Danes sem bila na Rogli, nabrala arniko'>o in šentjanževko'>o, pogledala za borovnicami, so'>o prazne.
Arnika je prve cvetove že imela pred kakšnim mesecem menda. A tudi ti, drugi, so'>o letos kar lepi in nič črvivi.
Na poti sem srečala nekoga, ki mi je zatrdil, da je arnika zelo'>o zdrava namočena v žganjici in vsako'>o jutro'>o eno'>o šilce za "dober želodec".
Kolikor jaz vem, arnika ni ravno'>o ne vem kako'>o priporočljiva za notranjo'>o uporabo'>o, ampak tale nekdo'>o, ki je bila še celo'>o ženska, mi je kar nekajkrat zatrdila, da je to'>o res ena super zadeva, arnika v šnopčku za dober želodec (in ta gospa mi ni delovala zabuhlo'>o..).
Zdaj sem v dvomih..
Ali tudi kdo'>o izmed vas popije šilce arnike za boljše zdravje?
Druga stvar: šentjanževka je bila res lepa in sem jo'>o z veseljem nabrala. Mi je pa spet nekdo'>o pokvaril veselje, ker mi je povedal, da šentjanževka na Rogli nima "toliko'>o v sebi", ker raste na prevlažnih tleh..
Ali kdo'>o ve, če je res kaj na tem? (res pa je, da na šentjanževki ni bilo'>o niti sledi tiste krvave barve ampak je bila lepa zelena, seveda cvetoča).
Tretja stvar: so'>o mi rekli, naj pogledam za borovnicami. In tudi sem, a bolj ko'>o sem gledala, bolj se mi je zdelo'>o, da tisto'>o tam na Rogli niso'>o borovnice ampak brusnice in da so'>o zato'>o prazne, ker še ni čas zanje. Je to'>o res?
japaja