| Atina je napisal/a: |
Hm, če se tistim, ki so na socialnem, tako fino godi, da ste jim po svoje fouš, izvolite se prijaviti, pa bo boljši avto, dopust ipd. ...
Ne maram posploševanj. |

Pijana Kokoš
| Atina je napisal/a: |
Hm, če se tistim, ki so na socialnem, tako fino godi, da ste jim po svoje fouš, izvolite se prijaviti, pa bo boljši avto, dopust ipd. ...
Ne maram posploševanj. |
| terezija je napisal/a: |
| Išče delo in boga prosi, da ga ne najde. |
| jagodna pita je napisal/a: |
| ta punca gre k tašči zelo daleč 1000 km s svojo familijo in skrbi in ji olajša malo dela tam.gre pa vsako leto za tri tedene. jagodna pita |
| Lisa je napisal/a: |
| Ljudje ki so na zavodu, so morda še pred kratkim hodili v ravno tako službo kot vi, morda par mesecev zastonj, ravno tako so plačevali vse davke, prispevke za brezposelnost. In ko so izgubili službo, niso prenehali biti ljudje, ljudje s svojimi potrebami, družinami, otroci, svojimi boleznimi, morda invalidnostmi, različnimi zmožnostmi.Lisa |
Nekako takole razmišljam tudi sama ob prebiranju vseh odgovorov, ki so se nabrali na osnovno vprašanje te teme. Ne razumem, zakaj je potrebno tolikokrat obsojati dilemo ženske, ki je omenjena v osnovnem vprašanju. Zakaj je zaradi tega, ker ima željo oditi na dopust, kar naenkrat označena kot oseba, ki samo izkorišča status brezposelne, ki ji ni mar za službo in podobno?
Nobenega ozadja ne poznamo - kaj pa če je gospa še pred mesecem, dvema opravljala dobro plačano delo in so ji od plač ostali prihranki, ki jih je namenila za ta - nekaterim tako "bodeč"- 3-tedenski dopust? In kot brezposelna zdaj pač išče novo službo.
Kaj če je njen mož normalno zaposlen in je sposoben preživeti družino ter ji omogočiti ta "luksuzni" 3-tedenski dopust?
Kje piše, da gre gospa na 3- tedenski dopust v drago destinacijo? Morda bo samo odpotovala k sorodnikom na podeželje, jim pomagala pri kmečkih opravilih in imela tam bivanje in hrano zastonj ... kaj pa mi vemo.
Vse, kar o tej osebi vemo je to, kar nam je zapisala njena prijateljica: gospa ima v kratkem namen oditi na dopust, hkrati pa je prijavljena na Zavodu za zaposlovanje in išče novo službo. To so dejstva, ki jih poznamo.
Nikjer ne piše, da "izkorišča državo", da prejema socialno pomoč in hkrati taji visoke prejemke, da je brez ostalih družinskih dohodkov, da se ji ne da delati in podobno. Nikjer.
In zato ni prav, da si o njej izmišljujemo "filme" in jo obsojamo. Že jutri smo lahko vsi na njenem mestu.
Lastna izkušnja: ko sem prvič iskala zaposlitev (in v naši branži so to pač poletni meseci), mi niti na kraj pameti ni priletelo, da bi tisto leto šla na "dopust". Sem pač taka oseba, da bi se tam preveč obremenjevala z mislijo, kaj pa če ravno v tem času dobim odgovor, kaj pa če me ravno v tem času kličejo na razgovor... zame to ne bi bil dopust, ampak bolj mučenje in čakanje, da grem domov.
Izkušnja znanke: na morju smo naleteli na znance, ona je v podobnem položaju kot gospa, zavoljo katere je odprta ta tema. So družina z enim otrokom. Tik preden so odšli na morje, so jo klicali na razgovor za službo. Na tem razgovoru je pač razložila, da imajo naslednjih 14 dni planiran dopust in da v tem času ne more nastopiti z delom. Sama pri sebi sem se prav čudila, da tako brezskrbno uživa, saj je sama rekla, da je v njeni branži (poslovni sekretar) zelo težko dobiti službo in da upa, da jo bodo poklicali. Res me zanima, kako se je zgodba iztekla.
Nekateri na te stvari gledamo tako, drugi drugače. Dotična gospa pa se bo morala sama odločiti, katere so njene trenutne prioritete.
AnjaČisto izven konteksta - tiče se le okopavanja krompirja - včeraj sem šla po dolgem času mal na bicikel do našega prelepega jezera, v katerem trenutno ni ne vem koliko vode, je pa vseeno prekrasno in nazaj grede sem mal pokukala, kako napreduje naš krompir. In imela sem kaj videt: krompir je krasen, loboda (to je ena sorta plevela) pospešeno raste, nekaj krompirja so pa dobri ljudje že izkopali. Menda vedo, da sva z možem precej okupirana in je vprašljivo, če bova lahko sama vse pobrala, pa so mal priskočili na pomoč![]()
.
rrr
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pijana Kokoš

Kruhove kroglice