Široki rezanci la collezione na bolonjski način
Moje stališče pa je drugačno.
Za dopust je potrebno vnaprej vplačati stroške, ki jih ne vrnejo. Dopust je edini čas v letu, ko je lahko družina skupaj, takrat so vsi tudi bolj sproščeni.
Ni mi jasno, ali se PRIJAVLJA, ali gre podpisat pogodbo. V vsakem primeru bi svetovala, da pri prijavi napiše, da bo v času od do odsotna zaradi vp0lačanega dopusta, pri pogodbi pa bi predlagala, da se datum pomakne v čas po dopustu. Težava je samo v tem, če delodajalec TAKOJ rabi delavca.
Še ena past je: brezposelna oseba, ki je prijavljena na zavodu za zaposlovanje, je lahko v enem letu odsotna samo 18 dni in še to mora napovedati za vsako odsotnost PISNO, VNAPREJ 3 dni.
Lahko se namreč zgodi, da bo prišla kontrola z zavoda, ali pa bo zamudila kako drugo obveznst, ki jo postavi delodajalec ali zavod in bo potem ob vse pravice za celih 6 mesecev.
Meni se zdi razmišljanje te ženske, ki je v precepu med težko pričakovanim dopustom, ki tudi brezposelni osebi mnogo pomeni in realnim pričakovnjem službe, razumljivo.
Vsi ostali pa pomislite na številne brezposlene, ki v stresu in pomanjkanju, včasih ponižujočem iskanju službe, želijo samo nekaj brezskrbnih dni, pri tem pa leta in leta čakajo v pripravljenosti. Nekaj sočutja si najbrž zaslužijo, če že ne spoštujete denarja, ki je vplačan za dopust uz skromnega proračuna.
F r i n a
| frina je napisal/a: |
Moje stališče pa je drugačno. Za dopust je potrebno vnaprej vplačati stroške, ki jih ne vrnejo. Dopust je edini čas v letu, ko je lahko družina skupaj, takrat so vsi tudi bolj sproščeni.
F r i n a |
No, s temle se pa ne strinjam. Če sama ne bi imela službe in bi jo aktivno iskala, ne samo, da ne bi mogla spati, tudi na počitnice ne bi šla, da o kaki sprostitvi niti ne govorim.
Tukaj sem na isti valovni dolžini kot Tulka. Jaz bi se peljala kamorkoli že, kdajkoli. Minuta zamujena, ne vrne se nobena.
Seveda, če si v situaciji, ko samo takole na glas govoriš da iščeš službo in si je v resnici ne želiš ali potrebuješ (ker tvoja bljša polovia dovolj zasluži), je to druga zadeva.
Bravo Frina, bravo Lisa!
nolaTudi mene so zbodli tisti trije tedni![]()
- (res je sicer, da ne vem, kam se ta oseba podaja, ampak kamorkoli že greš, povsod je dražje kot doma). Ne bom sodila drugim, zase pa lahko z gotovostjo trdim, da bi se dopustu odpovedala. Saj v tem primeru mogoče to sploh ne bo potrebno in bo možen kakšen dogovor, no kakorkoli...pri meni ne bi bilo dileme. Je pa res, da sama na zavodu še nisem bila (oziroma sem bila in sem vedela kam potem), ampak to so bili vseeno neki drugi časi (cca deset let nazaj)
Res pa je tudi, da ima pri tem veliko vlogo dejanski položaj iskalca zaposlitve. Če je finančni položaj v družini kljub temu soliden, potem se pač pojavljajo take dileme.
rrr
Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 17. 2009 18:41Patka,
![]()
Popolnoma se strinjam.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Zeljne krpice