Peč za centralno

pozdravljene,

spet odpiram eno nekulinarično temo.

Danes sem namreč ugotovila, da nam pušča peč za centralno, sedaj me pa zanima, če je kateri član v zadnjem času kaj menjal. Zanima me malo cena, pa tudi kakšne peči imate vi in kako ste kaj zadovoljni.

Ker smo do sedaj imeli peč in bojler skupaj, bi sedaj imela ločeno, in sicer peč na drva oziroma kombinacijo olje.

Za vsak nasvet vam bom zelo hvaležna.

anitram1

iz katerega konca pa si? harmonika
z okolice Grosuplja anitram1
ker namreč poznam gospoda ,ko te reči dobro nardi in svetuje če hočeš mi piši zs harmonika
kaj pa toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode ali jo kdo ima, in kako je zadovoljen z njo, zanima pa me tudi koliko je potem prostor hladnejši. anitram1
Pri nas smo pred kratkim menjali kompletno centralno napeljavo (razen radiatorjev in cevi). Kupili smo nekaj podobnega tej http://www.atmos.cz/kotle4.phtml?english, za katero še ne vemo, kako se obnese, ker je zunaj malce toplo zraven pa še zalogovnik. Zraven imamo še manjšo peč na kurilno olje. Poleg smo kupili varčevalni bojler za vodo, ki se ogreva preko zalogovnika ali na elektriko. V nekem drugem postu sem že napisala, da je ta bojler zelo varčen ker potroši minimalno elektrike za 24 ur tople vode (mislim da 4 € na mesec) Glede peči pa lahko rečem, da so naši znanci, ki so kupili tako peč, z njo zelo zadovoljni, saj zaradi sistema z zalogovnikom greje hišo še dolgo potem, ko ogenj ugasne, pa zelo malo kuriva porabi. Kurili pa bomo na drva, olje bo samo za rezervo. Strošek je bil nekje 5000 € (mislim da brez montaže). Toliko zelo površno. Če te zanima kaj več, pa lahko pokličem in povprašam za detajle. jancka
Mi smo lansko jesen menjali oz. prenovili celotni ogrevalni sistem (razen cevi in radiatorjev) Dali smo peč VWterm na podpih,peč na olje, bojler, 2000 l zalogovnik in sončni sistem s 4 kolektorji. Sončno smo dokončali aprila in je mož samo 1x zakuril v tem času (ko le ni bilo en teden nič sonca) Ravno včeraj sem šla pogledat in je v bojlerju in zalogovniku 65 stopinj, s tem , da bo temperatura še naraščala ta teden. Tudi čez zimo nismo veliko pokurili. Vnormalnem mrazu do - 10 stopinj je zakuril in naložil 1x, pri -15-20 pa 2 x. In to je to zaenkrat super, kaj bo pa še pa ne vem. Ta zadeva nas je pa stala cca 16ooo erov z delom, brez elekro napeljave ( je sin na tem področju doma in je vse zrihtal) Je prišlo že kar nekaj ljudi pogledat kako funkcionira, če vas zanima mi lahko pišete na zs, ker smo iz okolice Ribnice - skoraj sosedje. tutifruti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti