Kdaj je kdo od vas nazadnje štopal in kakšne so vaše izkušnje?
japaja
Kdaj je kdo od vas nazadnje štopal in kakšne so vaše izkušnje?
japaja
Pred desetimi leti, po Sloveniji, Evropi in južni Ameriki. Vsakič brez težav ali neprijetnosti. Priznam pa, da v čisto vsak avto nisem sedla, imela sem nezgodno zavarovanje za avtoštoparje (in v tujini vedno tudi solzivec v žepu). Priporočam pazljivost in zdravo presojo, tako za voznika kot za štoparja.
Sama sem zadnjič "aktivno" štopala cela dva meseca pred sedmimi, osmimi leti, ko sem v sosednjem, 20 km oddaljenem mestu opravljala šoferski izpit. Vsako jutro sem se postavila na konec naše vasi in v manj kot četrt ure dobila prevoz - v glavnem so mi itak ustavljali znanci, ki so v to mesto odhajali na delo ali pa dostavni kamioni. Sploh vožnja s kamioni se mi je zdela super, hehe in ob prihodu domov sem morala mojemu majhnemu sinu natančno opisati, kakšne vrste kamion je to bil ipd.
Takrat sem se za štop odločila, ker so avtobusni prevozi iz naše vasi v smer moje detinacije precej borni, da bi me na ure vožnje tja in nazaj vozil mož, se mi je zdela pa izguba časa in denarja. In tako sem uspešno in varno preštopala do moje rožnate knjižice in zdaj z veseljem poberem štoparja, ki rabi prevoz v okolici mojega kraja (itak ne vozim kaj dosti naokoli). Edina "neprijetnost", ki se mi je zgodila, je bila, da sem v enem "šleperju", ki je v našo vas pripeljal les, pozabila mojo ljubo črno zimsko baretko.
Ker sem z leti postala bolj previdna in oprezna, ustavljam v glavnem ljudem, ki jih poznam (v glavnem gre za dijake iz naših krajev ali kakšno nono, ki je zamudila avtobus), če mi pa kdo ob cesti že na daleč nekako odbijajoče deluje, pa raje ne ustavim. Kaj pa vem, morda je to diskriminatorno, morda sem tudi jaz kot študentka, izgledala "čudno", pa so mi vseeno ustavili, toda en notranji občutek raje poslušam, kot da bi si nakopala težave. Sem pa imela kot študentka tudi jaz zeleno "štoparsko" izkaznico zavarovanja.
Moja mami je pa ko je bila dijakinja vedno štopala, in ni imela s tem nobenih težav. Tudi sedaj ustavi štoparjem...torbico si da h sebi pa je. Ji je enkrat en štopar od zadaj vzel eno vrečko, ki je mislil, kaj je ukradel, pa so bile samo smeti(olupki od banane, lončki od jogurta, papirčki od sladoleda)...tako da...vsak naj po svoji pameti.
Jaz pa trenutno delam izpit in sem se odločila, da bom vozila zaenkrat samo poznane.
Mir in dobro!
Pravkar je na Valu 202 oddaja o avtoštopu! Zanimivo - zaenkrat je govorilo kar nekaj mladih ljudi (srednješolcev, študentov), ki so povedali, da - ali še niso štopali, ker jim zaradi raznih vzrokov to niti na misel ne pride (raje pokličejo starše, da jih pridejo kam iskat) ali pa jih je štopanja že vnaprej strah. časi so se očitno res spremenili. Ah, ko smo bili še MI mladi....![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Pečen riž z zelenjavo