30. jul 2009 22:30
| booris je napisal/a: |
| Zapisal sem preprosto dejstvo, da nas vesolje obseva in da se ta sevanja odbijajo od terena in onesnažena sevajo nazaj. To je dokazano. |
S čim in kako je dokazano? Kaj so to onesnažena sevanja? Boris verjemi, da bi se rad izobraževal, zatorej rasvetli mi obzorja.
Ker, kolikor jaz razumem sevanja vesolja, obstaja vrsta elektromagnetnih sevanj, od toplote, radijskih valov vseh mogočih spektrov, svetlobe, pa kakšna masna sevanja, ki jih, če se ne motim, uspešno ustavi ionosfera in magnetno polje zemlje, pa še kakšni eksotični delci, ki pa ne morejo vplivati na nič.
Se pa glede težnostnega pospeška zelo motiš, do potankosti jasno je, zakaj je takšen kot je. Tudi atom so že zdavnaj "razstavili" in tu ni nobene mistike.
Pa še en izsek:
Earth radiation is a hypothetical geophysical phenomenon described primarily by the German authors Manfred Curry and Ernst Hartmann. They both describe a mystic force field (similar to Odic force, Mana, Qi) that supposedly covers the Earth at regular intervals and may be detected by dowsing using a divining rod. It is not supposed to be detectable by common scientific instruments but some[who?] still connect it to telluric currents, which are actual phenomena, detectable by scientific instruments.
lp
Vlado