ne bi ničesar merila ampak bi obrnila posteljo ali pa šla v drugo sobo spat. ...

japaja

Hja, s tem se pa strinjam. In ker smo na KulSlo, bi predlagala, da namesto merjenja tokov rajši v miru na terasi popiješ kozarec mleka z medom (ali pa poleti eno malo pivce za živce - ima tudi znanstveno potrjen učinek )...

Nasja

Nasja  

28. jul 2009 20:58

Na SIQ se ukvarjajo z merjenjem jakosti elektromagnetnih polj v okolici virov EM sevanja (daljnovodi, postaje mobilne telefonije ipd.

In kot pravijo:

"... Nobenega dvoma ni, da izpostavljenost močnim elektromagnetnim poljem škoduje zdravju in da vemo, kako velika smejo ta polja še biti. Ostaja pa vprašanje, ali lahko dolgotrajna izpostavljenost dosti manjšim poljem tudi izzove zdravstvene težave.

Za zdaj še ne poznamo jasnih dejstev, ki bi kazala na povezavo med šibkimi elektromagnetnimi polji in zdravstvenimi težavami ljudi. Večina strokovnjakov in zdravnikov pa se strinja, da so vplivi dolgotrajnih šibkih elektromagnetnih polj na zdravje ljudi, če ti vplivi sploh obstajajo, vsekakor zelo majhni v primerjavi z drugimi zdravstvenimi tveganji, ki smo jim izpostavljeni v vsakdanjem življenju..."

Prav gotovo pa nikjer ne omenjajo geopatogenih sevanj in drugih linij, vozlov, peg ipd... :

Danielp je napisal/a:

... Kaj so geopatogena žarčenja je napisanega že veliko. Od podzemnih tokov, geoloških prelomih, če je v zemlji radioaktivna ruda, osnovne vrste sevanj kot jije že omenil Boris, Hartmanove linije, Curryjeve linije in vozli, mineralne pege, infrazvočne oscilacije in še in še 25 sevanj in še več.

LP ,

Nasja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

28. jul 2009 21:42

booris je napisal/a:
Mimogrede, teh sevanj ne ustavi nobena folija, tudi meter svinca ne, Boris booris

Tole je pa malo huda trditev, Booris.............meter svinca.....................

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti