so.
Loni Makaroni
Hempy polenta
so.
Loni Makaroni| fresh je napisal/a: |
| . Bučke lahko tudi v naprej paniraš, potem pa jih zložiš na peki papir in pladenj ter jih zamrzneš. Ko so zamrznjene jih lahko daš v vrečko (se ne bodo sprijele). Lahko jih tudi po dolgem prerežeš, izdolbeš in zamrzneš čolničke za različna polnjenja. Bučke se da tudi fantastično vložiti in so okusna priloga v zimskih mesecih h kakšnim salamam,... Mislim, da je recept v bazi. fresh |
Saj jih še ni, pravih......kalanke jim rečemo pri nas (ker gredo tako lepo od koščice, pri kateri so temno rdeče, meso je pa lepo rumeno). Prve so bile, dostavljene na dom, krasne, sladke,....po 1€. Jih tudi z vašega konca k nam pripeljejo, no, te o katerih govorim, so pa malo bliže nam zrasle, na sončnem pobočju nad Savo, pri Loki. Računam, da bodo tudi kalanke enake, ali vsaj podobne, cene.
Naše še niso zrele. Lani sem jih porabila trde za kompot za zimo, mehkejše za peciva in sladoled. Najbolj mehke pa sem skuhala krasno marmelado. Še nekaj majhnih glažkov je ostalo in je še boljša kot marelična. Tako pravijo naši domači. Ja nekaj pa je šlo v skrinjo. Z ozirom, da je letos bila toča, bomo videli, koliko jih bo letos. Lani jih je bilo za cel kamion.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hempy polenta

Jabolčna pita s kokosom