Podzemni tokovi

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. jul 2009 8:49

Jaz bi pa nekaj vprašala.

Zakaj zdaj "napadate" boorisa, saj je samo svoje mnenje napisal, prav tako kot vsi ostali... Saj ne gre za to, da dokažemo, kdo ima prav in kdo ne. To se itak ne da . Ampak iz množice RAZLIČNIH mnenj si bo avtorica te teme najlažje izluščila primeren odgovor. Zakaj je treba nekoga potolčt, mu razlagat, da nima prav, in to prav pri temi,  kjer se pravilnega odgovora ne da dokazat  ?

In nikogar ni izzival, žalil, ničesar prodajal, samo mnenje je napisal .

A imam prav?

jasna

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. jul 2009 10:32

Jasnič, mislim, da tako hudo v smislu napadanja pa ni bilo - napadanje je takrat, kadar gre za "argumentum ad hominem", skratka, ko se napada tistega, ki je nekaj zapisal, zato, ker nekomu iz nerazumljivih razlogov ni všeč tisti, ki je nekaj napisal ali pa ne mara tistega, kar je zmerjani napisal. Tista "we don't like the message, therefore we are shooting the messenger" Mislim, da je šlo za izmenjavo mnenj in da je bila diskusija kar na "ad rem" nivoju. Ko se je pač nasprotovalo trditvam in razlagalo zakaj se trditvam nasprotuje. Booris je povedal svoje mnenje in eni smo izrazili rezerve, drugi so rekli, da se z argumenti ne strinjajo. Pa mislim, da ni no hard feelings z nobene strani. Saj se itak dogovarjajo za eno pivičko, ali kako že. Vendelina jr.

neznan uporabnik

30. jul 2009 13:35

Po moje je tut najboljša rešitev ena gajba pira, pol se ti itak fučka.. saj sevanje je še (ali pa ne), sekiraš se pa ne več Bistveno za lahko življenje je, da se ne zavedaš japaja

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

30. jul 2009 22:30

booris je napisal/a:
Zapisal sem preprosto dejstvo, da nas vesolje obseva in da se ta sevanja odbijajo od terena in onesnažena sevajo nazaj. To je dokazano.
S čim in kako je dokazano? Kaj so to onesnažena sevanja? Boris verjemi, da bi se rad izobraževal, zatorej rasvetli mi obzorja. Ker, kolikor jaz razumem sevanja vesolja, obstaja vrsta elektromagnetnih sevanj, od toplote, radijskih valov vseh mogočih spektrov, svetlobe, pa kakšna masna sevanja, ki jih, če se ne motim, uspešno ustavi ionosfera in magnetno polje zemlje, pa še kakšni eksotični delci, ki pa ne morejo vplivati na nič. Se pa glede težnostnega pospeška zelo motiš, do potankosti jasno je, zakaj je takšen kot je. Tudi atom so že zdavnaj "razstavili" in tu ni nobene mistike. Pa še en izsek: Earth radiation is a hypothetical geophysical phenomenon described primarily by the German authors Manfred Curry and Ernst Hartmann. They both describe a mystic force field (similar to Odic force, Mana, Qi) that supposedly covers the Earth at regular intervals and may be detected by dowsing using a divining rod. It is not supposed to be detectable by common scientific instruments but some[who?] still connect it to telluric currents, which are actual phenomena, detectable by scientific instruments. lp Vlado

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

31. jul 2009 11:41

Nisem plačan od tega, kar pišem na kulinariko. Torej iz svoje dobre volje želim zapisati, kar pač vem, znam, sem izkusil ali kako drugače pridobil informacije le v pomoč drugim, ki sprašujejo. Na tisoč vprašanj se nisem oglasil, ker nisem imel odgovora, v tem primeru pa se mi zdi, da ga imam. Počakajmo, da dididala premakne posteljo in poroča, ali je spanje kaj boljše. LP Boris booris

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti