Verjetno se nam vsem dogaja, da si kakšen recept zapišemo, češ bomo preizkusili, potem če ne preizkusimo v ( recimo ) enem mesecu, verjetno ga nikoli ne bomo, le si bomo povečali število nepreizkušanih receptov. Naslednji recept imam " zapacan " ene tri leta, imam se za ljubitelja melancan ( kakor tudi tort, baklav, halve, pite, vina........žensk, pa pustimo to), zaradi tega je ta recept prišel na vrsto za preizkušanje pred enimi dvemi mesec(m)i ( sorry, ne vem kaj je prav ) in danes ga pripravljam četrtič. Torej potrebujemo ( uporabljal bom kraljevo množino):
Melancano olupimo kot na sliki. Naprej, melancano narežemo na " kocke " cca 2 centimetra ( jaz ravno ne uporabljam metra:
Nakockane melancane potopimo v slano vodo:
Jaz jih še malobremenim s drugo posodo v kateri je mal vode ( da ne tuhtam, a so one zgoraj pod vodo ali ne ):
Sedaj segrejemo žlico masla in na srednjem ognju dušimo " nakockano " meso ( ja, na dva cm ), cca 10 min, da enakomerno spremeni barvo ( v tem primeru je svinjina, pleče, boljše vratnik ), dodamo drobno narezano čebulo in dušimo, da omehča, cca 5 min. Na sliki je videti še arašidovo olje, ki ga bomo potrebovali pozneje, prej sem ga pozabil priložit ( na prvi sliki ), sicer ga uporabljam prvič, uporabljam olivno olje, po receptu je pač arašidovo:
TBC ( to be continued, kot bi rekla proxima ), še danes, dodajam jaz.
ežoj